Alt om stilen til prinsesse Diana

MOTEPRINSESSE: Diana er et stilforbilde for mange – selv 26 år etter hennes død.

Slik fortsetter moteprinsessen Diana å inspirere med sin unike klesstil.

Publisert:

31. august 1997 er datoen prinsesse Diana tragisk døde i en bilulykke i Paris. I 2023 er det 26 år siden den fatale hendelsen skjedde, og selv om mange år har passert siden, er Diana fremdeles å anse som et forbilde.

Mange husker henne for godheten og varmen, mens andre ser på den avdøde prinsessen som et stilikon. Fremdeles den dag i dag er det mange som lar seg inspirere av Diana – oss i MinMote-redaksjonen inkludert.

Flere av antrekkene hennes kunne fint blitt kopiert i dag, noe mange også blir! Vi har tatt en titt på noen av hennes beste stiløyeblikk fra 1980 og frem til 1997:

1980: Diana i barnehagen hvor hun jobbet som 19-åring. Diana ble ofte fotografert iført genser eller vest med skjorte inni.
1980: Diana hadde et godt øye for detaljer, legg for eksempel merke til den lekre blusen. Her er hun i november 1980.
1981: Diana Frances Spencer møtte offentligheten som en ung, uskyldig og søt 19-åring, som snart skulle tre inn i de kongelige rekker. Med store perleøredobber, perlesmykker, pologensere, skjerf i halsen og klassiske skjorter fremsto Diana først som «preppy» og beskjeden.
1981: Etter forlovelsen med prins Charles havnet Diana for alvor i medienes søkelys. Forlovelsesringen har senere blitt gitt fra prins William til hertuginne Kate. Drakten hun er kledd i er designet av Cojana.
1981: Diana hadde sansen for gøyale topper og gensere. Denne genseren som hun brukte i mai 1981 er en av de mest ikoniske. Legg også merke til støvlene.
1981: Diana var ikke redd for å ta matchingen helt ut. Her i selebukser og blomstrete topp.
1981: Dianas brudekjole er en av tidenes mest ikoniske, og det som kanskje er selve definisjonen på en bløtkakekjole. Designet var inspirasjonen bak mange brudekjoler til kvinner som giftet seg samme tiår. Kjolen var designet av det britiske ekteparet David and Elizabeth Emanuel.
1981: På bryllupsreisen til Balmoral i Skottland ble disse bildene tatt. Diana var iført et rutete sett fra Bill Pashley, mens Charles stilte i kilt.
1983: Denne genseren designet av Warm and Wonderful sto på manges ønskeliste. Diana beholdt sin lekne tilnærming til mote gjennom sitt liv i offentligheten.
1983: Store krager og lekre bluser er en av Dianas stil-signaturer. Her er hun sammen med sønnen prins William i New Zealand i 1983.
1984: Diana på norgesbesøk i 1984, sammen med daværende kronprins Harald.
1984: Diana med sine to sønner på fanget. Hun var gjennom hele livet en fan av den klassiske skjorten.
1985: Prinsesse Diana og skuespiller John Travolta fikk de andre gjestene i Det hvite hus til å måpe da de svinget seg på dansegulvet. Fløyelskjolen uten skuldre, designet av Victor Edelstein, regnes i dag som et av de mest kjente antrekkene hennes.
1985: Det oser glamour av Diana under hennes besøk i Australia.
1986: Diana hadde en garderobe bestående av mange fjonge kjoler, som denne fra Elizabeth og David Emanuel, som også sto bak brudekjolen hennes.
1986: Til og med i bakken var prinsesse Diana et stilikon!
1987: Diana med et ekte prinsesseøyeblikk under filmfestivalen i Cannes. Kjolen er designet av Catherine Walker.
1987: I de første årene var som prinsesse var hun svært konservativ og gikk ofte i drakter og tildekkede kjoler, men glimtet virkelig til når det gjaldt fritidsantrekk.
1988: Diana brukte ofte hatt til mer formelle anledninger. Her er hun på reise i Melbourne-
1988: Diana har fått mye moteoppmerksomhet for sine stilige fritidsantrekk, her var hun med sønnene på polokamp.
1989: Kjernefamilien på sykkeltur på øya Tresco. Diana var igjen kledd i en iøynefallende genser.
1990: Diana besøker Det hvite hus iført blazer og skjørt. Antrekket skilte seg ut med kombinasjonen av rosa og lilla.
1990: Prikkete elementer sto i fokus da Diana og barna besøkte Cirque Du Soleil.
1991: Charles og Diana i matchende antrekk i Brasil. Legg merke til de tidsriktige solbrillene.
1992: Prinsessen var ikke fremmed for å prøve ut spreke kombinasjoner. Her er hun i Frankrike iført burgunderrøde plagg fra topp til tå! Til og med strømpebuksen hadde samme farge som sko, kjole og veske.
1993: Det finnes flere fantastiske bilder av Diana vi sent vil glemme. Her er hun på ferie i St. Kitts.
1994: Denne kjolen har i senere tid blitt stemplet som en såkalt «hevnkjole». Etter at Charles innrømmet å ha vært utro, dukket Diana opp i denne uforglemmelige kjolen fra Christina Stamboulian på fest i juni på starten av 90-tallet.
1996: Å få et blinkskudd av Diana var verdt mye. Her er hun omringet av fotografer i London.
1996: Her er Diana på plass i Sydney for en veldedighetsgalla. Den blå kjolen med én skulder ble toppet med glitrende smykker.
1996: Da Diana skulle delta på Met-gallaen i New York falt valg av antrekk på en undertøyskjole i svart. Her kan vi også se at hun holder vesken fra Dior som er blitt oppkalt etter henne: Lady Dior.
1997: Diana er i Milano for å delta på begravelsen til Versace-designer Gianni Versace.
1997: Diana besøker Bosnia-Hercegovina.
1997: Diana stylet sin røde kjole med smykker i gull, samt en beige veske og sko i samme farge.
1997: Diana møter Hillary Clinton, daværende førstedame i USA. Begge har på seg klassiske dresser i blått og hvitt.
1997: Legg merke til at Diana gjerne velger perler til sine antrekk. Her har hun toppet den blå kjolen sin med perler rundt halsen og i ørene.
1997: Dette antrekket er blant de som blir kopiert mest den dag i dag.
1997: Diana ankommer et event i London iført en ny kjole fra Catherine Walker.
1997: En rekke av prinsessens kjoler ble auksjonert bort sommeren 1997. Her poserer Diana utenfor Christie’s auksjonshus i New York.
1997: Diana på ferie i St. Tropez med Dodi Fayed. Dette bildet ble tatt åtte dager før hun døde.
Publisert:

Finn mer innhold om: