Brudespalten med motedirekør Mari Hektoen: Bryllupet oste av Nord-Norge

KJENT BRUDEDESIGNER: Mari Hektoens brudekjole er signert Ines Di Santo. Foto: Janne Rugland

For Mari Hektoen og ektemannen var det aldri noen tvil om hvor de skulle si «ja»: Blant røff natur og fiskevær i Lofoten.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Dette er en del av MinMotes artikkelserie, hvor tre norske bruder forteller om sitt drømmebryllup i sommer - og som gir sine beste tips til vordende bruder. Først ut var eier av de danske Day-butikkene i Oslo, Jeanett Bakke, her er bryllupsfortellingen til motedirektør i Promenaden Mari Hektoen.

Hektoen og ektemannen Harald Dahl hadde et tredagers bryllup med 80 gjester i Henningsvær Lofoten.

SAMSTEMTE: Mari Hektoen og Harald Dahl er begge fra Nord-Norge, og derfor var det ingen tvil om hvor bryllupet skulle holdes. Foto: Janne Rugland

- Vi er begge fra Nord-Norge og vi ønsket å gjøre noe veldig personlig, samt skape en uforglemmelig opplevelse for gjestene våre. Få av dem hadde vært i Nord-Norge før! Sånn sett er Lofoten eksotisk, men majestetiske fjell, kritthvite strender og autentiske fiskevær. Ekte, ujålete og personlig, forklarer Mari.

Brud på budsjett? Her er åtte rimelige brudekjoler

Bruden kjørte hvit kjole både da gjestene ankom på torsdagen og selvsagt i bryllupet på lørdagen. Den første kvelden gikk hun for en kort kjole fra Valentino.

- Sånn sett fikk jeg brukt kort kjole en dag, og så beholdt jeg heller den lange brudekjolen hele kvelden på selve bryllupsdagen. Jeg er glad for det, ettersom det bare er noen få timeer du skal ha på degbrudekjolen din, og du vil liksom ikke ta den av.

Selve brudekjolen var fra Ines Di Santo.

- Det morsomme var at da jeg hadde funnet kjolen min spurte de meg om jeg ønsket å møte designeren dagen etter, som tilfeldigvis var i New York akkurat den dagen. Det var fantastisk gøy. Vi fikk gjort alle de endringer og tilpasninger jeg ønsket slik at kjolen ble helt meg, forklarer Hektoen.

BRUD

Derfor kjøpte hun den eneste kjolen hun hadde prøvd

Agnes Gulbrandsen fra kjendissalongen Gevir gjorde hår og sminke, og av smykker bar bruden et par diamantøredobber hun fikk av sin kommende ektemann samme morgen.

I kirken ble Mari fulgt til alters av faren - som deretter skiftet til prestekjole og viet datteren og mannen hennes. Brudeparet gikk ut til «Fly me to the moon» sunget av Marion Ravn, før hele brudefølget tok båt til festen.

Her kommer resten av Maris oppsummering av bryllupshelgen:

- Fortell alt om kjolen.

Å finne en kjole er litt som å finne en mann - du skjønner at det er den riktige når du finner den, og da er det ikke vits å lete mer. Jeg startet kjolejakten i New York sammen med min søster og forlover som bor der. Jeg hadde mange prøvetimer og var så spent - på kjente salonger som Kleinfeldt blant annet. Der følte jeg meg litt «lost». De hadde rett og slett for mange kjoler. Jeg fikk litt følelsen av at det var en stor maskin og fikk ingen god følelse av noen av kjolene jeg prøvde.

Men til slutt hadde jeg time på brudesalongen på Bergdorf Goodman. Det var helt magisk fra første sekund. Kanskje fordi jeg er mer enn normalt opptatt av varehus med historie og sjel, men det var en klasse for seg.

Jeg prøvde alt fra store bløtkakekjoler fra Oscar de la Renta bare for gøy, til den stilen jeg valgte å ha - lange ermer, blonder og et litt mer utradisjonelt skjørt.

UTRADISJONELT FARTYØY: Slik så det ut da bruden ankom festen etter vielsen. Foto: Janne Rugland

- Slør eller ikke slør?

Jeg hadde først tenkt til å droppe det, fordi det er litt pes og fordi ryggen på kjolen min var så spesiell. Vinden i Lofoten ville også gjøre at det vil flakse alle veier. Men jeg ombestemte meg fordi det er noe ordentlig brudete med slør, og dette er den ene dagen man kan ha det. At det blåste alle veier var bare en kul effekt.

VIKTIG DETALJ: - Faktisk veldig behagelige, sier Mari om skoene. Foto: Janne Rugland

- Hva med skoene?

Jeg valgte noen hvite spisse brudesko fra Aquazzura med blonder på toppen, lyseblå under.

Også hadde jeg bestilt flate sko til alle damene som ble delt ut på dansegulvet etterhvert. Det funket fantastisk, og dansegulvet tok helt av ut over natten.

- Hva gjorde du med sminke og hår?

Jeg hadde løst hår og blomsterkrans torsdagen. Selve bryllupsdagen hadde jeg satt opp håret i en topp bak, slik at jeg fikk festet sløret over. Etterhvert gikk sløret av og ble erstattet med masse hvite blomster i samme stil som buketten min. Når det gjelder sminke holdt vi det naturlig - det var viktig for meg å være gjenkjennelig.

Se hvordan det så ut da brudgommen overrasket med å hyre inn brudens gamle Tromsø-nabo Espen Lind som underholdning:

untitled link

- Hva var viktig for dere når det kom til dekorasjon?

Siden bryllupet var på et ganske tøft sted, var dekoren veldig viktig for å gjøre lokalet riktig. Blomsterdekoratøren fra Mina Milanda gjorde en fantastisk jobb med å fange naturen i Lofoten inn i rommet. Vi kunne ikke hatt noen stive og for jålete oppsatser på et slikt sted. Vi hadde masse vaser med markblomster på bordene, alt i grønt og hvitt. Skjell sprayet i gull som navneskilt. Og masse hvite kubbelys på bordene.

BLOMSTERDEKOR: Brudeparet valgte en tradisjonell, hvit bryllupskake med en moderne vri på dekoren. Foto: Janne Rugland

- Fortell om menyen!

Fisk og sjømat fra Lofoten. Vi hadde sjøkreps fra Ballstad til forrett, kamskjell fra Frøya, så kveite til hovedrett. Dessert sjokolade nemesis med nord norske bær.

- Hva er ditt ultimate tips til bruder som planlegger drømmedagen nå?

Gjør bryllupet personlig. Det vil skape en intim og ekte stemning gjennom hele bryllupet. Små detaljer og overraskelser som viser omtanke er også veldig hyggelig, og satt pris på. Sist men ikke minst: I det gjestene kommer, vær tilstede! Dropp alle detaljer og stress du har i hodet ditt, og bare nyt tiden sammen med venner og familie. Om noe ikke går som planlagt er det ikke så

Publisert: