Brudespalten: Julias romantiske skjærgårdsbryllup

Julia brud

Med den norske skjærgården som kulisser giftet Julia Semb seg i en spesialdesignet drømmekjole fra byTiMo.

Thea Roll Rakeng
Publisert:
Julia brud

Foto: Privat

Julia brud

Foto: Privat

NYGIFT: Julia Semb giftet seg i spesialdesignet kjole fra byTiMo. Foto: Privat

Norske Julia Semb bor i Stockholm med ektemannen Mikael Ingelson, og driver firmaet EC-GO. 15. juli i fjor gikk Ingelson ned på kne mellom vinranker i Italia, og 4. august ga paret hverandre sitt «ja» foran 120 nære venner og familie på Sembs landsted, Stavseng i Kragerø.

BRUD

Annie Mehren Ashers drømmebryllup i Italia

Maritimt tema

Bryllupet ble feiret over tre dager: Middag for forloverne og familie på torsdag, vielse i Stavseng kirke på fredag med påfølgende tog av robåder som tok gjestene til teltet i hagen hvor middagen fant sted. Den maritime bryllupshelgen ble avsluttet med dagfest i et båthus med høy Bloody Mary-føring.

– Det viktige for oss var å arrangere et genuint tredagers bryllup i den norske skjærgården. Vi var ganske enige om at det var en god idé å starte med vielse på fredag og avslutte med en skikkelig fest. Det er ikke gøy for noen å begrense festnivået «dagen før dagen» fordi man skal være uthvilt, sier Semb til MinMote.

KOM BÅTVEIEN: Julia og Mikael ankom bryllupsfesten i en koggebåt, i likhet med resten av gjestene. Hytta til Julias familie , hvor helgen fant sted, er i bakgrunnen. Foto: Privat

Spesialdesignet norsk brudekjole

Brudekjolen var spesialdesignet av Tine Mollatt, designer og eier av byTiMo, og etter å ha sortert over hundre inspirasjonsbilder fra Instagram og Pintrest, ble drømmekjolen til. Semb og markedssjef i byTiMo, Elisa Mollatt, er venninner fra barndommen, så det norske merket gjorde et unntak da de normalt sett ikke lager brudekjoler.

KIRKEBRYLLUP: Paret giftet seg i Skåtøy krike. Foto: Privat
BRUD

DERFOR KJØPTE HUN DEN ENESTE KJOLEN HUN HADDE PRØVD

Her kommer resten av Julias oppsummering av bryllupshelgen:

– Feiringen gikk over tre dager, hva var høydepunktet?

– Det var så mange høydepunkter hele helgen, men for min del var det å gå nedover kirkegulvet med pappa. Gjestene vet jeg hadde en fantastisk opplevelse i koggebåtene som tok dem både til og fra kirken. Da vi ankom Stavseng hadde vi drink på bryggen, og guttene fikk utdelt bilde av sin borddame som de skulle lete etter og ta med til bordet.

kjolerbrud
BRUD

SEKS TRENDER FOR 2017 DU VIL ELSKE

untitled link

Det ble dog en sen middag, og da gjestene ble utålmodige etter å danse hadde personalet relativt store problemer med å få ryddet av bordene. «Vi må få ut folket, de er ute av kontroll», var det en av dem som sa. Det ble dermed ikke tid til dessert.

A post shared by Anette Kjølberg (@anettekjolberg)

Det toppet seg med brudens tale der alle gutta gråt. De fleste gjestene ble igjen til siste slutt natt til søndag, og danset i stykker båthusgulvet frem til klokken 02.00 da siste båten gikk.

BRUD

SE MOTEDIREKTØR MARI HEKTOENS FANTASTISKE NORD-NORGE-BRYLLUP

– Hva slags «tema» gikk dere for?

SOMMERLIG: Bordene ble dekket med sommerlige, fargerike blomster. Foto: Privat

– Tema for fredagen var naturlig, landlig skjærgård. Vi ville at alt skulle være ekte og enkelt, men med god kvalitet, uten at det ble elegant og stivt.

Tema for lørdagen var maritimt i rødt, hvitt og blått. Et passende tema for alle og for omgivelsene. Vi hadde kjøpt inn stråhatter med rødt og blått bånd, samt silkeskjerf for de som kanskje ikke hadde rukket å finne antrekk. Ingen slapp unna.

– Fortell alt om brudekjolen.

– Min drømmekjole! Det begynte med en tur i Nordmarka i fjor med en god venninne og Elisa Mollatt, markedsjef for byTiMo. Jeg luftet så vidt at det hadde vært en drøm å gå i brudekjole fra dem, og to uker senere fikk jeg beskjed om at de kunne gjøre et unntak. Da vi hadde første møte hadde jeg med meg over hundre bilder fra Instagram og Pintrest med alle mulige slags kjoler.

brudbudsjett
BRUD

FEM STEDER Å FINNE BRUDEKJOLER PÅ BUDSJETT

NORSK DESIGN: Julias brudekjole var designet av Tine Mollatt bak byTiMo. Legg merke til blondesløyfen på ryggen. Foto: Privat

Det er jo en jungel der ute og som bride-to-be ville jeg ha alt i samme kjole. Tine (designer og eier av byTiMo journ. anm.) ba meg være litt mer konkret, og på nyåret begynte Tine å tegne. Det ble et par prøvinger før den endelige kjolen var klar.

FORLOVERE: Bruden med forloverne etter vielsen. Foto: Privat

Elisa kom ned til Kragerø med kjolen, og hjalp meg med siste finish på bryllupsdagen. Bak på kjolen hang det et vakkert slep i blonder som ble festet med en stor sløyfe nederst på ryggen. Denne sydde Elisa på rett før jeg gikk opp alteret. Jeg kunne ikke vært mer fornøyd!

Hva med skoene?

– Jeg kjøpte et par Tabitha Simmons-sandaler på sommersalg uken før bryllupet. Jeg elsker det romantiske mønstret og de små hælene, og jeg får også brukt dem i andre sammenhenger etter bryllupet.

Les også: SLIK LAGDE NANETTE ARVESEN DRØMMEBRYLLUPET

Hva gjorde du med sminke og hår?

– Jeg booket en lokal frisør i Kragerø som jeg hadde fått anbefalt. Hun kom til hytta på morgenen og fikset både meg og forloverne. Jeg gikk for naturlig oppsatt hår og sminke. I håret hadde jeg en hårsmykke fra Jennifer Behr. Det er noe av det fineste jeg har!

Hva var viktig for dere når det kom til dekorasjon?

– Masse utebelysning og herlige sommerlige blomster i rødt, hvitt, rosa og blått. Det var kjempeviktig for oss å fremheve naturen.

HÅRSMYKKE: Julia holdt tilbehøret enkelt, og hadde et smykke fra Jennifer Behr i håret. Foto: Privat

Fortell om menyen!

Fredag: Forrett: Løyrom med crème fraîche. Hovedrett: Reker og krabbeklør på platå, hummer-ravioli, asiatisk biffsalat og blekksprut-ceviche. Dessert: Sjokoladepraliner med ulike smaker.

Nattmat: Chorizo- og lammepølser i brød.

Lørdag: Drink: Bloody Mary. Brunch: Grillbuffé og Aperol Spritz, kaffe og kaker. Nattmat: Pulled Pork.

BRUD

DE 10 VAKRESTE KONGELIGE BRUDEKJOLENE

– Hva er ditt beste tips til brudepar som planlegger drømmedagen nå?

– Bruk god tid. Fordel oppgavene slik at ikke alt kommer til slutt. Det er allerede så mye som må gjøres rett før den store dagen, derfor er det smart å få unna det som kan gjøres lang tid i forveien som transport og logistikk, mat og drikke.

Det er deres drømmedag. Planlegg dagen etter hva dere ønsker, men ikke glem gjestene. Mange og lange taler er gøy for dere, men kjedelig for de fleste andre. Og viktigst: Nyt!

Publisert: