Brudespalten: Se Lydia og Awais vakre bryllup

Ekteparet ville gi gjestene feriefølelse, og tok dem med på en reise fra yrende sentrum til Middelhavsfølelse i Oslofjorden.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Lydia Mariadasan (32) og Awais Anwar (35) møttes for første gang i 2009, men vi fikk ikke ordentlig kontakt før ti år senere da de møttes igjen på en intimkonsert i Oslo.

– Det var starten på ett år med mange minnerike opplevelser sammen. Kjærligheten blusset opp gradvis og det ble offisielt oss to ett år senere.

I sommer sto bryllupet, og etter vielsen feiret de sin drømmedag på Villa Malla på Filtvet, hvor de fikk middelhavsfølelse kombinert med personlige rammer.

– Hvordan vil du beskrive dagen?

– Dagen var 10/10!

– Vielsen ble holdt i St. Olav kirke, en flott kirke midt i byen med nydelige glassmalerier. Etter vielsen hadde vi flere timer på oss før vi skulle ta turen til festlokalet, så da ble det fotografering hvor vi forsøkte å ta bilder i noen av favoritt-områdene våre i Oslo. Etter fotografering ble vi transport til festlokalet i en yatch, en helt surrealistisk opplevelse og ett deilig pust i bakken.

– Vi ble ønsket velkommen på Villa Malla med spilling av tradisjonelle pakistanske trommer og gjester som danset på brygga. Deretter gikk vi inn og middagen startet med en rekke tårefylte og morsomme taler.

– Kvelden fortsatte med servering av kaffe og kaker ute med lun belysning og live srilankisk musikk. Stemningen var helt magisk. Vi fortsatte festen inne med dans i flere timer før bussen tok oss hjem.

– Hva var viktig for dere når dere skulle planlegge bryllupet?

– Musikk spiller en stor rolle for oss begge og det var en av de tingene vi blondet mest over da vi ble kjent.

En god kamerat av brudgommen sørget for å holde stemningen avslappet og uformell gjennom hele kvelden.

– Ellers brukte vi mest tid på å finne en dyktig fotograf som er ekspert på å fange alle de dyrebare øyeblikkene. Fotografen vår Maja Brand gikk over all forventning.

– Hvor lenge planla dere?

– Vi startet å planlegge litt under et år i forkant, det ga oss tid til å gjennomføre alt litt etter litt uten å måtte stresse. Vi ordnet med lokalet og fotograf ganske tidlig i forløpet. Resten ordnet vi underveis med god hjelp fra venner og bekjente.

– Fortell alt om kjolen!

– Jeg ønsket en tradisjonell srilankisk sari, samtidig som jeg ønsket en blondekjole. Resultatet ble en miks. Jeg kjøpte stoffet på et marked mens vi var på ferie i Pakistan. Stoffet var vanskelig å sy, men ved hjelp av en superdyktig designer, Josephine Malcorps, fikk vi til en glamorøs korsett med lange armer. Resten av sarien ble sydd av moren min.

– På kvelden ville jeg ha noe komfortabelt og elegant. Denne kom til live ved hjelp av en dyktig designer, Amna Podur, som tryllet fram en flagrende silkekjole. Jeg følte meg som en gresk gudinne! Kjolen ble lagd på Sri Lanka, og stoffet var utrolig fint og så helt fantastisk ut i sollys.

– Det var viktig for meg å få frem en blanding av kulturene våre og det var artig å kunne innlemme dette gjennom stoffet vi brukte.

– Hva med skoene?

– Jeg gikk for et par komfortable sko fra Armani med tykk hæl på dagen og byttet til noe mer sassy fra Bottega Veneta på kvelden. Disse ble erstattet med et par digge sandaler etter bare noen timer.

– Hva gjorde du med sminke og hår?

– Jannike Larsen fra Gevir Frogner står bak hår og sminke. Hun er utrolig dyktig og klarte å gjennomføre en elegant og enkel look, akkurat som jeg ønsket. Jeg fikk også masse hjelp fra Somaya på Gimle parfymeri som fant den perfekte røde leppestiften fra La Bouche Rouge, som ble the cherry on top!

– Hva med brudgommens antrekk?

– Smokingen til brudgommen var skreddersydd fra en bekjent av broren til bruden. Dresskoene var fra Dior og ringene fra Tom Wood og Bjørklund. Knapphullsblomstene fikk vi ordnet hos Linda Lykke.

– Hvordan var selve selskapet?

– Selskapet ble holdt på Villa Malla på Filtvet. Vi ville at alle gjestene skulle få en slags feriefølelse, og med nydelig vær og fantastisk lokasjon, så fikk vi det til! Vi var litt bekymret for at det ikke skulle bli intimt med såpass mange gjester, men hele settingen og lun stemning gjorde det personlig og familiært.

– Hva var viktig for dere når det kom til dekorasjon?

– Vi ville ha dekorasjon som var litt rotete og eklektisk. Vi hadde masse forskjellige blomster og fargerike vaser som ble organisert av Lindas Lykke. Dukene klippet vi opp selv. Vi var så heldige og fikk tilbudt trykksaker fra en barndomsvenninne av Lydia like før bryllupet. På bordplanen hadde vi barnebilde av oss to kledd i festantrekk, som var litt stas!

– Fortell om menyen!

– Maten som serves på Villa Malla er Middelhavsbuffet, og inneholdt alt du kan tenke deg av salater, pastaretter, friske grønnsaker fra markedet, et stort utvalg dipper, vinaigretter, salsa, oljer og eddiker samt grillmat. Himmelsk!

– Er det noe dere ville ha gjort annerledes?

– Vi angret egentlig ikke på noe spesielt, bortsett fra at vi ikke spiste mer mat! Haha.

– Hva er deres beste tips til brudepar som planlegger drømmedagen nå?

– På selve dagen må man bare gi slipp. Dagen går ekstremt fort, så glem alle de små detaljene og fokuser kun på kjærligheten!

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om: