De nye it-jentene: Maren Schia

STREETSTYLE: Maren Schia har blitt et yndet streetstyle-objekt på kort tid. Her fra Oslo Runway i august. Foto: Getty Images
STREETSTYLE: Maren Schia har blitt et yndet streetstyle-objekt på kort tid. Her fra Oslo Runway i august. Foto: Getty Images

Maren Schia (21) elsker å skille seg ut fra mengden i sine fargerike antrekk. – Jeg vil gjerne inspirere andre til å gå litt mer ut av komfortsonen, og ikke bare følge strømmen.

Vi lar oss stadig inspirere og imponere av stjerner i sosiale medier, og det er alltid gøy å finne nye kontoer å følge.

MinMote har derfor plukket ut et knippe kvinner vi har troen på at kommer til å bli de nye it-jentene kommende året.

Maren Schia (21) kommer fra Moss, men bor for tiden i Oslo hvor hun studerer medievitenskap ved Universitetet i Oslo. I tillegg jobber hun på Isabel Marant-butikken og driver med blogg og Instagram.

– Det er vanskelig å si hvorfor jeg ble interessert i mote og klær, men jeg har alltid elsket å uttrykke meg kreativt og begynte å lese moteblader i en ung alder som etter hvert ble til en stor lidenskap.

– Hva tenker du om å være på MinMotes liste over Norges nye it-jenter, og de som er verdt å følge litt ekstra med på i 2019?

– Litt skummelt og nervepirrende, da jeg egentlig er en ganske sjenert og følsom person, men også veldig gøy og noe jeg er stolt av! Å delta i motebransjen har hjulpet meg å komme ut av mitt lille skall, så jeg gleder meg til å se hva 2019 bringer, og tror det kommer til å bli et veldig bra år. Det er virkelig en ære å bli nevnt på MinMotes liste!

untitled link

– Beskriv stilen din med tre ord.

– Eksperimentell, detaljert og fargerik.

– Hvor henter du inspirasjon?

– Jeg henter mest inspirasjon fra moteukene jeg er på og andre Instagram-kontoer. Jeg finner også mye inspirasjon fra ulike kampanjer og moteserier.

– Hva er det som er mest «typisk deg» når det kommer til klær og tilbehør?

– Mye mønster, mye farger og mye tilbehør er veldig typisk meg. Jeg går aldri med én ring for eksempel, jeg går med 11. Jeg går aldri med helsvarte antrekk med mindre jeg skal pynte meg, og til og med da spicer jeg det opp med noen kule strømper og en haug av accessories.

untitled link

– Hva er viktigst for deg å uttrykke med stilen din?

– Kanskje at man kan ha det gøy med klær og ikke minst farger? Jeg må jo le litt når jeg går mot T-banen i mine knallfargede kåper og møter på en haug av studenter alle kledd i svarte dunjakker og blå jeans. Jeg vil gjerne inspirere andre til å gå litt mer ut av komfortsonen, og ikke bare følge strømmen når det kommer til hvordan en kler seg.

untitled link

– Hvordan forholder du deg til Instagram og sosiale medier?

– Jeg ser på Instagram og sosiale medier som verktøy man kan bruke til å uttrykke seg med. Jeg forholder meg til det på to måter om hverandre; som fritidsaktivitet og som jobb. Jeg har forståelse for at det kan virke rart å kalle sosiale medier for en jobb, og at det kan virke fremmed for mange. Personlig syns jeg det er en utrolig spennende måte å lære seg business på. Ikke bare får man utfolde seg kreativt, men en må lære seg profesjonalitet, regnskapsføring, markedsføring osv. Det at firmaer betaler influencere for markedsføring er bare en nytenkende måte å fremme produkter på. En Youtuber ved navn James Charles forklarte fenomenet som at: I stedet for at en merkevare skal hyre inn en fotograf, modeller, assistenter, stylist, make-up artist, hårstylist, et fotostudio/location og mer for å skape annonser, så betaler de én influencer til å gjøre hele jobben.

untitled link

– Hvordan ser en vanlig dag ut i ditt liv?

– Siden jeg har så mange baller i luften samtidig så finnes det ikke noe konkret svar på hvordan en vanlig dag for meg kan se ut. En dag sitter jeg på skolebenken, etterfulgt av litt jobb før jeg slenger meg ned i leiligheten med en god serie på skjermen. En annen dag farter jeg rundt på fancy eventer, tar bilder til Instagram, drar i møter, svarer på mails og gjør andre administrative oppgaver. Ikke én dag er lik, men jeg trives veldig godt med det.

– Hva er dine planer for året som kommer?

– Først og fremst skal jeg fullføre bachelorgraden min, og hva som skjer etter det får tiden vise. Blir sikkert en del reising, både til ulike moteuker og bare for opplevelsenes skyld.

– Hva kommer til å prege din garderobe i 2019?

– Det er vanskelig å se for seg, men jeg vil prøve å handle mer vintage og second hand, ellers kommer farger fortsatt til å prege garderoben min. Sneakers og tilbehør kommer også fortsatt til å ha en sentral plass. Det faktumet at jeg er ferdig å studere i 2019 vil nok også påvirke garderoben min på en eller annen måte.

MinMote
MinMote er Norges største moteside. Vi vil inspirere og opplyse deg, samtidig som du vil finne de siste nyhetene fra moteverden i inn- og utland.

Hvordan var din opplevelse i dag?