MinStil: Michelle Abisatou Jeng

Michelle

Michelle Jeng mener stil kan sammenlignes med musikksmak og komfort være nøkkelen til personlig stil.

Åsa H. Aaberge
Publisert:
Michelle

@aboutaby

Michelle

@aboutaby

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Celine Aagaard, Rikke Sandvold og Rune J'Atoche.

Svenske Michelle Abisatou Jeng er neste kvinne ut. 29-åringen bor i Stockholm hvor hun jobber innen eiendom. Jengs lidenskap for mote og klær, som hun deler på Instagram, har også resultert i modelljobber.

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Når det kommer til stil, liker jeg å dra paralleller med musikksmaken min: den er blandet og kommer an på humøret. Noen dager hører jeg på 90-talls hits, noen dager på techno og andre dager setter jeg på Drake på repeat.

– Med klær føler jeg noen dager for å gå med mine kuleste second hand-sett, og noen dager tar jeg den helt ut med business eller klassisk stil. Noen dager finner jeg bare en farge eller et plagg som jeg mikser med ulike basics. Men stilen min er alltid enkel – jeg liker en enkel og komfortabel look!

– Hvilke nøkkelplagg finner vi i din garderobe?

– Akkurat nå vil jeg si at blazere i ulike farger og fasonger spriter opp antrekkene mine. Og hvite skjorter i ulike former.

– Hva er ditt beste second hand- eller vintage-kjøp?

– Oh, det er vanskelig! Jeg har en tendens til å forelske meg helt i mine bruktkjøp. Men om jeg må velge ett er det denne kjolen jeg fant i en liten, personlig vintagebutikk like ved der jeg bor:

– Hva står øverst på ønskelisten akkurat nå?
– Øverst på ønskelisten er en enkel og klassisk klokke. Jeg har lett i evigheter, men jeg greier ikke velge en.

– Har du et favorittplagg eller tilbehør?

– Akkurat nå er jeg forelsket i denne silkekjolen fra Arket:

– Hvem eller hva inspirerer deg?

– Det er så mye som inspirerer meg i denne verden! Arkitektur, musikk, mennesker, dikt etc. Jeg er glad Instagram er et supert sted for alt det!

– Hvilke bærekraftige valg tar i garderoben?

– Jeg handler brukt og kaster aldri klær. I sommer redesignet jeg noen av mine gamle babies. For eksempel hadde jeg en gammel jeans som jeg klippet av til en ny favorittshorts.

– Hva har du helst på deg i høst?

– Komfortabel strikk i alle former: vester, skjerf, gensere.

– Har du noe du alltid er på jakt etter?

– Jeg leter alltid etter kule blazere og om de kommer med et matchende par bukser er det jackpot for meg!

– Hva ser vi deg aldri i og hvorfor?

– Det er et veldig vanskelig spørsmål. Fordi det har skjedd et par ganger at jeg har sett på et plagg og tenkt: «Dette er ikke noe for meg». Så har jeg prøvd plagget på, og tenkt: «Dette er ikke så verst». Et eksempel er en beret jeg kjøpte i anledning et 90-tallsparty hos en venn. Jeg lo da jeg fant den på butikken og tenkte at jeg kom til å gi den videre like etter festen. Men se på meg nå: eier fremdeles (og rocker) den bereten flere år etter festen. Jeg har lært meg å aldri si aldri. Om jeg må si en ting da, så kommer du mest sannsynlig aldri til å se meg i ekte pels.

– Ditt aller beste motetips?

– Jeg går ikke nødvendigvis for en spesiell «look», jeg går heller for en følelse. Jeg tror det er en fin måte å finne en stil du er komfortabel i, som til gjengjeld ofte er oppskriften på å se bra ut. Og, noe som kanskje er en klisjé men så riktig – våg å prøve ulike ting. Det er sånn du finner en look som er hundre prosent deg hver dag.

– Hvordan får du mest mulig ut av garderoben din uten å kjøpe noe nytt?

– Jeg går gjennom garderoben min jevnlig, og prøver gamle plagg med nye.

– Er det noe i garderoben din som du håper å beholde hele livet, og kanskje gi videre til neste generasjon?

– Ja, dongerijakken min som jeg snublet over da jeg var i Antwerpen med kjæresten min, på Essentiel Antwerp's herrebutikk. Det er en type jakke som får meg til å føle meg «forever young». Det er også jakken som jeg har brukt på noen av mine beste «forever young»-øyeblikk. For eksempel den svenske «Way Out West»-festivalen, og når jeg og kjæresten min tok en roadtrip på Island. Vanligvis er jeg en ganske sjenerøs person, men når det kommer til denne jakken er jeg overbeskyttende og tenker at det er det eneste plagget jeg aldri vil la noen låne.

Publisert:
Åsa H. Aaberge
Journalist @asa.aaberge