Julespalten: Darja Barannik

– Noe dette året med pandemi har lært meg er at jeg har mer enn nok av materialistiske ting, og det er virkelig ikke det som gjør meg lykkelig, sier Darja Barannik (30).

Foto: @darjabarannik

Foto: @darjabarannik

Foto: @darjabarannik

Foto: @darjabarannik

Julen i år blir litt annerledes for de fleste, men det betyr heldigvis ikke mindre kos. Vi har bedt et knippe inspirerende damer om å fortelle om sine viktigste tradisjoner, det ultimate juleantrekket og hva som gir dem den gode julestemningen.

Her kan du lese om julen til ANETT RINGSTAD JALLAND, MARIE MURSTAD og ANNIKEN JØRGENSEN og Caroline Skjelbred. Nå er det Darja Barannik som står for tur.

– Hva er dine viktigste juletradisjoner?

– Det er én tradisjon jeg er opptatt av å opprettholde — og det er den årlige juletrepyntingen og pepperkakebakingen hjemme hos meg med nærmeste familie og venner. Siden alt må deles opp i år, hadde jeg noen venninner på besøk forleden for juletrepynting og gløgg, og så kommer mamma og søsknene mine på pepperkakebaking nærmere jul. Ellers er det å samle familien, spise god mat, spille spill, se julefilmer og tilbringe lange dager i pysjen.

– Hva står øverst på ønskelisten denne julen?

– Noe dette året med pandemi har lært meg er at jeg har mer enn nok av materialistiske ting, og det er virkelig ikke det som gjør meg lykkelig. Derimot er det tiden sammen med venner og familie. Jeg ønsker meg først og fremst et gjensyn med pappa og lillebroen min som bor i Moskva. Jeg har ikke sett dem på over ett år, og savner de naturligvis mye. Og så vil jeg ha livet mitt tilbake — å kunne leve et «fritt» liv hvor man kan trene, gå på restaurant, reise og møte venner, ikke minst få nye bekjentskaper. Så i år er det opplevelser og reiser sammen med familie og venner som står øverst på ønskelisten. Krysser fingrene for at 2021 blir et bedre år for oss alle.

FRANCK CHIC: Darja og familien har de siste årene feiret jul i Frankrike. I år blir julen tilbragt i Oslo og på Geilo. Foto: Privat
FRANCK CHIC: Darja og familien har de siste årene feiret jul i Frankrike. I år blir julen tilbragt i Oslo og på Geilo. Foto: Privat

– Hvordan blir julen i år?

– Vi har reist til Frankrike de siste årene, men i år blir det Oslo-jul etterfulgt av nyttårsfeiring på Geilo. Gleder meg spesielt til å komme meg opp på fjellet til snø og slalåmkjøring.

– Det blir ikke jul uten…?

Julebrus, -tre, -filmer, -musikk, -mat. Og familie. Og vin. Og klementiner.

– Hva spiser dere på julaften?

– Jeg tror vi aldri har hatt tradisjonell julemat på julaften. Vi spiser alltid østers og løyrom til aperitif etterfulgt av diverse sjømat, deilige franske delikatesser og fugl/kjøtt.

FORRETT: Østers, Foie Gras og champagne står på menyen før julemiddagen serveres hos Barannik-familien. Foto: Privat
FORRETT: Østers, Foie Gras og champagne står på menyen før julemiddagen serveres hos Barannik-familien. Foto: Privat

– Hva gir deg julestemning?

– Når familien samler seg under ett tak i et par dager. Mammas julerøkelse og duftlys, levende lys, juletre, gode samtaler rundt middagsbordet, sene kvelder med spill eller film og late morgener i pysjen. Og snø selvfølgelig. Krysser fingrene for et par dager med minusgrader, så snøen kan komme til byen også.

– Beskriv julaften fra morgen til kveld slik du pleier å gjøre det i din familie.

– Felles frokost (iført pysj). Etter frokost får lillesøsteren min på snart fem år åpne et par gaver, så er det obligatorisk å se «Tre nøtter til Askepott». Deretter går vi alltid en tur for å lufte hodene og få frisk luft, før det er mat og lunsj igjen. Så pleier vi å se litt mer på film, forberede mat for kvelden, skravle og kose oss. Vi er ikke så tradisjonelle av oss og ofte blir tiden strukket ut, og middagen servert sent (et år spiste vi middag klokken elleve på kvelden, hehe). Gaveåpningen kommer en gang før eller etter middag, alt ettersom når vi omsider får satt oss til bords.

– Hva er ditt perfekte juleantrekk?

– Til tross for pandemien skal jeg pynte meg skikkelig, som jeg gjør hvert år. Kjole og hæler – glitter og stas.

– Hvilken julefilm er din go to?

– «The Holiday». Har allerede sett den to ganger i år, og jeg går aldri lei. Klassikere som «Alene Hjemme», «Love Actually», «Elf» og så videre – for ikke å glemme «Tre nøtter til Askepott» — det blir ikke jul uten.

– Hvilke produkter sverger du til for å få spa-følelsen hjemme?

– Jeg har en ganske strengt hudpleierutine — huden renses alltid morgen og kveld med rens fra Elixir. Og så varierer jeg mellom La Mer og Elixir sin hudpleie alt ettersom hva huden min trenger. Jeg tørrbørster kroppen to ganger i uken og eksfolierer ansiktet en gang i blant med Exuviance. Håret kurer jeg med produkter fra Oribe.

– Ditt favoritt koseantrekk?

– Kasjmir fra topp til tå, en deilig pysj og varme tøfler.

Hvordan var din opplevelse i dag?