Mote

Hele oversikten: Dette hadde Melania Trump på seg på sin første utenlandstur som førstedame

SKAPTE BLEST: Det er denne kåpen som står igjen som den store motesnakkisen etter presidentparets utenlandstur. Melania Trump brukte den under G7-møtet på Sicilia i Italia. Foto: Reuters

Hint: Det var ikke billig. 

 • Martine Lunder Brenne
Publisert:

Presidentparet har vært på sin første «utelandsturné» sammen, med stopp i Saudi-Arabia, Israel, Vatikanet, Belgia, samt avslutning med G7-møte på Sicilia i Italia.

Se selv - dytter førstedamen bort presidentens hånd - igjen?

Under besøkene har naturligvis president Donald Trump fått mest oppmerksomhet (Se Trump-håndtrykkene som har blitt en snakkis her), men også førstedamen Melania Trump har klart å skape i alle fall én stor kontrovers, i en kåpe fra Dolce & Gabbana.

Trump oppsummerer utenlands-reisen: – Vi har fått mange nye venner

Den italienske designerduoen, som er kjent for å lage svært iøynefallende og eksklusive plagg, er for øvrig blant de mest brukte merkene til førstedamen under turen.

KJENDIS

Alt om Melania Trumps luksusstil

MinMote har oppsummert de fleste anrekkene i denne saken:

Starten

Foto: AP

Du vet når du skal fly veldig langt, og velger komfortable klær? Vel, i såfall er du ikke førstedame Melania Trump. Da hun og ektemannen Donald Trump gikk ombord på Air Force One i Maryland, gikk nemlig Melania for et tettsittende skinnskjørt fra Hervé Pierre - en av favorittdesignerene - og nude pumps med skyhøye hæler.

Saudi-Arabia

Foto: AFP

Den første motekontroversen skjedde allerede da presidentparet landet i Saudi-Arabia. Melania stilte da i en langermet buksedress med gullbelte fra Stella McCartney. Det som fikk oppmerksomhet var imidlertid at hun ikke hadde dekket til håret - noe Donald Trump kritiserte Michelle Obama for ikke å gjøre i 2015.

Foto: Reuters

Senere brukte Melania Trump denne mørkerosa kreasjonen fra Reem Acra, med diamanter i halsen.

Tel Aviv

Foto: AFP

Det første antrekket Melania hadde på seg i Israel, var en kritthvitt drakt fra amerikanske Michael Kors. Trump har fortsatt å bruke plaggene fra den amerikanske stjernedesigneren, på tross av at han tidligere har gått ut og sagt at han personlig ikke kler opp førstedamen når hun velger hans design.

Foto: AFP

Da de nok en gang gikk ombord på Air Force One for å dra fra flyplassen i Tel Aviv, valgte Melania en hvit sommerkjole fra Roksanda, en designer også Ivanka Trump har benyttet seg av tidligere.

Vatikanet

Foto: AP

Da president Donald Trump møtte pave Frans i Vatikanet, var både Melania og Ivanka Trump med. De hadde begge dekket til håret med ulike slør, slik skikken tilsier, og Melaina matchet sitt hodeplagg med en sort blondekjole fra Dolce & Gabbana, og tung øyesminke.

Foto: AFP
Foto: Reuters

Som reiseantrekk videre, gikk Melaina for en sort blondekjole og store solbriller fra Gucci.

Brussel

Foto: AP

Under slike offisielle utenlandsbesøk, er det ikke uvanlig at man velger et eller flere antrekk fra en designer fra landet man besøker (tenk bare på hertuginne Kates India-garderobe). Det gjorde også Melania, da hun besøkte besøkte barnesykehuset Queen Fabiola Children's Hospital i Belgia, i en drakt fra Maison Ullens.

Fikk du med deg? Donald Trump presset seg frem på toppmøtet

Foto: AFP

Presidentfruen holdt seg til samme stramme stil da hun ankom Brussel, da i en trendy gingham-rutete kåpe fra amerikanske Michael Kors - en designer hun har brukt på en rekke offisielle opptredener.

Sicilia

Foto: AP

Da bildøren åpnet seg under G7-møtet på Sicilia og Melania Trump skrittet ut i dette fargerike antrekket, var turens største motesnakkis et faktum. Selv et utrent øye kunne se at dette ikke var en hvilken som helst kåpe, og fasiten kom nesten umiddelbart: En Dolce & Gabbana-kreasjon til drøye 51.000 dollar - altså over 400.000 norske kroner.

Mens Twitter kokte over med spørsmål om hva som kan gjøre at en kåpe er verdt så mye penger, begynte også kritikken å hagle. Blant annet brukte flere den usedvenlig eksklusive kåpen til å illustrere kontrasten til president Donald Trumps nye helsereform, som kommer til å frata mange millioner amerikanere helseforsikingen innen 2016.

Eller som Independent skrev det: «Jakken til Melania Trump er verdt nesten en gjennomsnitlig amerikansk årslønn».

Vesken er selvsagt samme merke, og det samme gjelder kjolen under.

Foto: AP

Og selv om den svindyre Dolce & Gabbana-jakken allerede på dette tidspunktet var blitt en stor snakkis, hindret ikke det førstedamen i å velge samme merke igjen - både på kjole og sko - til en konsert på kvelden. Skoene er for øvrig klassiske Dolce & Gabbana-pumps med masse bling, som selges for rundt 8000 kroner.

Foto: AFP

Under et møte med amerikanske militære på Sicilia, valgte presidentfruen en klassisk sort kjole med store, glitrende stener. Ikke overraskende fra Dolce & Gabbana den også.

Foto: Getty Images

På sin siste dag i Italia, klinket førstedamen nok en gang til med Dolce & Gabbana - denne gangen en fotsid sommerkjole med blomstermønster og skrift på.

Foto: Getty Images

Selv tilbake på amerikansk jord, sverget Melania til den italienske designerduoen. Den mintgrønne Dolce-jakken matchet hun med avslappede culottes fra Fendi og kilehæler.

Publisert:

Les også

 1. NYHETER

  Melania Trump i Mary Kate og Ashley Olsens design

 2. NYHETER

  Melania Trump i Norges-favoritten Michael Kors

 3. NYHETER

  Slik var Gigi Hadids Tommy Hilfiger-visning

Finn mer innhold om:

 1. Donald Trump
 2. Melania Trump

Relaterte artikler

KJENDIS

Melania Trump fyller 50 år: Fra modell til førstedame

KJENDIS

Se Melania Trumps stilutvikling

NYHETER

Melania Trump i kjole til 60.000 på NATO-møte

KJENDIS

Melania Trump tok en Diana

KJENDIS

Melania Trump valgte trendy kjendisdesign

KLÆR

Melanias jakkevalg på vei til senter for barn ved grensen vekker oppsikt

NYHETER

Melania Trump med rådyr statementkjole