Sophie Elise Isachsen og kjæresten Kasper Kristoffersen: – Vi går i parterapi

KOS: Sophie Elise beskriver kjæresten Kasper som tryggheten selv. Her er de begge iført sine egendesignede gensere. Foto: Janne Møller-Hansen, VG

Sophie Elise Isachsen (25) og kjæresten Kasper Kristoffersen (26) beskriver designsamarbeidet med Skappel som en kjærlighetserklæring til hverandre, selv om ikke alt alltid har vært like rosenrødt.

Sara Boquist
Publisert:

Solen står høyt på himmelen og speiler seg i Oslofjorden ut fra Lysaker Brygge. Vinden vitner likevel om at høsten er på vei.

Den tidligere bloggeren Sophie Elise Isachsen sitter ved siden av kjæresten sin, Kasper Kristoffersen, i Skappel-familiens lokaler på Lysaker Brygge. Begge to har på seg hver sin egendesignede strikkegenser.

MinMote møter dem til deres aller første intervju som par.

Isachsen har etter sitt første samarbeid med Skappel i 2019 lært seg å strikke.

– Jeg er ingen ekspert, og har jeg stått fast i noe har jeg fått hjelp av Kasper. For han kunne strikke fra før, sier hun.

Kristoffersen og Isachsen har vært et par i over tre år, men det er først nå at de samarbeider i jobbsammenheng. Sammen med Skappel har de vært en del av designprosessen, som har resultert i en kolleksjon bestående av elleve strikkegensere.

PÅ JOBB SAMMEN: Paret har navngitt Skappel-strikkegenserne etter ord som beskriver forholdet mellom dem. Foto: Janne Møller-Hansen, VG

– Det er en kjærlighetserklæring

Genserne er navngitt med ord som beskriver dem som par. «Trygg», «ro» og «kos», er ord de mener beskriver forholdet dem imellom.

– Man kan si det er en kjærlighetserklæring til hverandre, sier Kristoffersen og legger til:

– For min egen del jeg har kommet litt ut av skallet mitt i det siste. Det har vært fint å se hvordan Sophie har ivaretatt meg i prosessen.

Kasper er stille og mer tilbakeholden enn kjæresten. Dette er hans første formelle intervju sammen med den mye omtalte influenceren med 444.000 følgere på Instagram.

– Jeg trer inn i en fremmed sfære og har måttet kjenne på usikkerheten knyttet til det. Men også det å engasjere seg med Sophie er en fin ting i seg selv.

Isachsen ser kjærlig bort på kjæresten. Hun beskriver han som en viktig stemme i offentligheten.

– Han er «out there» på de tingene han synes er viktig. Han er ikke opptatt av å være kjendis, eller å tjene masse penger på å selge produkter. Han er opptatt av å være en annerledes stemme på sosiale medier, sier Isachsen.

I RAMPELYSET: Sophie Elise Isachsen på rød løper under Vixen Awards i år. Foto: Hallgeir Vågenes, VG.

Mediterer sammen

Et eksempel på det kan være da Kristoffersen satt seg ned på bakken midt på Karl Johan, hovedstadens travleste handlegate, for å meditere med lukkede øyne i 30 minutter. Videoen, som han la han ut på sin egen Instagram-profil, fikk over 200.000 seere, forteller han.

– Det var et forsøk på å utfordre den sosiale angsten som jeg har hatt tidligere og som jeg fortsatt jobber med. Så jeg gjorde dette for å kjenne på følelsen å eksponere seg selv, sier Kristoffersen.

Derfor virket det ikke bekymringsfritt å begi seg ut i et forhold med en av Norges mest omtalte influencere. For ham var det vanskelig og sårbart å plutselig skulle være en gjenstand for andres meninger.

– Jeg visste ikke helt hva jeg bevegde meg inni. Skulle jeg høre på meg selv og det jeg ønsket, eller skulle jeg la frykten overdøve det. Jeg er veldig glad for at jeg valgte å lytte til meg selv, sier han om å gå inn i et forhold med den offentlige Sophie Elise.

SKAL VI DANSE-PREMIERE: Kristoffersen satt blant publikum da Isachsen svingte seg på parketten for første gang i 2018. Foto: FRODE HANSEN, VG

Som par liker de å lese bøker, gå turer sammen og meditere. Nærmere bestemt noe de kaller for «øye-meditering».

– Man sitter ovenfor hverandre og ser hverandre inn i øynene i flere minutter uten å si noe. Det kan oppleves som sårbart, og er en fin måte å være til stede med hverandre på, sier Kristoffersen.

– Og «lys-meditering», utbryter Isachsen.

– Det er rett og slett at du stirrer på et stearinlys. Altså, vi høres ut som noen freaks, ler hun.

NYHETER

Kopianklager mot Sophie Elise

Om å gå i parterapi: – Våre siste år har jo vært drit bra

En av Skappel-genserne i kolleksjonen deres har fått navnet «modig». For i et parforhold må man tørre å vise sårbarhet og jobbe seg gjennom utfordrende perioder.

Isachsen blir stille før hun mumler noe inn i øret til kjæresten. De blir enige om å dele noe som tidligere bare har vært mellom dem.

Vi går i parterapi og har gjort det i hvert fall et halvt år, sier Isachsen og fortsetter:

– Alle sier «gå i terapi når ting er bra», men så er det ingen som gjør det. Men vi gjorde det da. Vi dro dit og sa at vi hadde det fint, og egentlig ikke visste hvorfor vi var der, men at vi begge ønsket å være der.

Kristoffersen og Isachsen forteller at de gjennom terapi har lært masse om hverandre og sitt forhold.

– Det er en interesse vi deler. Å vokse og utvikle oss, og hjelpe hverandre der vi kan, sier Kristoffersen.

JOBBER MED FORHOLDET: – Jeg har hatt mye dårlig selvtillit og hatt med meg bagasje fra andre forhold, så jeg har tenkt at det ikke er mulig at noen bare vil være med meg, sier Isachsen om forholdet til Kristoffersen. Foto: Janne Møller-Hansen, VG

Isachsen forteller at de har vært klare på at de ønsker å være sammen og få forholdet til å funke. Hun synes likevel det har vært vanskelig til tider.

– Jeg har hatt mye dårlig selvtillit og hatt med meg bagasje fra andre forhold, så jeg har tenkt at det ikke er mulig at noen bare vil være med meg. Men jobber du med deg selv og blir trygg så kan det resultere i at parforholdet også blir bedre. Våre siste år har jo vært drit bra, sier Isachsen.

– Vi har spilt hverandre gode

Når det har stormet som verst i mediene har kjæresten gitt henne en trygghet som hun verdsetter mer enn noe annet.

– Det er så digg å vite at når det står ting om meg rundt omkring så er jeg med han, og han liker meg og synes jeg er kul. Det er det som betyr noe.

Les også: Kristin Gjelsvik knallhardt ut mot Sophie Elise

– Har dere forandret hverandre på noen måte?

– Vi har gitt hverandre rom til å være oss selv 100 prosent. Og virkelig akseptert den andre uten å være sånn «jeg vil at du skal være på den måten». Med den tryggheten og tilliten som vi har gitt hverandre, så kan man heller bli inspirert å lære, sier Kristoffersen.

Isachsen bryter inn:

– Det er veldig teit når folk går inn i forhold og sier «åh, jeg er den jeg er, og du skal ikke forandre meg». For man går vel inn i et forhold for å vokse sammen, bli kulere og lære av den andre?

untitled link

Hun fortsetter:

– Jeg var jo egentlig ikke interessert i å drive med «mindfulness», eller sjekke mine egne reaksjonsmønstre før jeg møtte han. Han var mer tilbaketrukken, og ikke like «out there» før han møtte meg. Vi har spilt hverandre gode, føler jeg.

Og når det gjelder deres første jobbprosjekt sammen, sier Isachsen at hun føler at hun og Kasper har skapt minner for livet.

– Jeg gleder meg skikkelig til å vise genserne og filmene til barna og barnebarna våre, og si at vi har laget dette sammen, sier Isachsen.

Publisert: