Mote

Sjekk hertuginne Meghans stilutvikling

HERTUGINNE: Meghan har måtte gjøre flere stilendringer etter hun ble sammen med prins Harry. Foto: AFP

Amerikanske Meghan ble nærmest et stilikon over natten da hun ble en del av den britiske kongefamilien.

Ingeborg Aspeli
Publisert:

Den tidligere skuespilleren Meghan Markle ble sammen med prins Harry i 2016. Hun fikk plutselig alle øyne festet på seg – og spesielt garderoben har fått mye oppmerksomhet.

Søndag 4. august fyller Meghan 38 år! I den anledning har vi tatt et dypdykk i billedarkivet for å sjekke ut stilreisen – fra Hollywood-skuespiller til britisk hertuginne:

I 2011 kom første episode av serien «Suits» hvor Meghan hadde en av hovedrollene. Det var da hun virkelig slo igjennom som skuespiller i Hollywood, men hun har også hatt roller i filmer som blant annet «Remember Me» og «Horrible Bosses».

På et pressearrangement i forbindelse med lanseringen av «Suits» i Los Angeles gikk Meghan for en beige lårkort kjole med knyting i livet og draperinger. Håret hadde hun bakover i en stram knute – som ikke er så langt ifra hennes signatursveis i dag.

MED SUITS-FAMILIEN: Sarah Rafferty, Rick Hoffman, Meghan Markle og Patrick J. Adams på et pressearrangement i 2011. Foto: Pa Photos

Det er tydelig at hun har en stor moteinteresse. Før hun ble en del av den britiske kongefamilien hadde hun nemlig sin egen livsstilsblogg, hvor mote- og skjønnhetsstoff var en stor del.

Hun har alltid hatt en klassisk stil. På et arrangement i 2012 gikk hun for en sort blondekjole med lange ermer og skyhøye pumps. De ikoniske skoene fra Louboutin er fortsatt den dag i dag en gjenganger i garderoben hennes. Dette er ikke langt fra et antrekk vi kunne sett henne i dag hvis kjolen hadde vært litt lenger – selv om hun noen ganger trosser den kongelige kleskoden med lårkorte kjoler fortsatt.

KLASSISK: Meghan i blondekjole og beige pumps i 2012. Foto: Pa Photos

Selv om hun hadde en klassisk stil slo hun noen gang til med litt mer trendbaserte plagg. På en fest i Los Angeles i 2012 hadde hun på seg en grafisk tubekjole med forskjellige farger, som mest sannsynlig ikke er en del av den kongelige garderoben.

TUBEKJOLE: Meghan Markle en grafisk tubekjole og svarte pumps. Foto: Pa Photos

Hun lekte seg også med snitt – og da hun var på festen til magasinet GQ 2012 hadde på seg en rød kjole med draperinger, veldig ukjent den passformen vi ser henne med i dag. Som tilbehør kjørte hun på med både lange halskjeder, armbånd og glitrende clutch.

BOHEMSK: Antrekket gir nesten litt bohemske vibber med gullsmykkene, det bølgete håret og den røde kjolen med draperinger. Foto: AFP

Men kjoler med lange ermer og som strakk til låret var tydelig en favoritt i garderoben. På premieren til «The Hunger Games» i 2013 gikk hun for en sort kjole med yndlingssnittet, samt et par svarte sandaler med hæl. Legg også merke til at hun hadde trendy sort neglelakk, som ikke hadde blitt godkjent hos dronningen den dag i dag.

YNDLINGSSNITTET: Lårkort kjole med lange ermer var en gjenganger i garderoben til Meghan før hun ble en del av den britiske kongefamilien. Foto: AFP

På et veldedighetsarrangement i 2014 hadde Meghan på seg en veldig elegant kjole med havfrue-passform, som var en smakebit på den glamorøse, men likevel enkle stilen hun har i dag.

ELEGANT: Meghan ikledd en mørkeblå kjole med havfrue-passform på et veldedighetsarrangement i 2014. Foto: AFP

Når det gjelder sminken var hun mye mer eksperimentell tidligere, og kunne for eksempel ha skikkelige «smoky eyes» – som på et event i New York i 2015. Da gikk hun også for et helhvitt antrekk med et par trendy vide bukser.

TRENDY: Meghan i helhvitt antrekk med et par vide bukser i 2015. Foto: Pa Photos

En kombinasjon hun ofte tydde til på festlige anledninger var shorts og matchende jakke, som da hun var på en fest i Hollywood i 2016. Den klassiske hvite skjorten var på plass inni, og med skyhøye hæler og bølgete hår så hun elegant ut på tross av at kjolen var lagt igjen hjemme.

SHORTS OG JAKKE: Meghan i blå shorts og matchende jakke på en fest i Hollywood i 2016. Foto: Pa Photos

2016 var også året kongehuset bekreftet at hun og prins Harry var kjærester. Ryktene sier at de skal ha møttes gjennom en felles bekjent året før.

KJENDIS

Kate valgte kongelig budsjettfavoritt

Sminken holdt hun oftest nøytral med fokus på øyne og glødende hud. Meghan har etter at hun ble gift med Harry blitt kjent for sin strålende hud, og produkter hun bruker forsvinner raskt fra butikkhyllene.

STRÅLTE: Meghan har blitt kjent for sin glødende hud. Her fra 2016. Foto: Pa Photos

Men hun var heller ikke redd for å leke med mer trendy plagg og sminke – som for eksempel skinnbukser, sandaler med snøring og rød leppestift som hun hadde på seg i New York i 2017. Hun fullførte antrekket med en klassisk sort blazer og håret dratt over til den ene siden.

SKINN: Meghan i skinnbukser og rød leppestift i 2017. Foto: AP

I september 2017 kom de første bildene av Meghan og Harry sammen. De var begge på Invictus Games i Toronto, et sportsarrangement for krigsveteraner. Meghan hadde på seg blå jeans med hull, en hvit skjorte, en stor brun veske og ballerinasko fra Sarah Flint. Dette var starten på Meghan-effekten og hun ble moteikon over natten. Ballerinaskoene ble nemlig umiddelbart utsolgt – og de har siden nesten vært umulig å få tak i da tusenvis står på ventelisten fortsatt.

KJÆRESTEPAR: På et sportsarrangement viste Meghan og Harry seg sammen for første gang. Foto: Reuters

I slutten av 2017 annonserte Meghan og prins Harry at de hadde forlovet seg. På pressekonferansen hadde Meghan på seg beige pumps, grønn kjole og en hvit kåpe.

FORLOVET: Harry og Meghan ble forlovet i 2017. Foto: Pa Photos

Da tok de også noen offisielle forlovelsesbilder hvor Meghan hadde på seg en rådyr luksuskjole fra britiske Ralph & Russo. Prisen på kjolen var over 600.000 norske kroner, og man fikk nok et bevis på at Meghan virkelig hadde sansen for design.

Kjolen var todelt med en gjennomsiktig topp dekket av glitterbroderier, og et sort skjørt med flere lag av tyll. Merket håndlager sine haute couture-kjoler, og det kan ta opp til 3000 timer å produsere en kjole.

KJENDIS

Alt du må vite om snakkis-blusen

Allerede med forlovelsesbildene begynte Meghan å gå imot den kongelige kleskoden. Tidligere forlovelsesbilder innen den britiske kongefamilien har ofte kvinnen drakt eller en enkel kjole.

FORELSKET: Meghan og Harrys offisielle forlovelsesbilder. Meghan ikledd en luksuriøs kjole fra Ralph & Russo. Foto: Alexi Lubomirski for Kensington Palace

Bare noen dager etter var Meghan på sitt første offisielle arrangement med den britiske kongefamilien, nemlig den tradisjonelle gudstjenesten på første juledag. Hun hadde på seg en beige kåpe, brune støvletter og en flott hatt – akkurat i tråd med den kongelige etiketten.

KONGELIG OPPTREDEN: Meghan og Harry på første juledag i 2017. Foto: AP

Fem måneder senere – 19. mai 2018 – ga de hverandre sitt «ja». Meghan hadde på seg en brudekjole signert den britiske designeren Claire Waight Keller for det franske luksusmerket Givenchy. Den klassiske kjolen i silke med a-passform, båthals, lange ermer skal ha vært med på å sette det kommende årets brudetrender.

Etter vielsen skiftet hun til nok en glamorøs kjole uten ermer signert Stella McCartney.

NYGIFT: Harry og Meghan på vei ut av kirken. Meghan i brudekjole fra Givenchy. Foto: AP
KJOLE NUMMER TO: Etter vielsen skiftet Meghan til en kjole fra Stella McCartney. Foto: AP

Hertugparet var sammen på prins Charles 70-års markering, som var første gang de viste seg for offentligheten etter bryllupet. Meghan hadde på seg en kremhvit kjole, hatt, beige pumps og lyse strømpebukser som etiketten krever.

ELEGANT: Meghan fulgte kongelig etikette med lyse strømper. Foto: Reuters

Da Meghan var på sin første offentlige opptreden sammen med dronning Elizabeth hadde hun på seg en kjole med kappe-effekt fra Givenchy, som også sto bak brudekjolen. Givenchy er tydelig en av hennes favorittmerker som hun stadig tyr til.

FØRSTE OPPDRAG: Hertuginne Meghan på første oppdrag med dronningen. Foto: Reuters

Da de var på turné i Australia annonserte hertugparet at de venter barn. Meghan hadde på seg en klassisk hvit kjole fra den australske designeren Karen Gee og beige kåpe og beige pumps. På denne turneen fulgte pressen nøye med på antrekkene hennes, og tur-garderoben hadde en samlet verdi på over 1,4 millioner kroner.

PÅ TURNÉ: Her er de utenfor operahuset i Sydney. Meghan hadde på seg en kjole av den australske designeren Karen Gee. Foto: Ruters.

Selv hun har fått enda mer klassisk stil etter hun fikk tittelen hertuginne kan hun fortsatt overraske med spesielle plagg. Under turen til Australia hadde hun på seg en glamorøs kjole med fuglemønster fra Oscar de la Renta.

GLAM: Meghan brukte denne kjolen fra Oscar de la Renta med fuglemønster under The Australian Geographic Awards i Sydney. Foto: Reuters.

Etter hvert som babymagen vokste satt det ikke stopper for Meghans stilfulle antrekk. Hun fikk gang på gang skryt for sin elegante og trendy klesstil, og for at hun er et friskt pust i den britiske kongefamilien som ellers er preget av strenge kleskoder.

Hun gikk ofte for antrekk ton-i-ton, gjerne i nøytrale farger som beige, grått og svart. Blant annet var hun ikledd en beige tettsittende kjole og matchende blazer – begge fra Brandon Maxwell.

TON-I-TON: Meghan ikledd en beige, tettsittende kjole og matchende blazer – begge fra Brandon Maxwell. Meghan går ofte for nøytrale farger som går fint sammen. Foto: AFP

En av hennes signaturer da hun var gravid var en tettsittende kjole som fremhevet babymagen, og en litt romsligere kåpe eller trenchcoat over.

TRENDY: Meghan gikk for en trendy og oversized trenchcoat fra Oscar de la Renta da hun var på besøk hos veldedighetsorganisasjonen Smart Works i London. Under hadde hun seg en tettsittende sort kjole fra merket Hatch som fokuserer på mammaklær. Foto: AFP

Garderoben hennes bærer preg av masse luksusplagg, men hun er heller ikke fremmed for budsjettvarianter. Hun har blant annet hatt på seg en høyhalset, beige kjole fra mammaavdelingen til H & M.

BUDSJETTFAVORITT: Meghan ikledd en beige kjole fra mamma-avdelingen til H & M. Over han hun en lett kåpe i samme farge. Foto: AP

Håret har hun oftest enten løst med bølger eller oppsatt i en topp. Toppen har blitt hennes signatursveiser, som hun kan både gå for til mer hverdagslige anledninger til formelle begivenheter.

SIGNATURSVEIS: En løs knute har blitt signatursveisen til hertuginne Meghan. Her er hun kledd opp i en grønn kjole og matchende kåpe fra Erdem. Foto: AP

Da hertuginnen av Sussex viste fram sønnen Archie Harrison for første gang fikk hun skryt for antrekket sitt. Hun hadde på seg en hvit jakkekjole fra den britiske designeren Grace Wales Bonner, og mange hyllet henne for at hun ikke gjemte bort babymagen de aller fleste fortsatt har rett etter fødsel.

FIKK SKRYT FOR ANTREKKET: Meghan valgte en kjole med knyting over midjen som fremhevet magen. Foto: EPA

Etter hun ble mor har hun holdt på den trendy, men klassiske stilen. I juni overrasket hun med en offentlig opptreden da hun dukket opp på en Major League baseballkamp mellom Yankees og Red Sox som foregikk i den olympiske parken i London. Hun hadde på seg en sort kjole med magebelte signert den britiske designeren Stella McCartney. På føttene hadde hun et par ballerinasko fra Aquazzura. Håret var bølget og hang løst over skuldrene, og sminken var som vanlig holdt naturlig med fokus på glød.

BRITISK DESIGN: Hertuginne Meghan i kjole fra Stella McCartney og prins Harry i T-skjorte med Invictus Games-logo. Foto: AFP
Publisert:

Les også

  1. KJENDIS

    Se Kanye Wests ville stilutvikling

  2. KJENDIS

    Sjekk Kim Kardashians totale forvandling til Met-etterfesten

  3. KJENDIS

    Sjekk Justin Biebers ekstreme stilforvandling

Relaterte artikler

KJENDIS

Hertuginne Meghan viste frem sønnen i glamorøs luksuskjole

KJENDIS

Se hertuginne Kates stilforvandling

NYHETER

Meghan valgte grønt for sin siste kongelige oppgave

KJENDIS

Hertuginne Kate strålte i luksusdesign

KJENDIS

Hertuginnen av avslappet eleganse

KJENDIS

Meghan overrasket på minnemarkering

KJENDIS

Meghans nye ring vekker oppsikt