Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Alt du må vite om årets brudetrender 2021

SA JA: Den danske moteprofilen Victoria Saceanu Gregersen og ektemannen Christoffer Gregersen giftet seg sommeren 2020 – i det som må ha vært årets store motebryllup. Foto: Privat.

Skal du gifte deg? Her er de største trendene for deg som skal planlegge bryllup i 2021.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Vi venter bryllupsboom etter at mange har måttet utsette sine brylluper i 2020.
Enten du kun skal gjennomføre vielsen, skal arrangere et lite bryllup eller venter på å samle familie og venner til stor bryllupsfest er dette trendene du kan la deg inspirere av.

I liket med trendene for året generelt, vil bærekraft, gjenbruk og lekenhet speile bryllupstrendene for 2021. Vi ser at flere og flere velger enklere stil på bryllupet, og spår at dette vil gjelde for flere år fremover.

MOTE

Dette er årets motetrender

Det blir mindre stramt, ingen unødvendig og overdådig pynt, og mer fokus på god mat og ikke minst stemning. Spør du oss er tiden for kunstige blomstervegger, egen hashtag og do-kurver forbi.

• Brudekjoletrender

Brudekjolen er fremdeles en viktig del av bryllupet for mange, og vi skal ikke late som vi er uenige. Referanser fra 80-tallet med puffermer dukker opp i brudemotebildet, den ettersittende kjolen står sterkt og store rysjer er også en trend å merke seg, ifølge Harpers Bazaar. Komfort er også et stikkord for trendene.

brudekjoler

Kjole fra Alexandra Grecco. Foto: Produsenten.

37500,-
Gå til butikk
brudekjoler

Kjole fra Alena Leena. Pris på forespørsel. Foto: Produsenten.

Gå til butikk
brudekjoler

Kjole fra The Reformation. Foto: Produsenten.

4900,-
Gå til butikk
brudekjoler

Kjole fra Jacquemus hos MyTheresa.

4746,-
Gå til butikk
LANGT SLEP OG PUFF: Her er den danske moteprofilen Victoria Saceanu Gregersen i sin kjole fra Mr. Larkin. Foto: Privat.

Om de klassiske brudekjolene ikke er noe for deg er et tips at det er mange designere som lager kjoler som passer perfekt til mote-bruden!

Mange bruder benytter seg av anledningen til å ha to kjoler på den store dagen. Festkjolen, som ifølge brudemagasinet The Knot får en oppsving, kan gjerne være kortere slik at du kan danse hele natten.

• De spesielle skoene

Hvite brudesko du kun får brukt en gang? Næh, gå heller for noe mer spennende og gøyalt! Hvorfor ikke benytte anledningen til å kjøpe et par drømmesko som gjør litt mer ut av seg? Disse kan du bruke gang etter gang og minnes den store dagen. Selv skulle vi gjerne hatt et glitrende, klassisk par fra Manolo Blahnik, eller et trendy par fra Amina Muaddi på føttene på den store dagen.

Sko brud

Sko fra Amina Muaddi hos MyTheresa. Foto: Produsenten.

7700,-
Gå til butikk
Sko brud

Sko i modellen Hangisi fra Manolo Blahnik hos Vincci. Foto: Produsenten.

9900,-
Gå til butikk
Sko

Sandaler fra Loeffler Randall hos Zalando. Foto: Produsenten.

3445,-
Gå til butikk
Sko

Sko fra Bottega Veneta. Foto: Produsenten.

8600,-
Gå til butikk

• Hår og sminke

Også når det kommer til styling er komfort og det å være avslappet et godt stikkord. Løse knuter og enkel make-up blir en gjenganger. Det viktigste er at du både skal se ut og føle deg som deg selv på den store dagen!

• Dekorasjon

Også her vil vi se en mer avslappet stil, med fokus på naturlige materialer og koselig stemning. Mange brylluper vil bli mindre og mer intime, og derfor kan man også gjøre pynten mer personlig. Her vil også gjenbrukselementer være en tydelig trend.

LEKKERT: Vi lar oss inspirere av danske Victoria Saceanu Gregersens bryllup. Foto: Privat.

• For bryllupsgjesten

Etter å nærmest ha ligget konstant i hi på sofaen i ett år, er det mange bryllupsgjester som virkelig er klare for å dra på seg sin fineste finstas. Derfor ser vi ikke bort ifra at lange kjoler til damene og fine dresser eller smoking til mennene er det som blir gjennomgående.

Kjoler bryllupsgjest

Kjole fra ByTiMo. Foto: Produsenten.

2099,-
Gå til butikk
Kjoler bryllupsgjest

Kjole fra Pia Tjelta. Foto: Produsenten.

3300,-
Gå til butikk
Kjoler bryllupsgjest

Kjole fra H&M. Foto: Produsenten.

1299,-
Gå til butikk
Kjoler bryllupsgjest

Kjole fra Zimmermann hos Netaporter. Foto: Produsenten.

6290,-
Gå til butikk
Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.