Emilie Enger Mehl: – Jeg heier på å gå i det man føler seg vel i

STRÅLTE: Emilie Enger Mehl dukket opp på den første Elle-gallaen i Norge iført en lekker kjole hun hadde leid for anledningen. Ifølge kjendisstylist Jan Thomas sto antrekket til en soleklar sekser på terningen.

Justisministeren (29) beskriver kjolevalget på Elle-gallaen som «et element av drama» og sier det er hyggelig å kunne løfte frem nye, norske merker.

Publisert:

Denne ukens store motegalla sørget for noen solide glam-øyeblikk på den røde løperen. En av dem som skilte seg ut var justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp), som gikk for en transparent kjole fra det nyoppstartede norske merket Handmade Dresses.

Kjolen har en prislapp på 39.900 kroner på merkets nettbutikk, men Enger Mehl hadde leid kjolen for anledningen, opplyser kjolemerkets eier.

– Det er hyggelig å kunne bruke norsk design, og jeg følte meg vel. Noe jeg synes alle bør gjøre når de pynter seg. Jeg heier på å gå i det man føler seg vel i, og det gjorde jeg i går kveld. Det er fint å kunne få løfte frem norske merker som har noe spesielt ved seg, sier Enger Mehl til MinMote om kjolevalget.

POSERTE SAMMEN: Emilie Enger Mehl og Jakob Stordalen sto arm i arm på den røde løperen. Jakob Stordalen er sønn av Petter Stordalen, som eier hotellet festen ble arrangert på.

– Hva falt du for ved akkurat denne kjolen?

– Det var en verdig kjole som hadde et element av drama, og det likte jeg.

Justisministeren er ingen nybegynner på rød løper, og er glad i å kle seg opp for ulike arrangementer. På finalefesten til Kompani Lauritzen i april tidligere i år gikk hun også for en glitrende, transparent buksedress. Det er mye som er spennende med mote og klær, sier hun til MinMote.

– Jeg liker å utfolde kreativiteten min, enten det er ved å sy og snekre, eller finne plagg som har noe ekstra ved seg. Det er mye spennende ved mote – noen ganger er det bare et uttrykk for at noe er fint og at man vil gå med det. Andre ganger kan det brukes mer symbolsk for å markere et poeng. Men akkurat det var ikke tilfellet i går, sier Enger Mehl og ler.

– Hva tenker du om kombinasjonen klær og maktposisjoner og kjeften mediene ofte får for å fokusere på hva kvinner har på seg?

– Det er ikke noen motsetninger, synes jeg. Man må klare å skille hva man snakker om ved å bruke beskrivelser av hva folk har på seg. Å drive hersketeknikk når man kommenterer hva noen har på seg for å degradere uttalelser eller meninger, det er jeg ikke tilhenger av. Jeg er opptatt av at folk skal få ha på seg det de vil. Jeg trives også godt i fjøsdress når det er et passende plagg. Alt til sin anledning, sier Enger Mehl.

PÅ FINALEFEST: Emilie Enger Mehl på finalefest i glitrende heldress.

Designeren: – Sydd for hånd

Kjolen, som heter Era, har en prislapp på 39.900 kroner og er sydd for hånd. Det forteller eieren av merket, Valbona Ramadani.

– Emilie leide en kjole av oss til Elle-gallaen, det stemmer, sier kjole-gründeren til MinMote og opplyser om at det koster 6000 kroner å leie en kjole hos henne.

– Det er en flott kjole som er sydd for hånd og belagt med paljetter og stener. Det tar fire uker å sy én kjole og vi lager dem nesten utelukkende på bestilling. Konseptet er lagt opp sånn at man velger ut en kjole man liker og så tar vi mål slik at kjolen blir tilpasset til akkurat deg. Emilies kjole er ikke sydd etter hennes mål, da hun kun lånte den, sier Ramadani.

Hun forteller at hun startet merket for et og et halvt år siden fordi hun syntes det manglet glamorøse kjoler på det norske markedet.

– Jeg spurte meg selv; hva er det vi mangler i det norske markedet? Gallakjoler. I Norge har vi ikke så mye utvalg på den fronten. Hittil har merket gått veldig bra, sier Ramadani.

GLAMORØS: Justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl.

Jan Thomas: – Det ligger mye styrke og kommunikasjon i et antrekk

Kjendisstylist Jan Thomas triller en soleklar sekser til justisministeren.

– Dette er internasjonal klasse. Å se vår justisminister i et antrekk som kunne vært på Oscar-utdelingen, gjør meg utrolig stolt.

Han legger til at en rød løper som samler hele Mote-Norge, byr selvfølgelig på en rekke folk som virkelig kan det å kle seg. Han setter pris på at Enger Mehl har tenkt på hva hun skal ha på seg til denne kvelden.

– Hun er et skinnende eksempel på at kvinnelige politikere også kan pynte seg. Det er lov å være Hollywood-stjerne for en kveld. Det gjør ikke en kvinne mindre intelligent eller mindre tydelig. Det ligger mye styrke og kommunikasjon i et antrekk.

MOTEEKSPERT: Jan Thomas triller terningkast 6 for Emilie Enger Mehls kjole. Her er han på den røde løperen på Elle-festen sammen med kjæresten Harlem Alexander.

På Twitter og i kommentarfeltene har heller ikke kjolevalget gått upåaktet hen.

– Jeg synes det er positivt med en justisminister som er opptatt av transparens, jeg, skriver en bruker.

– Justisministeren tok kaka, skriver en annen bruker i VGs kommentarfelt på Facebook.

På Elle-gallaen var den norske modellen Frøya Winther kryptisk på spørsmål om forholdet til Benjamin Ingrosso:

Moteekspert Jan Thomas sier han vet folk kan være raskt ute med å kritisere.

– Justisministeren hadde et valg, og hun tok den helt ut. Man kunne se det på kroppsspråket hennes – hun strålte!

Han forteller at det ble mye snakk om å dra på en slik tilstelning mens det pågår mye elendighet ute i verden.

– Gunhild Stordalen ga klar beskjed fra scenen i går: Ingen stikker hodet i sanden. Det hjelper ikke å sitte hjemme og være deprimerte. Det er lov å ta en frikveld, slår han fast.

Stilsikker

Enger Mehl kler seg ofte chic, med korte Chanel-inspirerte jakker i bouclé, skjerf og gulldetaljer.

DJEVELEN I DETALJENE: Gullsmykker og knallfarget neglelakk gir personlighet til antrekket.

Hun har også imponert oss på den røde løperen tidligere, som da hun stilte opp i en glitrende, figurnær jumpsuit i forbindelse med finalefesten på «Kompani Lauritzen».

FAB: Emilie Enger Mehl på vei til finalefest.

Justisministeren har også tidligere fortalt MinMote om at det å sy egne klær er en viktig avkobling for henne. Da hun var på stortingsmiddag på Slottet, kom hun i hjemmesydd kjole.

EGENSYDD KJOLE: Emilie Enger Mehl tok en gammel topp hun hadde liggende og lagde et matchende skjørt til. Den egensydde kjolen ble årets antrekk til stortingsmiddagen.
Publisert: