Hertuginne Meghan hylles for barsel-antrekket

STRÅLTE: Hertuginne Meghan strålte da hun møtte pressen for første gang etter fødselen sammen med Archie Harrison og hertug Harry. Foto: Reuters
STRÅLTE: Hertuginne Meghan strålte da hun møtte pressen for første gang etter fødselen sammen med Archie Harrison og hertug Harry. Foto: Reuters

Hertuginne Meghan (37) får skryt for antrekket hun hadde på seg første gang hun viste seg i offentligheten etter fødselen.

Onsdag fikk verden hilse på lille Archie Harrison for aller første gang. Hertuginne Meghan og hertug Harry (34) viste fram sønnen kun to dager etter fødselen.

Meghan hadde på seg en hvit jakkekjole fra den britiske designeren Grace Wales Bonner.

Flere har hyllet hertuginnen for antrekket hun valgte for anledningen, blant annet skriver en kommentator i Washington Post:

– Meghan viste verden noe som hennes kongelige forgjengere har skjult: Hvordan en kvinnes kropp ser ut omtrent 48 timer etter fødsel. Hennes enkle, hvite kjole skjulte ikke hva kroppen hennes har vært igjennom. Med et enkelt belte knytt over midjen hennes så det faktisk ut som hun ville gi et tydelig signal, skriver kommentatoren i den amerikanske storavisen.

FÅR SKRYT FOR ANTREKKET: Meghan valgte en kjole med knyting over midjen som fremhevet magen. Foto: EPA
FÅR SKRYT FOR ANTREKKET: Meghan valgte en kjole med knyting over midjen som fremhevet magen. Foto: EPA

Også på sosiale medier har folk hyllet Meghan for antrekket:

– Jeg absolutt elsker at hun gjorde kvinner et stort tjeneste ved å vise fram barsel-kroppen sin, skriver en under bildet det kongelige paret selv har delt på Instagram.

Kommentaren har i skrivende stund fått over 330 likes.

Familieklubben: Økt skjønnhetspress hos gravide og fødende

En annen har skrevet under bildet:

– Jeg tror det at Meghan omfavner barsel-kroppen sin fører til at vi som ikke gikk rett tilbake til hvordan kroppen var før graviditeten puster lettet ut. Hvis kjendiser ikke ser perfekte ut, så ser vi de ofte ikke. Jeg følte meg helt forferdelig etter fødsel fordi jeg ikke så ut som jeg gjorde før graviditeten med en gang.

– Hun ser flott og naturlig ut

Hanne Charlotte Schjelderup, leder i Jordmorforbundet NSF, skryter også av Meghans fremtoning.

– Hun ser flott og naturlig ut, slik vi kvinner faktisk ser ut etter at vi har født.

Hun forteller at det er normalt at gravidmagen ikke forsvinner rett etter fødsel, og mener det er bra at man også ser eksempler på dette hos kjendiser.

– Som jordmor har jeg knapt noen gang sett at magen forsvinner med en gang etter en fødsel, sier hun og forklarer:

– Kroppen er naturlig nok endret gjennom svangerskapet for å tilpasse seg barnet som vokser i magen. Livmoren som har rommet barnet i magen bruker noen dager på å trekke seg sammen igjen til en pærestørrelse. Det er heller ikke meningen at man skal være like tynn som før de første månedene etter fødselen. Kroppen lagrer normalt 4–5 kilo rundt mage, hofter og lår som reservenæring for barnet i ammeperioden. Kiloene forsvinner ikke fort, og skal heller ikke gjøre det.

Se hertuginne Meghan og prins Harry introdusere sønnen for verden her:

Hvordan var din opplevelse i dag?