Mote

Se Harrys Styles' ville stilutvikling

Harry Styles

Harry Styles' (26) stil har gått fra klassisk boyband til moteyndling og stilikon.

  • Ingeborg Aspeli
Publisert:
Harry Styles

Harry Styles i 2011. Foto: Pa Photos

Harry Styles

Harry Styles i 2020. Foto: Reuters.

Harry Styles har blitt et av de største mannlige moteikonene. Han er ambassadør for luksusmerket Gucci og topper stadig sine egne fasjonable antrekk.

Men vi har tatt et dypdykk i arkivet og sett hvordan stilen hans har utviklet seg fra da han slo gjennom som artist:

Livet i rampelyset startet i 2010 da han var med i britiske X-factor sammen med resten av gjengen i One Direction. Styles var på den tiden kun 16 år og stilen gjenspeilet alderen.

GUTTA KRUTT: Niall Horan, Harry Styles, Liam Payne, Zain Malik og Louis Tomlinson i One Direction. Foto: Getty Images

Sveisen med mørke krøller og luggen som lå godt over øyene ble hans signatur. Han hadde også en forkjærlighet for T-skjorter med v-hals og halskjeder – akkurat som resten av gjengen i boybandet.

FAVORITT-KOMBO: Harry Styles med utringet T-skjorte og flere halskjeder. Foto: Pa photos
SAMMEN MED BANDET: Harry Styles (t.h.) poserer sammen med resten av One Direction på rød løper i 2011. Foto: Pa Photos

I 2012 begynte Styles å tatovere armene. Han ble tydelig bitt av basillen da han den dag i dag har overkroppen nesten dekket av sort blekk.

PÅ SCENEN: Harry Styles stil av og på scenen var ganske lik i 2012. Dette året fikk han også sine første av mange tatoveringen. Foto: Pa Photos

Det var i 2013, da Styles var 19 år, at Styles begynte virkelig å gå bort ifra boyband-stilen. Han skilte seg også ut fra resten av One Direction gjengen, blant annet på Brit Awards hvor han gikk for en trendy prikkete skjorte, men resten av gjengen gikk for klassisk hvit.

PÅ BRIT AWARDS: Liam Payne, Louis Tomlinson, Zayn Malik, Niall Horan og Harry Styles. Foto: AP

Den tunge luggen ble også dratt bakover, og han begynte å leke seg mer med spennende mønstre. På slutten av året mottok han til og med en pris for stilen sin på British Fashion Awards.

NY SVEIS: I 2013 dro Styles luggen bakover. Her på showet til Burberry under moteuken i London. Foto: AP
FIKK STILPRIS: Harry Styles fikk pris for stilen sin under British Style Awards i 2013. Foto: AP

I 2014 la One Direction ut på «Where We Are Now»-turneen hvor Styles sjelden gikk ut uten et plagg signert Hedi Slimane for Saint Laurent. Dressjakker, T-skjorter med print, støvletter og silkeskjerf ble en gjenganger i garderoben hans, ifølge britiske Vogue.

SILKESKJERF: Harry Styles elsket silkeskjerf og mønstrete skjorter. Foto: AFP
«DRESS TO IMPRESS»: Musikeren i en stripete dress på British Fashion Awards i 2014. Foto: AFP

Håret vokste og i 2015 hadde de mørke lokkene nådd skuldrene. Klesstilen ble bare mer og mer rocka. Han kunne både gå for et enkelt antrekk med skinny jeans, hvit T-skjorte og boots til hverdags, og kline skikkelig til med en blomstrete dress eller rosa skjorte på scenen.

BLOMSTERDRESS: Liam Payne, Louis Tomlinson, Niall Horan og Harry Styles på American Music Awards. Foto: AFP
ROSA SKJORTE: Harry Styles på scenen under en festival i 2015. Foto: AP
HVERDAGSLOOK: Harry Styles på flyplassen i Los Angeles ikledd rocka skinny jeans, hvit T-skjorte og brune boots. Foto: Pa Photos

2017 fikk den daværende 23-åringen en enda skarpere stil. Styles la sin elsk på det italienske luksusmerket Gucci, som han også etter hvert samarbeidet med. Han hadde klippet av sin lange signaturmanke for rollen i filmen Dunkirk, og hadde en kortere og mer markert frisyre.

STILIG DRESS: Harry Styles under en konsert i New York i 2017. Foto: AFP

2017 var også året han kom med sitt debutalbum, hvor han ville vise tydeligere fram hvem han var både når det gjaldt musikken og klesstilen. Ifølge magasinet GQ hentet han inspirasjon fra rockeikoner fra 60- og 70-tallet, som han på en aller annen måte gjorde sin egen litt merkelig, men stilige, twist på.

NY SVEIS: Harry Styles måtte klippe av de lange lokkene sine på grunn av en filmrolle. Her fra en konsert i Paris i 2017. Foto: Getty Images

I 2018 gikk stilen hans opp nok et nivå og han begynte å leke seg enda mer med androgyne uttrykk.

– Rosa dresser, bukser med sleng og print, sko med hæler – hans flamboyante stil den siste tiden er ikke lett å «pull off». Fans elsker måten han slører linjene mellom kjønnsidentitet, men det som også er verdt å notere er den avslappende måten han gjør det på. Harry bruker klærne godt og få høyprofilerte stjerner slår hans kleseventyr eller hans måte å pushe grensene innen herremote på, skriver britiske Vogue.

GUCCI GUCCI GUCCI: Harry Styles i lyserosa dress fra Gucci i Roma. Foto: Pa Photos

2019 var desidert året hvor Styles toppet seg selv. Selv om han var ansikt utad for Gucci var han heller i fremmed for å gå kledd i andre merker. Han jobbet med designeren Harris Reed som er kjent for å pushe grensene når det kommer til hva som blir sett på som herre- og kvinneklær.

KORD-DRESS: Harry Styles i blå dress i kordfløyen i New York. Her sammen med Stevie Nicks. Foto: AFP

I mai 2019 var Harry Styles vert på Met-gallaen, som blir sett på som verdens største motefest, med blant andre Lady Gaga og Vogue-redaktør Anna Wintour. Styles hadde på seg antrekk signert Gucci og han gikk på den røde løperen sammen med sjefdesigneren hos det italienske luksusmerket, Alessandro Michele.

KJENDIS

Justin Biebers stilforvandling

Antrekket hans fikk mye skryt, blant annet fordi han hadde på seg høyhælte boots – noe som senere ble hot i Hollywood. Han hadde også en gjennomsiktig bluse som gjorde at hans mange tatoveringer kom til syne, perleørering, ringer i både gull og sølv og lakkerte negler.

PÅ MET-GALLAEN: Harry Styles og Gucci-designer Alessandro Michele på den røde løperen i 2019. Foto: Pa Photos
HELDRESS: Harry Styles på scenen i en glitrende jumpsuit på tampen av 2019. Foto: Scott Garfitt/Pa Photos.

I 2020 har Styles igjen stadig toppet sine egne antrekk. Da MinMote skulle oppsummere mote-tiåret var Styles blant de selvsagte stilikonene som har vært med på å definere tiåret som har gått. Han bruker feminine detaljer og er med på å viske ut grensene for hva som tradisjonelt har blitt regnet som kvinne- og herreklær.

KUL KAR: Harry Styles på vei til intervju på BBC Radio i 2020. Foto: David Mirzoeff/Pa Photos.
OUTFIT GOALS: Harry Styles var kledd i dress med en skikkelig trendskjorte med stor krage under Brit Awards i 2020. Less også merke til at han såkalte Mary Janes på føttene. Foto: Doug Peters/PA Photos.
Publisert:

Les også

  1. KJENDIS

    Sjekk hertuginne Meghans stilutvikling

  2. KJENDIS

    Se Kanye Wests ville stilutvikling

  3. KJENDIS

    Sjekk Justin Biebers ekstreme stilforvandling

Relaterte artikler

KJENDIS

Harry Styles har klærne sine under overvåkning

KJENDIS

Sjekk Post Malones ville antrekk

KJENDIS

Alt du må vite om Boris Johnsons stil og sveis

MANN

Tiårets best kledde mannlige kjendiser

NYHETER

Dua Lipa med erkebritisk antrekk på Brit Awards

KJENDIS

Sjekk Kate Moss' stilforvandling

NYHETER

Billy Porter slakter Vogue-cover med Harry Styles