Sjekk hertuginne Meghans stilutvikling

FRA HOLLYWOOD TIL HERTUGINNE: Meghan gjorde mange stilendringer da hun ble sammen med prins Harry. Foto: AFP

Hertuginne Meghan (41) gikk gjennom en stilforandring da hun ble en del av den britiske kongefamilien i 2018.

Ingeborg Aspeli
Publisert:

Den tidligere Hollywood-skuespilleren Meghan Markle fikk hele verdens øyne rettet mot seg da hun ble sammen med prins Harry i 2016. Klesstilen hennes gikk fra å være preget av tettsittende plagg og lårkorte kjoler på rød løper, til å bestå av designerplagg med sofistikerte snitt.

Den store snakkisen den siste tiden har vært Netflix-dokumentaren til hertugparet av Sussex. Helt siden de to ble et par tilbake i 2016 har det stormet rundt dem, og til slutt kom det til det punktet at de valgte å trekke seg tilbake fra kongelige plikter.

Nå lever de et nokså skjermet liv i California i USA med sine to barn Archie (3) og Lilibet (1).

I den kontroversielle dokumentaren forteller Meghan at hun forsøkte å ikke «gjøre så mye ut av seg» da hun først ble introdusert for den britiske kongefamilien.

En måte hun valgte å gjøre det på, var ved å kle seg i nokså «fargeløse» antrekk. Det samme valgte hun under dybdeintervjuene i dokumentaren, og dette er signalene bak antrekket.

MinMote har tatt et dypdykk i bildearkivet for å vise dere hertuginnens stilreise – fra Hollywood-skuespiller, til britisk hertuginne og tilbake til Los Angeles.

EN STILREISE: Mye har skjedd med stilen til Meghan fra vi først ble kjent med henne gjennom serien «Suits» og frem til i dag.

Slik begynte det

Meghan slo for alvor gjennom i Hollywood i 2011, da den første episoden av serien «Suits» ble sendt. Hun spilte en av hovedrollene med karakteren Rachel Zane. Selv om dette var hennes store gjennombrudd, har hun også hatt roller i filmer som blant annet «Remember Me» og «Horrible Bosses».

På et pressearrangement i forbindelse med premieren av «Suits» i Los Angeles var Meghan ikledd en beige lårkort kjole, med knyting i livet og draperinger. Håret hadde hun bakover i en stram knute – som ikke er så langt ifra hennes signatursveis i dag.

MED SUITS-FAMILIEN: Sarah Rafferty, Rick Hoffman, Meghan Markle og Patrick J. Adams på et pressearrangement i 2011.

Det er tydelig at Meghan har en interesse for mote. Før hun ble en del av den britiske kongefamilien hadde hun nemlig sin egen livsstilsblogg, hvor mote- og skjønnhetsstoff var en stor del av bloggens innhold.

Meghan har alltid hatt en klassisk stil. På et arrangement i 2012 gikk hun for en sort blondekjole med lange ermer og høye pumps. De ikoniske skoene fra Louboutin er fortsatt den dag i dag en gjenganger i garderoben hennes. Dette er ikke langt fra et antrekk vi kunne sett henne i dag hvis kjolen hadde vært litt lengre – selv om hun av og til trosset den kongelige kleskoden med lårkorte kjoler.

KLASSISK: Meghan i blondekjole og beige pumps i 2012.

Selv om hun hadde en klassisk stil, slo hun noen gang til med litt mer trendbaserte plagg. På en fest i Los Angeles i 2012 hadde hun på seg en grafisk tubekjole med forskjellige farger. Trolig ikke noe du hadde sett henne i som en del av den kongelig familien.

TUBEKJOLE: Meghan Markle en grafisk tubekjole og svarte pumps.s

På rød løper var også Meghan glad i å leke seg med snitt. Da hun var på festen til magasinet GQ 2012 hadde hun på seg en rød kjole med draperinger. Et kjolesnitt vi ikke har sett henne i på lang tid. Som tilbehør kjørte hun på med både lange halskjeder, armbånd og glitrende clutch.

BOHEMSK: Antrekket gir nesten litt bohemske vibber med gullsmykkene, det bølgete håret og den røde kjolen med draperinger.

Lårkorte kjoler med lange ermer var en favoritt i Meghans garderobe. På premieren til «The Hunger Games» i 2013 gikk hun for en sort kjole med yndlingssnittet, samt et par svarte sandaler med hæl. Legg også merke til at hun på gikk med sort neglelakk, som ikke hadde blitt godkjent som del av den britiske kongefamilien.

YNDLINGSSNITTET: Lårkort kjole med lange ermer var en gjenganger i garderoben til Meghan på rød løper.

På et veldedighetsarrangement i 2014 hadde Meghan på seg en veldig elegant kjole med havfrue-passform, som var en smakebit på den sofistikerte stilen hun senere fikk.

ELEGANT: Meghan ikledd en mørkeblå kjole med havfrue-passform på et veldedighetsarrangement i 2014.

Når det gjelder sminken var hun mye mer eksperimentell da hun jobbet som skuespiller, og kunne for eksempel ha skikkelige «smoky eyes» – som her på et event i New York i 2015. Da gikk hun også for et helhvitt antrekk med et par trendy vide bukser.

TRENDY: Meghan i helhvitt antrekk med et par vide bukser i 2015.

En kombinasjon hun ofte tydde til på rød løper var shorts og matchende jakke, som her fra en fest i Hollywood i 2016. Den klassiske hvite skjorten var på plass inni. Hun stylet antrekket med høye hæler og bølgete hår.

SHORTS OG JAKKE: Meghan i blå shorts og matchende jakke på en fest i Hollywood i 2016.

2016 var året Meghans liv ble snudd opp ned, da kongehuset bekreftet at hun og prins Harry var kjærester.

På denne tiden holdt hun sminken oftest nøytral, med fokus på øyne og glødende hud. Meghan ble fort kjent for sin strålende og naturlige hud, og hennes favorittprodukter ble ofte utsolgt fort fra butikkene.

STRÅLTE: Meghan ble fort kjent for sin glødende hud. Her fra 2016.

Selv da hun var i et forhold med prins Harry, var hun i 2017 heller ikke redd for å leke med trendy plagg og sminke – som for eksempel skinnbukser, sandaler med snøring og rød leppestift. Her fra New York i 2017. Hun fullførte antrekket med en klassisk, svart blazer og håret dratt over til den ene siden.

SKINN: Meghan i skinnbukser og rød leppestift i 2017.

I september 2017 kom de første bildene av Meghan og Harry sammen. De var begge på Invictus Games i Toronto, et sportsarrangement for krigsveteraner. Meghan hadde på seg blå jeans med hull, en hvit skjorte, en stor brun veske og ballerinasko fra Sarah Flint.

Dette var starten på Meghan-effekten og hun ble moteikon over natten. Ballerinaskoene ble nemlig umiddelbart utsolgt – tusenvis sto på ventelisten for å få tak i skoene.

KJÆRESTER: På et sportsarrangement i 2017 viste Meghan og Harry seg sammen for første gang.

Det var mot slutten av 2017 at nyheten om at Hollywood-stjernen og prins Harry hadde forlovet seg. På pressekonferansen hadde Meghan på seg beige pumps, knelang grønn kjole og en hvit kåpe.

FORLOVET: Harry og Meghan ble forlovet i 2017, og Meghan begynte så smått å vise frem en mer sofistikert stil.

Kort tid senere kom de offisielle forlovelsesbildene hvor Meghan hadde på seg en rådyr luksuskjole fra britiske Ralph & Russo. Prisen på kjolen var over 600.000 norske kroner, og man fikk nok et bevis på at Meghan virkelig hadde sansen for design.

Kjolen var todelt med en gjennomsiktig topp dekket av glitterbroderier, og et sort skjørt med flere lag av tyll. Merket håndlager sine haute couture-kjoler, og det kan ta opp til 3000 timer å produsere en kjole.

Allerede med forlovelsesbildene begynte Meghan å gå imot den kongelige kleskoden. Tidligere forlovelsesbilder innen den britiske kongefamilien har ofte kvinnen drakt eller en enkel kjole.

FORELSKET: Meghan og Harrys offisielle forlovelsesbilder. Meghan ikledd en luksuriøs kjole fra Ralph & Russo.

Bare noen dager etter var Meghan på sitt første offisielle arrangement med den britiske kongefamilien, nemlig den tradisjonelle gudstjenesten på første juledag.

Hun hadde på seg en beige kåpe, brune støvletter og en flott hatt – akkurat i tråd med den kongelige etiketten.

KONGELIG OPPTREDEN: Meghan og Harry på første juledag i 2017.

Fem måneder senere – 19. mai 2018 – ga de hverandre sitt «ja». Meghan hadde på seg en brudekjole signert den britiske designeren Claire Waight Keller for det franske luksusmerket Givenchy. Den klassiske kjolen i silke med A-passform, båthals, lange ermer skal ha vært med på å sette det kommende årets brudetrender.

Etter vielsen skiftet hun til nok en glamorøs kjole uten ermer signert Stella McCartney.

NYGIFT: Harry og Meghan på vei ut av kirken. Meghan i brudekjole fra Givenchy.
KJOLE NUMMER TO: Etter vielsen skiftet Meghan til en kjole fra Stella McCartney.

Hertugparet var sammen på prins Charles 70-års markering, som var første gang de viste seg for offentligheten etter bryllupet. Meghan hadde på seg en kremhvit kjole, hatt, beige pumps og lyse strømpebukser som etiketten krever.

ELEGANT: Meghan fulgte kongelig etikette med lyse strømper.

Da Meghan var på sin første offentlige opptreden sammen med dronning Elizabeth hadde hun på seg en kjole med kappe-effekt fra Givenchy, som også sto bak brudekjolen. Givenchy er tydelig en av hennes favorittmerker som hun stadig tyr til.

FØRSTE OPPDRAG: Hertuginne Meghan på første oppdrag med dronningen.

Under en reise til Australia i 2018 annonserte hertugparet at de ventet sitt første barn. Meghan hadde på seg en klassisk, hvit kjole fra den australske designeren Karen Gee, stylet med en beige kåpe og beige pumps. På denne turen fulgte pressen nøye med på antrekkene hennes, og reisegarderobe hadde en samlet verdi på over 1,4 millioner kroner.

PÅ TUR: Her er de utenfor Operahuset i Sydney. Meghan hadde på seg en kjole av den australske designeren Karen Gee.

Selv om hun har fått enda mer klassisk stil etter hun fikk tittelen hertuginne, overrasker hun fremdeles med mer spesielle plagg. Under turen til Australia hadde hun på seg en glamorøs kjole med fuglemønster fra Oscar de la Renta.

GLAM: Meghan brukte denne kjolen fra Oscar de la Renta med fuglemønster under The Australian Geographic Awards i Sydney.

Selv med en voksende babymage, satte ikke det en stopper for Meghans stilfulle antrekk. Hun fikk gang på gang skryt for sin elegante og trendy klesstil, og for at hun var et friskt pust i den britiske kongefamilien som ellers var preget av strenge kleskoder.

Hun gikk ofte for antrekk ton-i-ton, gjerne i nøytrale farger som beige, grått og svart. Blant annet var hun ikledd en beige tettsittende kjole og matchende blazer – begge fra Brandon Maxwell.

TON-I-TON: Meghan ikledd en beige, tettsittende kjole og matchende blazer – begge fra Brandon Maxwell. Meghan går ofte for nøytrale farger som går fint sammen.

En av hennes signaturer da hun var gravid var en tettsittende kjole som fremhevet babymagen, og en litt romsligere kåpe eller trenchcoat over.

TRENDY: Meghan gikk for en trendy og oversized trenchcoat fra Oscar de la Renta da hun var på besøk hos veldedighetsorganisasjonen Smart Works i London. Under hadde hun seg en tettsittende sort kjole fra merket Hatch som fokuserer på mammaklær.

Som hertuginne bærer Meghans garderobe preg av luksusplagg, men hun er fremdeles ikke fremmed for budsjettvennlig varianter. Hun har blant annet hatt på seg en høyhalset, beige kjole fra mammaavdelingen til H&M.

BUDSJETTFAVORITT: Meghan ikledd en beige kjole fra mamma-avdelingen til H&M. Over han hun en lett kåpe i samme farge.

Håret hennes går hun gjerne med både løst og bølgete, eller oppsatt i en knute. Hårknuten har blitt en av hennes signatursveiser, som hun ofte har gått for til både hverdagslige anledninger og formelle begivenheter.

SIGNATURSVEIS: En løs knute har blitt signatursveisen til hertuginne Meghan. Her er hun kledd opp i en grønn kjole og matchende kåpe fra Erdem.

Da hertuginnen av Sussex viste fram sønnen Archie Harrison for første gang, fikk hun skryt for antrekket sitt. Hun hadde på seg en hvit jakkekjole fra den britiske designeren Grace Wales Bonner, og mange hyllet henne for at hun ikke gjemte bort babymagen etter fødsel.

FIKK SKRYT FOR ANTREKKET: Meghan valgte en kjole med knyting over midjen som fremhevet magen.

Etter hun ble mor har holdt hun på den trendy, men likevel klassiske, klesstilen. I juni 2019 overrasket hun med en offentlig opptreden da hun dukket opp på en Major League baseballkamp mellom Yankees og Red Sox, som foregikk i den olympiske parken i London.

Hun hadde på seg en svart kjole med magebelte signert den britiske designeren Stella McCartney. På føttene hadde hun et par ballerinasko fra Aquazzura. Håret var bølget og hang løst over skuldrene, og sminken var som vanlig holdt naturlig med fokus på glød.

BRITISK DESIGN: Hertuginne Meghan i kjole fra Stella McCartney og prins Harry i T-skjorte med Invictus Games-logo.

Under Wimbledon-turneringen i 2019 var Meghan ikledd et langt mer avslappet antrekk enn hva vi pleier å se henne i. På turneringens første dag gikk hun for mørke jeans, hvit blazer og en solhatt, og hun så nokså hverdagslig ut mens hun heiet på venninnen Serena Williams.

HVERDAGSLIG: Meghan var iført mørke jeans og hvit blazer mens hun så på venninnen Serena Williams i Wimbledon-turneringen i London 2019.

I januar 2020 kom sjokkbeskjeden om at hertugparet ville trekke seg tilbake fra sine kongelig plikter. Etter deres kunngjøring på parets felles Instagram-konto, stilte de opp i kongelig begivenheter i en liten stund til, før de flyttet til Canada, for så å flytte til hertuginnens hjemsted Los Angeles.

FLOTT I BLÅTT: I mars 2020 viste hertugparet seg offentlig for første gang siden deres kunngjøring om å trekke seg fra sine kongelig plikter. Meghan var iført en blå kjole fra Victoria Beckham, sko fra Manolo Blahnik, og en clutch fra Stella McCartney. Håret hadde hun stylet i en lav hestehale.

På parets siste oppdrag for den kongelig familien, var Meghan ikledd en grønn kjole signert Emilia Wickstead under en Commonwealth Day-markering. Meghan stylet den grønne kjolen med beige pumps og en mørkegrønn veske.

AVSLUTTER I STIL: Meghan gikk for en sofistikert kjole på hennes siste offisielle oppdrag for kongefamilien i mars 2020.

I 2021 var paret bosatt i USA. Under en galla i New York i november, var Meghan ikledd en rød gallakjole signert Wes Gordon for Carolina Herrera. Kjolen hadde et dramatisk slep, bare skuldre og større utringning enn hun vanligvis gikk for under kongelig oppdrag. Håret hadde hun satt opp i en stram knute, og med dramatiske øyne.

RØD PÅ RØD LØPER: Meghan gikk for en knallrød kjole under en galla i New York i november 2021.

Under en tur til Nederland i april 2022, var Meghan tilbake i jeans. Her fra et arrangement for soldater og veteraner, var Meghan ikledd mørke jeans og en hvit jakke med belte i livet. Håret hun hadde hun løst med bølger.

I JEANS: Meghan har ved flere anledninger blitt sett i jeans. Her fra et arrangement i Nederland i april.
BALLERINA: På den samme turen til Nederland, var hun å se i jeans ved flere anledninger. Her gikk hertuginnen for en løsere modell, stylet med hvit T-skjorte, sort jakke og ballerinasko.

I juni var hertugparet tilbake i London for å delta på den storslåtte feiringen av dronningens 70 år på tronen. Meghan var for anledningen ikledd en hvit kjole fra Dior Haute Couture, sammen med en hvit kåpe og en hvit hatt signert Stephen Jones for Dior.

Håret hadde hun samlet i en lav knute, og sminken holdt hun naturlig.

TILBAKE I LONDON: Til dronningens jubileumsfest i juni 2022 gikk Meghan for helhvitt antrekk.

Under feiringen av Nelson Mandela Day, hadde Meghan på seg helsvart antrekk til FNs hovedkvarter i New York 18. juli. Hun brukte en tettsittende T-skjorte og skjørt fra Givenchy. Antrekket stylet hun med en svart veske fra Mulberry og sko fra Manolo Blahnik.

KONTRAST: Dronning Elizabeth brukte alltid sterke farger i sine antrekk. Ifølge Meghan kunne hun ikke bruke samme farge som dronningen når de deltok på samme tilstelning. Her er dronningen ikledd grønt, gult og litt rosa, mens Meghan gikk for en beige kjole.
SORT: I New York i juli var hertuginnen ikledd sort fra topp til tå. Håret hadde hun i en lav hestehale.
SYMBOLIKK: – Jeg tror Meghan liker hvitt og hun kler det godt, men det er helt klart en symbolikk bak valget. Hvitt er assosiert med å være ren og uskyldig, fred og klarhet, sier moteekspert Melissa Lund til den britiske avisen Express.
Publisert:

Finn mer innhold om: