Hele oversikten: Dette hadde Melania Trump på seg på sin første utenlandstur som førstedame

SKAPTE BLEST: Det er denne kåpen som står igjen som den store motesnakkisen etter presidentparets utenlandstur. Melania Trump brukte den under G7-møtet på Sicilia i Italia. Foto: Reuters

Hint: Det var ikke billig. 

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Presidentparet har vært på sin første «utelandsturné» sammen, med stopp i Saudi-Arabia, Israel, Vatikanet, Belgia, samt avslutning med G7-møte på Sicilia i Italia.

Se selv - dytter førstedamen bort presidentens hånd - igjen?

Under besøkene har naturligvis president Donald Trump fått mest oppmerksomhet (Se Trump-håndtrykkene som har blitt en snakkis her), men også førstedamen Melania Trump har klart å skape i alle fall én stor kontrovers, i en kåpe fra Dolce & Gabbana.

Trump oppsummerer utenlands-reisen: – Vi har fått mange nye venner

Den italienske designerduoen, som er kjent for å lage svært iøynefallende og eksklusive plagg, er for øvrig blant de mest brukte merkene til førstedamen under turen.

KJENDIS

Alt om Melania Trumps luksusstil

MinMote har oppsummert de fleste anrekkene i denne saken:

Starten

Foto: AP

Du vet når du skal fly veldig langt, og velger komfortable klær? Vel, i såfall er du ikke førstedame Melania Trump. Da hun og ektemannen Donald Trump gikk ombord på Air Force One i Maryland, gikk nemlig Melania for et tettsittende skinnskjørt fra Hervé Pierre - en av favorittdesignerene - og nude pumps med skyhøye hæler.

Saudi-Arabia

Foto: AFP

Den første motekontroversen skjedde allerede da presidentparet landet i Saudi-Arabia. Melania stilte da i en langermet buksedress med gullbelte fra Stella McCartney. Det som fikk oppmerksomhet var imidlertid at hun ikke hadde dekket til håret - noe Donald Trump kritiserte Michelle Obama for ikke å gjøre i 2015.

Foto: Reuters

Senere brukte Melania Trump denne mørkerosa kreasjonen fra Reem Acra, med diamanter i halsen.

Tel Aviv

Foto: AFP

Det første antrekket Melania hadde på seg i Israel, var en kritthvitt drakt fra amerikanske Michael Kors. Trump har fortsatt å bruke plaggene fra den amerikanske stjernedesigneren, på tross av at han tidligere har gått ut og sagt at han personlig ikke kler opp førstedamen når hun velger hans design.

Foto: AFP

Da de nok en gang gikk ombord på Air Force One for å dra fra flyplassen i Tel Aviv, valgte Melania en hvit sommerkjole fra Roksanda, en designer også Ivanka Trump har benyttet seg av tidligere.

Vatikanet

Foto: AP

Da president Donald Trump møtte pave Frans i Vatikanet, var både Melania og Ivanka Trump med. De hadde begge dekket til håret med ulike slør, slik skikken tilsier, og Melaina matchet sitt hodeplagg med en sort blondekjole fra Dolce & Gabbana, og tung øyesminke.

Foto: AFP
Foto: Reuters

Som reiseantrekk videre, gikk Melaina for en sort blondekjole og store solbriller fra Gucci.

Brussel

Foto: AP

Under slike offisielle utenlandsbesøk, er det ikke uvanlig at man velger et eller flere antrekk fra en designer fra landet man besøker (tenk bare på hertuginne Kates India-garderobe). Det gjorde også Melania, da hun besøkte besøkte barnesykehuset Queen Fabiola Children's Hospital i Belgia, i en drakt fra Maison Ullens.

Fikk du med deg? Donald Trump presset seg frem på toppmøtet

Foto: AFP

Presidentfruen holdt seg til samme stramme stil da hun ankom Brussel, da i en trendy gingham-rutete kåpe fra amerikanske Michael Kors - en designer hun har brukt på en rekke offisielle opptredener.

Sicilia

Foto: AP

Da bildøren åpnet seg under G7-møtet på Sicilia og Melania Trump skrittet ut i dette fargerike antrekket, var turens største motesnakkis et faktum. Selv et utrent øye kunne se at dette ikke var en hvilken som helst kåpe, og fasiten kom nesten umiddelbart: En Dolce & Gabbana-kreasjon til drøye 51.000 dollar - altså over 400.000 norske kroner.

Mens Twitter kokte over med spørsmål om hva som kan gjøre at en kåpe er verdt så mye penger, begynte også kritikken å hagle. Blant annet brukte flere den usedvenlig eksklusive kåpen til å illustrere kontrasten til president Donald Trumps nye helsereform, som kommer til å frata mange millioner amerikanere helseforsikingen innen 2016.

Eller som Independent skrev det: «Jakken til Melania Trump er verdt nesten en gjennomsnitlig amerikansk årslønn».

Vesken er selvsagt samme merke, og det samme gjelder kjolen under.

Foto: AP

Og selv om den svindyre Dolce & Gabbana-jakken allerede på dette tidspunktet var blitt en stor snakkis, hindret ikke det førstedamen i å velge samme merke igjen - både på kjole og sko - til en konsert på kvelden. Skoene er for øvrig klassiske Dolce & Gabbana-pumps med masse bling, som selges for rundt 8000 kroner.

Foto: AFP

Under et møte med amerikanske militære på Sicilia, valgte presidentfruen en klassisk sort kjole med store, glitrende stener. Ikke overraskende fra Dolce & Gabbana den også.

Foto: Getty Images

På sin siste dag i Italia, klinket førstedamen nok en gang til med Dolce & Gabbana - denne gangen en fotsid sommerkjole med blomstermønster og skrift på.

Foto: Getty Images

Selv tilbake på amerikansk jord, sverget Melania til den italienske designerduoen. Den mintgrønne Dolce-jakken matchet hun med avslappede culottes fra Fendi og kilehæler.

Publisert:

Finn mer innhold om: