MinStil: Madeleine Pedersen

Influenceren har gjennomgått en vill stilreise, og kaller det en identitetskrise. Nå har hun landet i en minimalistisk stil.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre ANDERS GRAN, MARIA MENA, MAREN SCHIA og GURI HELI.
Neste kvinne ut er influencer Madeleine Pedersen. Hun har over 90.000 følgere på Instagram, hvor hun deler glimt fra sin hverdag og stil.

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Synes alltid det er vanskelig å svare på, siden stilen min forandrer seg litt fra dag til dag. Men jeg vil absolutt si jeg har en skandinavisk stil, med en blanding av maskulint og feminint preg.

– Hvordan vil du beskrive din stilreise?
– Haha wow, kaotisk kanskje? Jeg har vært innom emo-perioden, skate/surfe-stil, en fargebombe og en stil jeg nesten vil kalle for en identitetskrise. Jeg føler meg endelig komfortabel i stilen jeg har. Så jeg kan vel egentlig kalle min stilreise for en berg og dalbane.
– Hvilke nøkkelplagg finner vi i din garderobe?
– Det blir en god blanding av vide, løse bukser og oversized blazere. Det slår aldri feil!

– Hva er ditt beste second hand- eller vintage-kjøp?
– Mitt beste second hand kjøp er Celine Cat Eye solbrillene jeg kjøpte i fjor sommer.

– Hva står øverst på ønskelisten akkurat nå?
– Her nøler jeg ikke engang med å si bunad. Dette har jeg spart til i snart to år, og kanskje 2021 blir året dere ser meg i bunad – forhåpentligvis.

– Hvem eller hva inspirerer deg?
– Lisa Olsson & Kendall Jenner. To helt forskjellige stiler som jeg liker å kombinere. Selv om jeg kan finne inspirasjon på sosiale medier, henter jeg mye inspirasjon fra reiser jeg er på, og det er noe jeg virkelig kjenner på litt ekstra i disse tider.

– Hvilke bærekraftige valg tar i garderoben?
– Jeg har bevisst flere resirkulerte plagg i skapet, tar i bruk Tise fremfor å kjøpe nytt og investert i litt dyrere plagg som varer lenger. Før skulle jeg ha mer av alt. Mer sko, mer jakker, mer bukser osv. Mens nå ønsker jeg en mindre garderobe med tidløse og basis plagg som jeg ikke går lei. Less is more – der har du meg.
– Hvilke trender har du troen på nå?
– Følger ganske sjeldent med på trendene, siden det så sjeldent er at jeg liker det som er trendy. Men jeg har veldig troen på at folk vil eksperimentere mer med farger, og det å kombinere maskulint med feminint.

– Hva er din motesvakhet, som du alltid er på jakt etter?
– Hvis dere hadde sjekket hva jeg har lagret på Tise, så er mesteparten solbriller. Men har en regel på at dersom jeg skal kjøpe noe nytt, må noe annet selges slik at det aldri ender opp med å bli et lager med ting. Det takler jeg ikke lenger.

– Hvordan er ditt forhold til designerklær, og hvordan bestemmer du deg for ditt neste kjøp?
– Jeg har vel et helt greit forhold til designerklær, kanskje hatt ett bedre ett hvis jeg var rik. Men designerklær planlegger jeg i flere måneder, for å virkelig kjenne på om det er verdt det og hvor stor lysten er. I 2016 hadde jeg lett etter en Givenchy-T-skjorte i cirka to år, som jeg også hadde lagt av penger til. Jeg var på ferie i USA i 3 uker hvor jeg var i New York, Miami, Bahamas og Orlando. Jeg fant den endelig i Miami Design District etter å nesten ha gått tom for håp. Jeg hadde sommerfugler i magen da den ansatte fant denne T-skjorten bak på lager. Det kjøpet feiret vi i butikken med bobler for å si det sånn.

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor?
– Nike-sokker & heler. Dette er en trend jeg aldri har skjønt meg på for å være helt ærlig.

– Ditt aller beste motetips?

– Selv om du elsker nøytrale farger og enkle plagg, våg å kjøp noe som skiller seg ut. Du kommer til å elske det! Og aldri nøl med å spice opp et antrekk med flere ringer og øredobber.

– Hvordan får du mest mulig ut av garderoben din uten å kjøpe noe nytt?
– Jeg søker etter inspirasjon på sosiale medier, for å få nye ideer om styling og generelt tips. I tillegg til at jeg ofte rydder i garderoben min for å gi meg selv en liten reminder på hva jeg faktisk eier. Hender at jeg kjører på med et lite fashionshow for meg selv i speilet med Spotifylisten min «Feel good» på i bakgrunn, og boom – der har jeg et nytt antrekk av det «gamle» som lå i skapet.

– Er det noe i garderoben din som du håper å beholde hele livet, og kanskje gi videre til neste generasjon?
– Den dagen jeg har bunad, så skal jeg aldri selge den. Den skal gis videre til neste generasjon.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.