Sjekk Taylor Swifts stilutvikling

UTE PÅ «SWIFT»: Fra 2006 og frem til i dag har Taylor Swift vist oss flere forskjellige antrekk, både privat og på rød løper.

Artisten bruker antrekkene sine til å hinte om fremtidige prosjekter.

Emma Louise Fon Mathisen
Publisert:

Taylor Swift (32) har gått fra å være countryartist til å bli en av verdens største popstjerner, med nærmere 60 millioner månedlige lyttere på Spotify.

Etter å ha utgitt sin første låt som 16-åring har den nå 32 år gamle artisten hatt litt av karriere.

SLÅR REKORDER: Taylor Swift har blitt en av verdens største artister, og har vært innom flere ulike musikksjangre.

Samtidig som artisten har utforsket ulike musikksjangre, har klesstilen gjennom årene vært like variert. Swifts tidligere album representerer nemlig hver «æra», som gjenspeiles både i musikk og klesstil.

KJENDIS

Dakota Johnson: Kjendisdatteren som ble rød løper-dronning

I et intervju med Teen Vogue mimrer Swift tilbake til tiden på videregående, hvor stilvalgene ikke var de beste ifølge henne selv, men også til antrekkene hun ikke kommer til å glemme med det første. Blant dem er Oscar de la Renta-kjolen hun hadde på seg på Met-gallaen i 2014.

EN FAVORITT: I 2014 var Swift på Met-gallaen iført en blekrosa kjole signert Oscar de la Renta.

Hun lar seg gjerne inspirere av klassiske looks, og navn som Audrey Hepburn er blant kildene til inspirasjon. Hun er heller ikke fremmed for å prøve ut trender fra tidligere tiår, og blander gjerne flere sammen i ett og samme antrekk. På spørsmål fra Vogue om hvilken trend som er hennes store favoritt, er svaret klart:

– Plagg med høyt liv!

I anledning av stjernens nye album har vi tatt en tur ned «memory lane», og sett på hennes stilutvikling gjennom årene.

TENÅRING: I 2006 var en ung Taylor Swift nykommer på rød løper. Under «Country Music Awards» gikk hun for en tidsriktig kjole med ulike mønstre og cowboyboots. Krøllene som ble kjent som Swifts signatursveis var på plass.
GLAMOUR MØTER COUNTRY: I 2007 kombinerte Taylor den lille svarte med cowboyboots, som var en del av stjernens signaturplagg på denne tiden.
KNELENGDE: Knelange kjoler var en gjenganger for den unge artisten i 2008. Her fra MTV Video Music Awards, hvor hun gikk for en skjørt og en enkel topp i ulike nyanser av beige.
LILLA: I 2008 gikk stjernen også for en lilla versjon av minikjolen, stylet med sølvfargede detaljer. Frisyren var som vanlig krøllete med sideskill.
DETALJER: I 2009 hadde Swift sluppet sitt andre album, og stilen gikk over til en mer glamorøs æra. Under VMA-utdelingen var hun iført en sølvglitrende kjole med én skulder, og de lange krøllene var satt opp. Legg merke til de rød detaljene på lepper og negler som stjernen siden har sverget til.
STORMET SCENEN: VMA-utdelingen skulle likevel for alltid bli husket som kvelden da Kanye West stormet scenen under takketalen til stjerneskuddet Taylor Swift, som nettopp hadde vunnet prisen for beste musikkvideo. I ettertid har det blitt kjent som et ikonisk øyeblikk innen populærkulturen, og var starten på en årelang feide.
GYLLEN: Stjernen gikk for et prinsesseinspirert antrekk under en prisutdeling i 2009, med en beigefarget tyllkjole med gullfarget paljettoverdel. Håret var stylet i en lav knute og sminken holdt hun i samme gylne nyanser.
DETALJER: Til Grammy-utdelingen i 2010 gikk artisten for en elegant kjole med mørkeblå paljetter. Hun holdt øyensminken i samme nyanser, og leppene var sminket med en lett rød farge.
AVSLAPPET: Swift i et langt mer avslappet antrekk på vei til «Late Show With David Letterman» i 2010.
KONTRASTFARGER: Minikjolen var tilbake i 2010 under premieren til filmen Easy A. Denne gangen i en grønn variant. Tilbehøret var gullfarget og leppene rød. Håret var trukket bakover i en frisyre stjernen ofte sverger til på rød løper.
NY SVEIS: Mange måtte nok se etter en ekstra gang da artisten dukket opp til AMA-utdelingen i 2010 med helt rett hår og pannelugg. Antrekket var av det trendy slaget med en minikjole dekorert med svarte og gullfargede stener.
HOLLYWOOD-KRØLLER: Taylor gikk for glamorøse Hollywood-krøller under Billboard-utdelingen i 2011, en æra hvor hun ofte lot seg inspirere av vintageplagg.
I NEW YORK: Swift er ofte å se i lekre antrekk på rød løper, men hun er ikke fremmed for å kle seg opp til hverdags heller. Under en spasertur i New York i 2011 gikk stjernen for et sennepsgult skjørt, sort genser og blå veske. De røde detaljene på lepper og sko var på plass.
VINNER: Det er ikke ofte Taylor går tomhendt hjem fra en prisutdeling. Her er hun fra Grammy-utdelingen i 2012. Nok en gang falt valget på en gullfarget lang kjole. Legg særlig merke til den kule utskjæringen over brystet. med rød lepper og tung pannelugg.
RØDT PÅ RØDT: 2012 var året Swift slapp albumet «Red», noe som også gjorde at fargen rød var en dominerende farge i sangerens garderobe. Under en juletrelystenning i London i 2012 var hun kledd i rødt fra topp til tå. Håret var stylet i romantiske krøller med pannelugg.
FAVORITT: Rødt har lenge vært en favoritt hos stjernen. Under en opptreden hos «Good Morning America» i 2012 gikk hun for et svart antrekk, med et dryss av rød detaljer i alt fra lepper og negler til gitar og mikrofon.
50-TALLS: Perioden bærer også preg av inspirasjon fra 50-tallet, og hun var ofte å se med høye liv og ballerinasko.
HVERDAGSLIG: Taylor ute i New York ikledd en beige kåpe, strømper og et rutete rødt skjerf.
DRAMATISK: Swift gikk for et dramatisk antrekk med en «havfruekjole» i en dyp lillafarge under Golden Globe-utdelingen i 2013.
HOLLYWOOD-GLAMOUR: Swift oste «old Hollywood-glamour» på rød løper under VMA-utdelingen i 2013.
FAVORITT: Swift kombinerte to av sine favoritter: elegante kjoler og fargen rød under Country Music Awards i 2013. Hun matchet antrekket med rød lepper og øyenskygge, og lot luggen henge ned.
MINIKJOLEN: Det var ikke bare på scenen og rød løper Swift ofte hentet inspirasjon fra 50-tallet. Her fra en spasertur i New York i 2014.
SVART OG HVITT: i 2014 hadde Swift sluppet nok et album, og ble ofte sett i todelte sett, paljetter, og høye hæler. Under Country Music Awards i 2014 gikk hun for et todelt sett bestående av et svart skjørt med høy splitt, og en hvit overdel med utskjæringer. Krøllene var tilbake og det samme var de røde leppene.
PRINSESSEN AV POP: Stjernen ankom Met-gallaen i 2014 iført en rosa prinsesselignende kjole med slep fra Oscar de la Renta.
SETT: En todelt sett er en gjenganger hos artisten. Under iHeartRadio Festivalen i 2014 gikk hun for en rød og hvit variant.
GLITRENDE: Senere samme år gikk hun for en mørkere variant av det todelte settet. Her fra en opptreden i desember.
PÅ VEI TIL LUNSJ: Swift på vei til lunsj med venninnen Jamie King i en sort minikjole, ballerinasko og rød lepper i 2014.
TURKIS: I 2015 var popstjernen iført en turkis kjole signert Elie Saab. Legg særlig merke til de lilla skoene som står i kontrast til kjolen.
NY FRISYRE: Swift hadde fått kortere hår i 2015, men luggen beholdt hun. Under en prisutdeling i Las Vegas gikk hun for en hvit jumpsuit med utskjæringer over midjen og smokey øyenskygge.
TILBAKE I FARGER: Til Grammy-utdelingen 2015 matchet Swift et knallrosa skjørt med åpning i front med en oransje tubetopp og rød lepper. Her sammen med venninne Selena Gomez.
FAVORITT: Swift faller stadig tilbake på et sett med skjørt og topp. Her med venninnen Gigi Hadid i 2015.
SLANGESKINN: Under Met-gallaen i 2016 var stjernen iført en spesialsydd slangeskinnskjole fra Louis Vuitton med utskjæringer. Den mørke og mer «moody» stilen fortsatte i tiden fremover.
SORT: Swift under en konsert i 2017 iført en oversized T-skjorte dekket i paljetter, mørk sminke og avslappet sveis.
DISCO: Under American Music Awards i 2018 var Swift kledd i Balmain fra topp til tå.
FARGERIK: Under en tur ute i New Yorks gater i 2018 gikk Swift for en kort jumpsuit i ulike farger, stylet med solbriller, ryggsekk og rød lepper.
SPLITT: Under Golden Globes-utdelingen i 2019 kom stjernen i en sort kjole med høy splitt signert Versace. Håret var satt opp for anledningen og leppene røde.
PALJETTER: Det mørke og mystiske var derimot byttet ut med en fargerik og romantisk stil i 2019, da hun slapp albumet «Lover». Under iHeartRadio Music Awards i 2019 falt valget på en fargerik paljettdress fra Rosa Bloom. De sommerfugl-dekorerte skoene er fra Sophia Webster.
PASTELL: Swifts antrekk til Time 100 Gallaen i 2019 så ut til å være tatt rett ut fra en Disney-film, med pastellfarger, puffermer og romantiske detaljer. Kjolen er signert J. Mendel. For å toppe antrekket gikk stjernen for løst oppsatt hår med en enkel hårbøyle. Sminken holdt hun nøytral.
LAVENDEL: Swift fortsatte med delikate og duse farger til en prisutdeling senere samme år. Den lavendelfargede minikjolen med volanger er fra merket Raisa Vanessa.
KNALL: Under VMA-utdelingen høsten 2019 gikk stjernen kledd i en blazerkjole fra motehuset Versace, dekorert med tusenvis av små steiner. Hun stylet kjolen med lårhøye boots, også dekorert med glitrende steiner.
HUNDETANNMØNSTER: I 2020 var fargene byttet ut til fordel for en mer nedtonet, naturlig og androgyn stil. Til premieren av sin egen dokumentar «Miss Americana», under Sundance-festivalen i 2020, var artisten kledd i hundetannmønster fra topp til tå. Antrekket var fra merket Carmen March. Håret var krøllet og leppene røde.
BLOMSTRETE: Midt under pandemien, etter den strengeste lockdown-perioden, ble det avholdt en annerledes Grammy-utdeling. Naturlig nok var superstjernen et av de få navnene på gjestelisten, og var Iført en blomsterkjole fra Oscar de la Renta.
PANDEMI-TILBEHØR: For å ikke ødelegge antrekket med et vanlig munnbind hadde Swift fått designet et lekkert munnbind som matchet antrekket hennes.
LILLA: Til premieren for egen musikkvideo «All Too Well: The Short Film» i november 2021 gikk Taylor for en dyp lilla fløyelsdress med svarte detaljer.
SJELDENT SYN: Taylor Swift har vært et sjeldent syn på rød løper i 2022, men dukket opp til VMA-utdelingen i august iført en «nakenkjole», dekorert med strategisk plasserte diamanter fra motehuset Oscar de la Renta. De røde leppene som har blitt hennes kjennemerke var naturligvis på plass.
70-TALLSINSPIRERT: Swift, som tidligere har sagt hun liker å hinte om sitt neste album i antrekkene sine, har fått fans til å spekulere om albumet «Midnights» er inspirert av 70-tallet, på grunn av antrekkene hennes den siste tiden.
MIDNATTSBLÅ: Swift dukket opp i en midnattsblå minikjole dekorert med stjerner og en hvit pelskåpe under etterfesten til VMA-utdelingen i august.
GLITRENDE: Swift ble tildelt den gjeve prisen «Songwriter-Artist of the Decade» under «Nashville Songwriter Awards» i september. Hun var ikledd en sort paljettkjole fra Michael Kors for anledningen. Leppene var som vanlig i en knallrød farge.
Publisert:
Emma Louise Fon Mathisen
Emma Louise er journalist I VG. Her jobber hun med tekst- og videosaker innen mote, interiør og skjønnhet. Hun har en lidenskap for skjønnhet og velvære, og elsker å teste nye produkter og trender.

Finn mer innhold om: