MinStil: Alexandra Hoang

Alexandra Hoang (25) kler seg for å få en selvtillitsboost, og foretrekker det tidløse fremfor det trendy.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre GINE MARGRETHE, THÉRÈSE HELLSTRÖM og RIKKE KREFTING, og nå er Alexandra Hoang neste ut.
Hun er influencer og grunnlegger av nettsiden Candid That samt karriere-eventene Candid Talks.
Hoang har tidligere bodd i Australia hvor hun har studert business og forettningsjus. Nå er hun basert i Oslo og har nylig kjøpt leilighet sammen med søsteren Tsutsumi. Hun har fremdeles stor reiselyst og skulle gjerne hatt mer tid til å realisere businessplanene sine.

KLÆR

JULEBORDKJOLE MED LANGE ERMER – DETTE ER DE FINESTE I 2019

– Hvordan vil du beskrive din stil?
– Jeg liker veldig godt å kle meg ordentlig. Jeg føler meg mer opplagt, hele kroppen min retter seg opp og jeg får en bedre holdning. Følelsen av indre styrke og å være sofistikert er viktig for meg, så dresser er min go-to. Jeg foretrekker å kle meg som den karrierebevisste kvinnen jeg har et mål om å bli, men som oftest kler jeg meg for det livet jeg jobber for akkurat nå. Jeg er i en periode hvor jeg tester ut forskjellige stiler ettersom hverdagen min varierer veldig mye, men uansett hvor i verden jeg er, vil powerdressing alltid være essensielt.

– Hva er nøkkelplagg i din garderobe?
– En oversized boyfriend blazer i lysebrunt med strukturerte skuldre. Skinnbukse i beige med høyt liv og trekvart lengde. En svart slip-in kjole, og min Chanel Boy.
– Hvordan stiller du deg til plagg kjøpt vintage eller second hand?
– Jeg er positiv til det, og digger Reformation som lager vakre plagg av overskudddsstoffer, utleietjenesten Fjong og appen Tise. Det krever en dame med stil og et godt øye for å kunne finne unike og vakre plagg fra en massiv jungel av klær. Selv samler jeg på pyntegjenstander til hjemmet, og blir glad når jeg kommer over fine vaser.

KLÆR

VINTERENS FINESTE JAKKER

– Hva står øverst på ønskelisten?
– Sett i alle farger og fasonger.

– Hva er viktigst for deg når du kler på deg om morgenen?
– Jeg spør meg selv om det gir meg en selvtillitsboost. Jeg ser på mote som et godt utgangspunkt til å si noe om hvem jeg er, og hvordan jeg vil bli oppfattet før jeg har rukket å si noe. Dette er spesielt viktig for meg, for det siste jeg vil er å tenke på hvordan toppen sitter når jeg går inn i et møte. Fokuset skal være på hva jeg har å tilby, ikke hva jeg har på meg.
– Hva setter du på deg om du har kleskrise?
– Oversized blazer i en nøytral farge, turtleneck, støvletter fra Jimmy Choo og Chanel Classic over skulderen.

Hva kan du aldri få nok av?
– Sushi, doughnuts og opplevelser. Jeg elsker å reise og oppleve nye kulturer. Det er det aller beste med å jobbe i den kreative industrien.
– Gjør du noen bærekraftige valg i garderoben?
– Min regel er å selge det jeg ikke lenger har bruk for, før jeg kjøper noe nytt. Helt siden jeg bodde i Australia og holdt mitt første klessalg på Glebe Markets har jeg leid bod hver sjette måned for en real opprydning i skapet. Min første Chanel-veske var resultatet av en opprydning i skapet da jeg flyttet. Det var så befriende å kvitte meg med trendy plagg til fordel for noe tidløst.

– Hva er dine beste tips for å finne sin egen stil?
– Kle deg for deg selv! En kombinasjon av dyre plagg og solide merkevarer er ikke nødvendigvis det fineste. Det som spiller noen rolle er hvordan du styler det, det har alt å si. Det skinner rett igjennom om du har tatt på deg noe som er ukomfortabelt, og det vet jeg fordi jeg har dratt på mange moteuker ikledd noe jeg tenkte var unikt og kult, også var det egentlig ikke meg i det hele tatt.

KLÆR

DETTE ER DE BESTE VINTAGEBUTIKKENE PÅ NETT

– Hvilken trender har du troen på nå?
– Det er mange som lanserer egne kleskolleksjoner for tiden; både mediepersonligheter, influencere samt kvinner som forlater store firmaer til fordel for gründerlivet. Jeg liker trenden med kvinner som tør å satse og skape noe eget. De trenger ikke nødvendigvis ha en designerbakgrunn, men bare drive til å jobbe i team og realisere konseptet sitt. Den trenden håper jeg fortsetter for jeg ønsker selv å støtte up-and-coming start-ups i Norge kontra merkevarer laget av firmaer som opererer på statistikk og markedsanalyser. Jeg håper å se flere merkevarer som fører unike og vakre plagg som også kommer fra et godt utgangspunkt, enten det er i form av de bruker overskuddsmateriale, er miljøvennlige i forpakningen eller har gode arbeidsforhold.
– Hvordan kler du deg på fest?
– Laid-back! Jeg elsker å danse, så jeg trenger plagg som gir rom for bevegelse.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.