Hjemme hos: Modell Helene Hammer

MAKSIMALISTISK: – Minimalistisk stil gjør meg stressa. Jeg må være omringet av vakre ting, og et lite kreativt kaos, sier modell og it-jente Helene Hammer til MinMote. Foto: Ole Martin Halvorsen

Modell og it-jente Helene Hammer har walk in closet midt i stuen, elsker bruktkupp og vil helst beholde julen så lenge som mulig. 

Thea Roll Rakeng
Publisert:
GOD JUL: Helene elsker julen og kvitter seg med den så tregt som mulig. Foto: Ole Martin Halvorsen

Helene Hammer har de siste årene blitt et hett navn i både norsk og internasjonal motebransje. Hun har prydet coveret til prestisjetunge magasiner som L'Officiel og ELLE, og er signert med hele fire modellagenturer i Oslo, London, New York og i Hamburg.

Når Hammer er i Oslo bor hun i den sjarmerende 59 kvadratmeter store leiligheten sin på Fredensborg som er fylt av bruktskatter, velour og vakre ting uten minimalistisk tilnærming.

Hvordan vil du beskrive interiørstilen din?
– Jeg liker at det er litt mye. Gjerne mye farger og miks av mønster og materialer. Velour, betong, marmor og tunge gardiner. Litt som garderoben min. Minimalistisk stil gjør meg stressa. Jeg må være omringet av vakre ting, og et lite kreativt kaos.

Les også: Hjemme hos markedssjef i byTiMo Elisa Mollatt

BRUKTKUPP: Den blå veloursofaen kjøpte Helene på Finn.no. Hennes beste interiørtips er å se etter brukte, unike møbler. Foto: Ole Martin Halvorsen

Hva synes du er viktig i et hjem?

– At hjem er hjem. Når vennene mine går rett til kjøleskapet, henter seg noe drikke eller lager seg kaffe og slenger seg ned i sofaen blir jeg veldig glad! At man føler seg komfortabel og hjemme hos meg er viktig.

LIVSSTIL

HJEMME HOS STYLIST OG MOTEBLOGGER GURI HELI

Hva kommer aldri inn døren hjemme hos deg?
– Jeg er ikke så veldig glad i shabby chic skilt med tekst. Dog er det lysende neonskiltet mitt hvor det står «Hammertime» helt fantastisk. Så skal aldri si aldri, kanskje det blir et skilt til snart... I så fall må jeg nesten finne det på en vintage-sjappe i Paris eller Berlin tror jeg.

IT'S HAMMERTIME: Skiltet fikk Helene av kjæresten sin. Foto: Ole Martin Halvorsen

Hva er favorittmøbelet ditt?
– Jeg er veldig glad i spisebordet mitt i marmor som pappa har laget på mål til meg. Det består av sveiset understell med en stor marmorplate vi kjøpte på steinhoggeri. Walk in-garderoben min som jeg designet og bygget i samarbeid med Alex, eier av butikken F5 i Oslo, er også et smykke i rommet! Er så glad jeg turte å gjennomføre ideen om å ha en glass-walk-in midt i stua. Det er litt u-norsk, og det digger jeg.

WALK-IN: Utradisjonelt nok har leiligheten et walk-in closet midt i stuen. Foto: Ole Martin Halvorsen

Hva liker du best ved julen?
Ah! Julen er helt magisk for meg. Pynte treet en sen kveld med gammel svensk julemusikk på anlegget, invitere venner over på sene frokoster som ender i middager og bare å være hjemme.

Les også: HJEMME HOS: KJENDISSTYLIST LINE LANGMO
Hvilket rom trives du best i?
– Nå som det er jul elsker jeg å sitte i stuen hele dagen med juletre i bakgrunnen. Ellers er jeg veldig fornøyd med det lille soverommet. Det er lite, lunt og koselig. På dagtid er det fantastisk å sitte i vinduskarmen som også går i et med sengen. Der får jeg god konsentrasjon og ro, samtidig som jeg synes det er den perfekte kreative plassen når jeg vil trekke meg litt bort. Når de lystette gardinene dras for på kvelden er det et sted man aldri vil forlate.

DU GRØNNE GLITRENDE: Juletreet kommer opp så fort som mulig, og blir tatt ned senest mulig. Foto: Ole Martin Halvorsen

Når og hvordan pynter du til jul?
– Mamma og pappa har alltid vært veldig flinke til å lage en magisk jul hjemme - jeg er oppvokst med levende lys på juletreet og et hus som bugner over av tysk julestemning. Jeg elsker virkelig jul. Helt siden jeg var 5 år har jeg alltid hatt mitt eget lille juletre på pikerommet, så treet er spesielt viktig for meg. Edelgran, passe høyt, pene grener... Du vet, det er et lite prosjekt å finne det perfekte hvert eneste år, og sånn skal det være. Det pyntes i gull og sølv med noen få innslag av mørk rosa og den tyske tradisjonen «lametta» som er lange sølvtråder av bly og tinn som henges på tråd for tråd.

VELKOMMEN TIL BORDS: Helene er allergisk mot minimalisme. More is more. Foto: Ole Martin Halvorsen

Hva blir ditt neste kjøp?
– Kjøkkenet skal pusses opp, så det er det mye som må bestemmes og bestilles. Hvilket gulv? Overskap eller ikke? Lamper? Er jo en gigantisk jungel av kjøkkenutvalg. Tror jeg ender på et industrielt kjøkken meets Paris og New York. Betonggulv, marmor, mørkt tak og klassiske hvite fliser med sorte fuger. Drømmen er å få inn en peis på kjøkkenet også.

LITEN HULE: Opp et trappetrinn i leiligheten som er svært høy under taket, finnes soveromskroken. Helene har plassert walk-in closet i stuen. Foto: Ole Martin Halvorsen

Billigste og dyreste du har i leiligheten?
– Jeg har investert en del i lamper, spesialsydde gardiner og kunst, noe som jeg tenker kan følge meg videre fra hjem til hjem. Jeg elsker også Finn.no, er jo så mye fint som trenger et nytt hjem. Sofaen min for eksempel - to blå, buede veloursofaer i perfekt stand som jeg fikk for et par tusenlapper.

LIVSSTIL

HJEMME HOS: PR-AGENT OG BLOGGER HENRIK SKANSEN

SOVEROMSKROK: Helene finner roen når hun sitter i vinduskarmen på det lille soverommet. Foto: Ole Martin Halvorsen

Når ryker pynten?

– Helst ganske sent. Jeg vil beholde julen så lenge som mulig. Men siden jeg reiser mye i jobben tror jeg den må bort ganske tidlig i januar i år. Kommer fortsatt til å beholde blomster, grønne kvister og greiner lengre ut i januar. Jeg vil bevare julestemningen så lenge som mulig!

GOD JUL: Julen blir så lenge som mulig i leiligheten på Fredensborg. Foto: Ole Martin Halvorsen

Hva er ditt beste interiørkupp?
– Den blå kommoden i gangen. Kjøpte den av en dame som pusser opp gamle møbler og gir de nytt liv. Den har den mest perfekte blåfargen, rommer utrolig mye og gir liv til gangen. Hadde lett etter en blå kommode lenge, så lykken var stor da jeg fant en som passet.

LIVSSTIL

SJEKK MOTEHJEMMET TIL ADELINE HERMIER

SOMETHING BLUE: Det tok lang tid å finne den perfekte, men da Helene så den blå kommoden var hun solgt. Foto: Ole Martin Halvorsen

Hva er ditt siste kjøp?
En Gubi-lampe fra Milla Boutique som ikke har kommet enda. Den blir superfin på veggen i stua.
Beste interiørtips?
Ikke bry deg så mye om trender, innrede med det du selv liker. Det er du som skal bo der og ingen andre. Å mikse forskjellige materialer gir et spennende uttrykk.
Det er mye som kan få et nytt liv om det sendes til en møbeltapetserer eller får et par lag med maling. Sjekk bruktbutikker, gjenbruk er gull!

Publisert: