MinStil: Thea Sofie Loch Næss

ELSKER VINTAGE-KLÆR: Thea Sofie Loch Næss. Foto: EMMALINE HEKNEBY, VG.

Skuespilleren (22) kler seg aller helst i vintageplagg eller norsk design, men lar humøret bestemme stilen.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre RIKKE KREFTING, THÉRESÈ HELLSTRÖM og Gine Margrethe, og nå er det Thea Sofie Loch Næss som står for tur.

Skuespilleren har nettopp kommet hjem etter en runde med møter og auditions i Los Angeles, og begynner nå med forberedelsene til innspillingen av sesong 2 av serien «Hjerteslag».

Hvordan vil du beskrive din stil?

– Fargerik! Og mye vintage. Jeg driver lite med vesker og smykker og sånt, og er ikke så veldig pyntede, selv om jeg skulle ønske jeg var det. Jeg er også veldig stor fan av norsk design, som for eksempel Holzweiler og Maud. Stilen min varierer også etter humøret, plutselig er jeg veldig klassisk, en annen dag har 90-tallet tatt over stilen.

Hva er nøkkelplagg i din garderobe?

– Jeans med høyt liv.

– Hvordan stiller du deg til plagg kjøpt vintage eller second hand?

– JA TAKK! Jeg har alltid elsket vintage og second-hand, og har funnet mange av plaggene jeg setter mest pris på i diverse vintagebutikker rundt omkring i verden. Favoritten er en kåpe fra en bruktbutikk i Minneapolis. Ofte er det mye bedre kvalitet enn de klærne som produseres i dag. Og enda bedre – det er miljøvennlig.

KLÆR

SLIK GJØR DU GODE BRUKTKJØP

– Hva står øverst på ønskelisten?

– En kåpe fra Saks Potts og et par ballerinasko fra Chanel.

Hva er viktigst for deg når du kler på deg om morgenen?

– At jeg føler meg komfortabel og varm (jeg er alltid kald).

Hva kler du på deg om du har kleskrise?

– Godt spørsmål. Jeg lurer på det samme selv! Vet at folk pleier å svare «svarte klær» på dette spørsmålet, men jeg eier nesten ingen svarte klær. Kanskje den gode gamle Levi’s 501 buksen og en eller annen høyhalset, farget genser?

Hva kan du aldri få nok av?

– Jakker og kåper. Spesielt her hjemme hvor store deler av året går til å gjemme seg bak en varm jakke. Ellers elsker jeg kjoler om sommeren. Har samlet opp utrolig mange blomstrete vintagekjoler gjennom årene.

Gjør du noen bærekraftige valg i garderoben?

– Jeg prøver å begrense forbruket mitt og ikke kjøpe mye nytt, spesielt fra de butikkene som man vet ikke tar vare på arbeiderne sine og som produserer enormt mye, for enormt lite penger. Jeg prøver å heller kjøper færre, men bedre plagg som varer. Samt blitt mer bevisst på å unngå for mye mikroplast i garderoben, som klær produsert av polyester og akryl – men syntes det er vanskelig. Alle klær har selvsagt et klimaavtrykk, der bomull er bedre enn polyester, krever det jo enormt mye vann for å produsere bomull. Så det er ikke helt enkelt å bli klok på, syntes jeg. Det mest bærekraftige er selvsagt å ikke kjøpe noe som helst, eventuelt kjøpe brukt. Men, det er ikke alltid det går.

KLÆR

DE BESTE VINTAGEBUTIKKENE PÅ NETT

Hva er dine beste tips for å finne sin egen stil?

– La deg inspirere av andre, helt klart, men gjør din egen vri på det. Jeg for min del tar på meg det jeg selv syntes er fint og blander litt ulike stiler. Husk at man ikke kler seg for andre, men for seg selv. Følg intuisjonen din og velg plagg og tilbehør som gjør deg glad.

Er det noen trender du har troen på nå?

– Jeg følger ikke så altfor mye med på trender, selv om jeg selvsagt blir påvirket av det jeg ser rundt meg og som selges i butikkene. Men jeg er veldig glad for at det er rettet fokus på å gjøre mer bærekraftige valg, istedenfor «fast fashion». Også er jeg glad for at jeg kan gå i boblejakke hele vinteren gjennom.

Vesker 2019 - topp
TILBEHØR

DETTE ER DE FINESTE VESKENE NÅ

Hvordan kler du deg på fest?

– Jeg går nesten alltid i sneakers, men jeg var i Los Angeles og kjøpte et par glitter-sko, de ser ut som Dorothy’s sko fra «Trollmannen fra OZ». Så nå gleder jeg meg bare til en anledning hvor jeg kan bruke dem, og la sneakeresne ligge hjemme. Når jeg pynter meg blir det som regel bukser og kanskje en mønstrete bluse. Og så tar på meg mine kirsebær-øredobber som «the cherry on top»!

VIL DU HOLDE DEG OPPDATERT PÅ MOTE OG TRENDER?

Følg MINMOTE PÅ INSTAGRAM for å få daglige oppdateringer og inspirasjon!

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.