Brudespalten: Se Silje Marie og Bendiks skjærgårdsbryllup

NYGIFT: Her er Silje Marie og Bendik etter å ha gitt hverandre sitt «ja».

Med planlegging på detaljnivå fikk Silje Marie og Bendik sin drømmedag.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Silje Marie Lid og Bendik Ek Brunvoll – nå Lid Brunvoll – har vært sammen i over seks år, hvor fire av dem var i avstandsforhold. De har begge bodd i land som Australia, Danmark og USA.

– Etter vi hadde bodd 1 år sammen i Oslo, gikk Bendik ned på kne foran hele min familie rundt juletider. Etter å ha vært forlovet i 1,5 år er det helt fantastisk å endelig være gift, sier Silje Marie.

Paret giftet seg i Tvedestrand i Dypvåg kirke den 26.06.21. I Tvedestrand er det en rik familiehistorie som strekker seg lang tilbake i tid. I nyere tid har familien etablert seg i området i form av hytter.

– Vi valgte Dypvåg kirke fordi den har familietilknytning, og i tillegg er den helt utrolig fint utsmykket. Det er som å gå inn i en kirke i Italia!, sier Silje som svarer på MinMotes spørsmål.

Festen og middagen ble holdt i hagen til foreldrene til Bendik på hytta.

– Det er en helt sinnsykt fin hytte, med en svær hage med god utsikt mot sjøen. Dermed ønsket vi å ha middag og festen på denne lokasjonen. Vi hadde et svært Sperrytent som ble satt opp 3 dager før bryllupet, og tatt ned 2 dager etter bryllupet som vi holdt selskapet i.

– Hvordan vil du beskrive dagen?

– Helt magisk! Dagen var over all forventning, og vi er så glade for at vi har lagt ned mye tid i planleggingen. Alt klaffet. Alt ifra timing, folk, mat og stemning og vær.

BRUD

Se Sela og Jonas Haga Nilsens drømmebryllup i Marokko

Dagen startet med at paret våknet på hotell og spiste frokost på sengen. Deretter dro Bendik til hytta, mens Silje dro til frisøren. Der fikk bruden ordnet hår og sminke sammen med forlovere, mor, en venninne og svigermor. Silje hadde bestilt matchene morgenkåper til seg selv og forlovere.
– Det ble tatt godt imot og ble brukt hele morgenen.

Brudgommen pyntet seg sammen med sine forlovere, far, svigerfar og svogere. Han hadde kjøpt matchende mansjettknapper til far og forlovere.

Så dro Bendik til kirken, mens Silje gikk på hotellet for å ta på seg kjolen. Etter at kjolen ble tatt på ble det noen emosjonelle øyeblikk. Først med mor, så med far i kirken. Her hadde også Silje Marie lagt jobb i detaljene, med spesialdesignet lommetørkle til mor, og egne mansjettknapper til far. Mansjettknappene hadde et bilde av en helt nyfødt Silje som ble holdt av en stolt far.

– Da jeg gikk ned kirkegulvet til «Perfect» av Ed Sheeran på orgel falt alt på plass. Dette var min og Bendik sin dag.

Etter kirken tok brudeparet bilder utenfor kirken, og så fulgte hele brudefølget dem ned til bryggen. Der hoppet det nygifte paret i en båt og dro ut for å ta bilder på skjæra og på en øy.

Under middagen ble det tradisjonen tro holdt mange taler. For å bryte opp kom brudeparet med en overraskelse til gjestene.

– Vi kom ut med en gin & tonic med glitrende fyrverkeri oppi til alle gjestene. Dette ble så godt mottatt. Gjestene digget det!

Deretter ble det servert kaffe og kaker.

– Vi elsker doughnuts fra Talormade, så det måtte vi selvfølgelig ha. I tillegg til en helt amazing bryllupskake fra @laget_av_jemo.

KJENDIS

Tiårets ti vakreste kjendisbruder

Etter at all maten var servert hadde paret en egen «stjerneskudd-utgang» hvor de samlet alle gjestene rundt seg.

– Så ble det fest til langt på natt. Var ikke i seng før klokken 05.

– Jeg og svigerfar hadde et motto underveis: It’s all in the details. Og det står jeg virkelig for ennå. Det hadde ikke blitt så bra om ikke alt var planlagt så godt, sier Silje Marie.

– Hva var viktig for dere når dere skulle planlegge bryllupet?

– At Silje fikk det som hun ville, sier Bendik.

– Det viktigste for oss sammen var at vi ble gift, og at vi fikk en drømmedag. Det fikk vi VIRKELIG, sier Silje Marie.

Det var for det meste Silje som sto for planleggingen, som tok om lag ett og et halvt år.

– Jeg ønsket at alt skulle være planlagt ned til detaljnivå slik at minst mulig kunne gå galt på selve dagen. Det var også viktig for oss at vi ikke gikk over budsjettet. Det er vanskelig å forholde seg til det når man ønsker alt mulig, men vi var ganske strenge på budsjettet. Vi dro blant annet rundt i hele Oslo og Bergen og hentet glass og ulike dekorasjoner.

BRUD

Fra brud til fest og hverdag: Hvite kjoler til flere anledninger

– Stakk corona noen kjepper i hjulene?

– Først så skulle vi egentlig ha det på en låve, men de brukte lang tid på å bli ferdig, samt at man kunne være færre inne enn ute. I tillegg skulle vi ha en stor båt som fraktet alle gjestene fra kirken til hytta, men det gikk plutselig ikke da de bare kunne ha med halve brudefølget. Vi skulle også ha en musiker i bryllupet, men han kom ikke inn i landet. Men alt i alt, så gjorde det ikke så mye da vi hadde laget plan A, B og C.

– Fortell alt om kjolen!

– Kjolen er faktisk kjøpt brukt på Tise. Den er fra ByMalina og var ALT jeg kunne drømme om. Det var virkelig drømmekjolen, så da jeg ikke kunne dra til showroomet i Stockholm på grunn av corona så ble det å kjøpe den brukt. Hadde sett for meg en kjole med armer, utringet i ryggen og A-linje. Ønsket heller ikke en helt hvit kjole, da jeg var redd for at jeg ble for «blass» i den. Så min kjole var champagnefarget, og helt perfekt. Jeg følte meg så fin i kjolen, så det var helt fantastisk.

– Hva med skoene?

– Skoene er håndlaget i Hellas av et søsterpar. Sendte dem målene på beina mine, så lagde de skoene perfekt til min fot. I tillegg fikk jeg helt matchende øredobber og sko. Det var utrolig lekkert.

– Hva gjorde du med sminke og hår?

– Jeg ville ha litt bohemsk stil over håret, da kjolen ikke er så veldig stiv. Dermed laget frisøren en løs knute med mye krøller. Festet sløret i knuten, men tok sløret ut på festen og tok i en fin spenne. Det var viktig for meg å ikke sminke meg for mye, da jeg ikke gjør det til vanlig. Ville føle meg som meg selv på bryllupsdagen, noe jeg virkelig gjorde.

BRUD

Alexandra Hoang om bryllupet: – Helt magisk!

– Hva var viktig for dere når det kom til dekorasjon?

– Det viktigste var at det var mye blomster, og at vi hadde personlig preg over alt av dekorasjoner. Jeg hadde også lyst til å gjøre bryllupet litt spesielt med tanke på utførelse og pynt. Jeg hadde sett for meg en del på Pinterest, og visste at dersom dette skulle funke så måtte vi starte tidlig. Jeg kjøpte personlig ting på AliExpress og Etsy, for å sette prikken over i-en. Vi hadde drinkdispensere i baren, for vi ønsket ikke å betale for bartender. Drinkene var oppkalt etter steder hvor vi har bodd de siste 7 årene. Ellers var velkomstskilt og bordsettingskilt hjemmesnekret. Alt av trykksaker som kirkeprogram, menyer og barmenyer er laget selv. Dette brukte vi en del tid på, for vi ønsker at alt skulle ha samme stil.

– Fortell om menyen!

– Menyen var helt fantastisk. Vi hadde tre-retters som ble levert av Vertshuset i Tvedestrand. Forrett var tapas på hver sin tallerken med masse ulike oster, focaccia, oliven, aioli. Hovedrett var helgrillet lam som ble grillet på lokasjonen, med ovnsbakte poteter, gratinerte grønnsaker, lammesky og risotto. Dessert var sjokoladeterrine med bringebærsorbet. Altså NAM! Maten var så god! Kunne ikke bedt om noe bedre mat altså.

– Er det noe du ville ha gjort annerledes, noe som gikk galt eller noe annet uforutsett?

– Vi ville delegert ansvar tidligere og fortalt de grundig hva de skal gjøre. Da hadde vi sluppet unødvendig mye stress den siste uken.

– Hva er deres beste tips til brudepar som planlegger drømmedagen nå?

– Start tidlig. Planlegg nøye og detaljert. Deleger ansvar tidlig. Og husk: det viktigste er at dere blir gift og ha det gøy! For det skjer bare en gang i livet.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om: