Påskespalten: Vita Mashadi

Påskeentusiasten Vita Mashadi (28) krysser fingrene for at sol skal sikre påskestemningen.

MinMote har bedt en rekke kule damer om å dra oss gjennom påskeferien deres, som for mange blir annerledes også i år. Og hvilke vårkjøp står øverst på ønskelisten? Nå er det Vita Mashadis tur.

– Vi har levd under strenge restriksjoner i over ett år nå – hvordan går det med deg?

– Med meg går det faktisk overraskende bra om dagen. Jeg har fra dag en prøvd å være flink til å tenke positivt, og ikke tenke så mye på selve pandemien vi står i, men jeg merker jo at noen dager er kjipere enn andre. Heldigvis har jeg en samboer, kollega, søster og bestevenn, som jeg bor meg og er med 24/7. Det har hjulpet meg ekstremt mye gjennom det siste året. Jeg har ikke følt noe på ensomhet. Wanda og jeg har vært tydelige på at vi må være flinke til å fokusere på alt det bra.

– Har du gjort noen grep i hverdagen, store eller små, for å ha det bra?

– Jeg har gjort noen store grep, spesielt det å prioritere de menneskene rundt meg som betyr mye. Jeg har vært opptatt av å ta vare på meg selv, i den grad at trening og velvære har vært en viktig prioritering. Jeg har funnet ekstremt mye glede i å være ute, stå på ski, fjellturer, gå på ski, løpe ute i frisk luft og så videre. I tillegg har det vært et megabonus at Wanda og jeg fikk kapret drømmeleiligheten for noen uker siden. Det var definisjonen på et stort grep i hverdagen for lykke, og glede. Litt materialistisk, men det tror jeg også er litt viktig i disse tider.

– Hva er planene for årets påskeferie?

– Jeg har faktisk ingen planer for påsken, og det er egentlig helt greit. Jeg er veldig glad i å ta ting litt som det kommer. Nesten alle helgene i februar var jeg jo på fjellet, så jeg skal i hvert fall prøve å holde meg hjemme i påsken, selv om det hadde vært deilig å stått litt på ski. Jeg satser på en solfylt bypåske med Wanda, masse trening, og bare slappe av egentlig. På grunn av corona har jeg lært meg at jeg må bli litt mer spontan.
– Hvordan skal du sikre påskestemningen i år?
– Jeg er jo et påskebarn, født i april, så påskestemningen er alltid på plass. Det skal dog sies at med litt sol, så er jeg ganske fornøyd, og hvis jeg samtidig får vært med noen få venninner, så er jeg ganske fornøyd altså.

– Go to-skjønnhetsprodukt denne våren?

– Jeg er en sucker for naturlig glød, og masse fukt. Samtidig elsker jeg å være solbrun, men det er klart litt vanskelig når det ikke har vært noe sol-muligheter her hjemme på lenge. Derfor sverger jeg til gode ansiktsprodukter, og behandlinger hos hudpleieren min, da spesielt kremer med masse fukt. Jeg bruker også self tan drops to-tre ganger i uken for å få en solbrun, og jevn farge i ansiktet. Jeg bruker aldri sminke, så jeg er ganske avhengig av gode rutiner, for å holde huden ren og fin.

– Hva er ditt beste påskeminne?
– Åååh, jeg husker skikkelig godt påsken i 2007. Det var første gang vi dro til Dubai, med pappa. På den tiden var Dubai noe helt annet enn hva det er i dag. Vi har en tante som bor der, så vi skulle besøke henne. Jeg husker så godt at jeg aldri hadde hørt om Dubai, og skjønte egentlig ikke hvor vi skulle reise en gang, eller hva vi kunne vente oss. Da vi gikk ut av flyet møtte vi på en tropevarme, palmer og strålende sol. Jeg husker spesielt denne påsken godt, fordi det var vår første far- og-datter-tur. Da vi kom hjem etter påsken, og vi skulle fortelle venner hvor vi hadde vært så var de egentlig like fascinert som oss. Rart å tenke på hvor fort ting kan endre seg.

– Hvilke solbriller går du for i vår?

– Jeg går for mine svarte Porsche Design-solbriller og noen cat-eye fra Chimi.

Elsker å ha både sporty look med Porsche som er så gigantiske at de dekker hele trynet mitt, men også noen gøyere som cat-eye for å piffe opp looken.

– Har corona gjort at du har fått noen nye hobbyer eller rutiner?
– Jeg lyver jo hvis jeg sier nei. Jeg har absolutt fått nye hobbyer takket være corona. Jeg har for eksempel aldri vært så mye ute på vinteren som jeg var denne vinteren. Jeg har stått og gått masse på ski, vært ekstremt mye ute og løpt, også i snøstorm. Det er jo noe jeg aldri ville gjort, hvis det ikke hadde vært for corona. Når det gjelder rutiner, er jeg i utgangspunktet et veldig rutinemenneske, men det er klart at jeg har blitt mer opptatt og avhengig av det, nå som hverdagen er litt ute av struktur hos alle.

– En av de viktigste rutinene jeg og Wanda har fått inn i livet er å ukehandle. Jeg personlig hater matbutikken, og å finne ut hva man vil ha til middag. Siden corona kom har vi hver mandag planlagt frokost, lunsj og middager til hele uken, og handlet inn alt. Så er det bare å glede seg til neste gang man skal spise, uten og krangle over hva vi skal ha til middag, eller at man ikke orker og dra på butikken. Det er faktisk også helt sant at man sparer enormt mye penger på å ukehandle.

Hvis det er ett plagg du skal gå til innkjøp av denne våren, hvilket er det?
– Åh, nå er jeg jo i en skikkelig interiørboble om dagen, og ser kun på møbler og interiør, men jeg har jo alltid tid å drømme meg bort i alt det lekre som finnes av klær, sko og vesker der ute. Det skal sies at jeg per dags dato er ekstremt fornøyd med garderoben min, da jeg nesten kun går i joggedresser. Men en ting jeg har bestemt meg for å unne meg selv i 30-årsgave neste vår, er en Rolex Datejust 36. Jeg har hatt en ungdomsdrøm om at min første Rolex skal jeg kjøpe til meg selv i 30-årsgave, så jeg er godt i gang med sparingen.

– Hvilken bok, serie eller podkast anbefaler du?
– Jeg er dessverre alt for dårlig til å lese bøker, så her har jeg ingen anbefalinger. Og når jeg skriver dette nå, så merker jeg hvor flaut det egentlig er, men det kan jeg leve med. Podkast og serier derimot, der har jeg en haug. Først og fremst må jeg være så politisk korrekt at jeg må anbefale min egen podkast, som jeg har med Wanda, nemlig «Tvillingterapi». Også er jeg blodfan av «Hele historien» fra NRK, «Gi meg alle detaljene» med Linnéa Myhre og «Ida med hjertet i hånden» med Ida Fladen. Dette er nok de podkastene jeg har fulgt med på slavisk. Når det gjelder serier, så elsker jeg alt som har med trash-TV å gjøre. Ellers anbefaler jeg også «A million little things» på TV2 Sumo. Elsk!

– Hva vil du helst finne i påskeegget? Alt er lov!
– Det hadde jo ikke vært feil å få et påskeegg som åpnes, og når jeg åpner egget så er hele verden corona-fri. Og hvis jeg skal skrive noe overfladisk, så ønsker jeg meg et påskeegg fylt av alle møblene jeg sikler på om dagen. Det vil jeg si er en god balanse av to drømme-egg.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Hvordan var din opplevelse i dag?