Kronprinsesse Victoria med dramatisk kjole på Nobel-middag

80-TALLSMOTE: Kronprinsesse Victoria på middagen til ære for Nobelprisvinnerene. Foto: Christine Olsson / TT.

Victoria (42) gikk for en knallrød kjole med et tydelig vink til avdøde Sara Danius under Nobel-middagen i Sverige. 

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

For de svenske kongelige holder det ikke med en dag med feiring av Nobelprisene. På tirsdag var det duket for bankett, og prinsesse Sofia hadde en skikkelig innertier med antrekket.

NYHETER

Mette-Marit i norsk kjendisdesign på Nobelbanketten

Onsdag kveld var det igjen klart for Nobel-fest, denne gangen med middag på slottet. Nå var det kronprinsesse Victoria som var kledd i en skikkelig showstopper av en kjole med trendy 80-tallsdetaljer som voluminøse puffermer og sløyfe i halsen.

DRAMATISK: Kronprinsesse Victoria og prins Daniel under den tradisjonelle middagen på slottet. Victorias kjole var av den dramatiske sorten med store puffermer. Prins Daniel var kledd i kjole og hvitt. Foto: Foto: Christine Olsson / TT.

Knytblus for Sara

Den dramatiske, knallrøde kjolen hadde knyting i halsen, som var en tydelig hyllest til den tidligere ständiga sekreterare hos Den Svenska Akademien, Sara Danius, som døde i oktober. Hennes store signatur i klesveien var at hun gikk med knyteblusen.

Da hun gikk av som ständiga sekreterare viste hundrevis støtte ved å legge opp bilder i sosiale medier der de hadde på seg knytebluse.

– Det var mange som reagerte på kronprinsesse Victorias kjole med sløyfe i halsen. I Sverige har knyteblusen blitt et symbol for støtte til Sara Danius, og Victoria har tidligere uttrykt sin støtte til Metoo-bevegelsen. Det er veldig sannsynlig at kjolen er et vink til Danius, sier Jenny Alexandersson, som er ekspert på kongelig mote hos svenske Aftonbladet, til MinMote.

Dramatiske detaljer

Hun påpeker at kjolen også ligner flere av kjolene Sara Danius har brukt gjennom årene med modige linjer og store detaljer.
– Kronprinsessen har de seneste årene brukt mote som en måte å uttrykke seg på. Når hun er på miljøkonferanser kler hun seg i gjenbruk. Det er ikke alltid lett for henne å kunne gi en muntlig støtte eller ta stilling i en sak. Men med hjelp av klær kan hun likevel sende et signal om hva hun står for, sier Alexandersson.

KJENDIS

Victoria i vann-kjole på vann-utdeling

Kronprinsessen kombinerte kjolen som ifølge Svensk damtidning er fra designeren Pär Engsheden med rosa detaljer, og sminken var glødende med fokus på markerte øyne. Diademet er prinsesse Lillians.

Dronning Silvia hadde også på seg en fargesterk kjole som sto i kontrast til kronprinsessens.

LUKSUSDETALJER: Dronning Silvia hadde sko fra Manolo Blahnik og veske fra Bottega Veneta. Kjolen fra Georg et Arend har hun også brukt ved en tidligere anledning. Kongen var kledd i kjole og hvitt. Foto: Christine Olsson / TT.

Både prinsesse Sofia og prinsesse Madeleine gikk for pudder-toner med blomsterdetaljer. Sofias kjole er fra den svenske designeren Ida Lanto. I hånden bar hun en clutch fra Bottega Veneta. Carl Philip var også kledd i kjole og hvitt.

WOW: Prinsesse Sofia og prins Carl Philip under den kongelige Nobel-middagen. Foto: Christine Olsson / TT.

Prinsesse Madeleine som overrasket i en knallrosa kjole under Nobelbanketten var tilbake i vante puddertoner. Hun kom uten ektemannen Chris O'Neill som er igjen i USA med barna. Kjolen hun brukte er fra Ida Sjösdtedt, og i liket med Sofia hadde også hun clutchvesken The Knot fra Bottega Veneta.

DETALJER: Prinsesse Madeleine i svensk design. Foto: Christine Olsson / TT.
Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.