Påskespalten: Hanneli Mustaparta

Hanneli Mustaparta

Supermodell Hanneli Mustaparta (38) har både bakt og laget mer mat fra bunnen under pandemien. Påskeferien blir i år tilbrakt på fjellet med familien. 

Thea Roll Rakeng
Publisert:
Hanneli Mustaparta

Hanneli Mustaparta. Foto: Privat

Hanneli Mustaparta

Hanneli Mustaparta. Foto: Privat

MinMote har bedt en rekke kule damer om å dra oss gjennom påskeferien deres, som for mange blir annerledes også i år. Og hvilke vårkjøp står øverst på ønskelisten? Nå er det Hanneli Mustaparta sin tur.

– Vi har levd under strenge restriksjoner i over ett år nå – hvordan går det med deg?

– Jeg tilpasser meg bra, men synes det begynte å bli vel mye i vinter. Men, jeg har klart å sette pris på små gleder i hverdagen igjen som gjør det enklere, som å lære seg en ny rett. Pad Thai er supergodt og det savnet jeg fra New York. Nå er den perfeksjonert. Det er også supermoro å være med sønnen min som er nesten to år. Man rekker ikke å tenke på så mye annet fordi det går i ett med han. Nå blir været bare bedre og bedre, og da gleder jeg meg til vi kan dra på familieturer i skogen, dager på stranden med god mat, kakao og bøtte og spade.

– Hva er planene for årets påskeferie?

– Vi skal på fjellet, stå på ski, male påskeegg og bare være sammen. Kjente det ikke har vært noe vits å legge så altfor store planer. Vi prøver å ta ting som det kommer.

KJENDIS

Påskespalten med Vita Mashadi

– Hvordan skal du sikre påskestemningen i år?

– Gåsunger og eukalyptus i vase er allerede på plass, jeg har til og med dandert med små påskekyllinger. Det har jeg aldri gjort før! Ellers gjør fjellet mye for påskestemningen. Jeg må alltid pynte påskeegg til kjæresten min sin store glede, haha. Gleder meg aller mest til å være sammen som familie og bare kose oss. Håper været blir bra bare, sol gjør alt litt mer gledesfylt.

– Go to-skjønnhetsprodukt (som ikke er sponset eller et reklamesamarbeid) denne våren?

– Jeg skrubber huden noen ganger i uken med Woods Copenhagen sin Intense Scrub og en gang i uken tar jeg en liten runde med Intense Peel mask fra samme merke. La Mer sin øyekrem og fuktighetskrem fungerer best på huden min på vinteren. Jeg har blitt så sensitiv i huden, og har kanskje egentlig vært allergisk mot mange produkter uten å skjønne det. Jeg ble alltid tørr og rød rundt nesepartiet, men etter å ha brukt så rene produkter som La Mer eller Clinique, som ikke irriterer, har huden min blitt så mye finere.

Rikke Krefting. Foto: Privat
KJENDIS

Påskespalten med Rikke Krefting

– Hva er ditt beste påskeminne?

– Jeg vokste opp med å feire påsken hjemme hvert eneste år, mens alle andre kom hjem fra fjellet med skille etter solbrillene og påskesolen. Men jeg var fornøyd likevel, og med tre søsken var det alltid mye gøy å finne på. Det viktigste var så klart å finne påskeegget som mamma og pappa gjemte på påskeaften. De fant så bra gjemmesteder at vi måtte lete helt sykt lenge noen ganger. Mamma lagde alltid trolldeig eller satt frem malesaker for det meste av barndommen min og de stundene er de aller fineste minnene.

– Hvilke solbriller går du for i vår?

– Jeg har et par runde og klassiske fra Ray Ban i lys karamell som jeg elsker, noen tøysete pastellgule i cat eye-fasong fra Mango og et par styggfine vintage fra Dior i gull som jeg fant på et loppemarked i Paris. Covid har forhåpentligvis gjort noe med forbruksvanene våre, og kanskje man ser mer og lengre glede i klær og accessoirer man allerede har fra før. Akkurat nå kjenner jeg ikke behovet for noe nytt.

– Har corona gjort at du har fått noen nye hobbyer eller rutiner?

– Etter å ha levd frilanslivet siden jeg var 19 år gammel er jeg vant til tider som kan være stille, så omstillingen har ikke føltes så krevende. Jeg har bakt litt mer, laget mer mat fra bunnen av og mentalt planlagt å organisere klesskapet mitt, så nå skjer det kanskje også snart.

– Hvis det er ett plagg du skal gå til innkjøp av denne våren, hvilket er det?

– Jeg kjøpte et par boots fra R13 i høst som er semskede, så dem la jeg ganske fort tilbake i skapet da regnet kom, men med en glede over å kunne ta de frem til våren. Så de skal jeg bruke mye til kjoler og alt annet. Ellers skal jeg gå for en mintgrønn vaffelaktig jakke fra Samsøe Samsøe, som er perfekt til å style med det meste.

– Hvilken bok, serie eller podkast anbefaler du?

– Goop sin podkast og «Sånn er du» med Harald Eia og Nils Brenna er to favoritter. Jeg har lenge hatt lyst å få lest Simone de Beauvoir sin – «Det annet kjønn», som jeg kjøpte til mammapermen, men ser sånn i ettertid at det var over gjennomsnittet ambisiøst. Tror påsken blir helt perfekt for den. Jeg elsker en god selvhjelpsbok, og gleder meg til å få lest Martha Beck sin nye «The way of Integrity».

– Hva vil helst finne i påskeegget?

– Melkesjokolade, Stratos og smågodtbitene bringebærsjokolade, spesial, salt- og lakrisbåter, fersken, sure pærer.

Publisert: