En prinsesse av rosa, Chanel og elegant glam

FRA COUTURE TIL JEANS: Charlotte Casiraghi har en couture-garderobe en kongelig verdig, men mestrer også avslappet eleganse.

Charlotte Casiraghi (35) har blått blod med mote i. Her er 32 bevis.

Åsa H. Aaberge
Publisert:

Når man er født inn i det som kan omtales som en av Europas mest elegante kongefamilier, er det vel ganske så uunngåelig å bli chic selv.

Det er i alle fall tilfellet for Charlotte Casiraghi (35).

Hun er er barnebarnet til skuespiller, moteikon og prinsesse av Monaco, Grace Kelly som var, og er, kjent for sin stilsans. Kelly har til og med en Hermès-veske oppkalt etter seg.

Casiraghis mamma, prinsesse Caroline av Hannover, tok motearven videre etter Kellys død, og har i flere tiår vært både Chanel-muse og ambassadør for det franske motehuset.

Derfor er det kanskje bare naturlig at Casiraghi i vinter ble utnevnt som Chanel sin nye ambassadør?

Hun har også vært ansiktet utad for Chanel sin vår- og sommerkampanje globalt.

– Det er nesten som jeg var født med Chanel, uttalte Casiraghi da det ble kjent at hun blir motehusets ambassadør.

Hun har hele livet hatt et nært forhold til både det franske motehuset, og flere av verdens mest anerkjente motehus for øvrig.

Casiraghi dukker ofte opp på moteuker, og har en fast plass på første rad hos både Chanel og Saint Laurent sine visninger. Hun har også fått plass på best kledde-lister, som magasinet Vanity Fair sin i 2006, og på coveret av Vogue.

Moteprinsessen er den fjerde i arverekken til tronen av fyrstedømmet Monaco, og har jobbet som både modell, journalist, skribent og filmprodusent. I tillegg driver hun en filosofi tenketank og med veldedighetsarbeid.

Samtidig har hun hele livet drevet med sprangridning, og ble i 2010 ambassadør for det italienske motehuset Gucci sine hestesport-kolleksjoner.

I 2019 giftet Casiraghi seg med filmprodusent Dimitri Rassam i en av Karl Lagerfeld, som var en god venn av familien, sine siste kreasjoner for Chanel. Casiraghi har to sønner, en fra et tidligere forhold, og en med Rassam.

35-åringen bruker Chanel-jakker til jeans og røde negler, og kan således klassifiseres som en prinsesse av fransk chic. På den røde løperen er hun elegant, og dukker opp i klassisk, vakker, couture, gjerne skreddersydd og ofte i rosatoner.

Her er 32 av hennes beste antrekk fra de siste 25 årene.

Charlotte (10) sammen med sin tante, prinsesse Stephanie, til venstre, og mor prinsesse Caroline av Monaco til høyre i 1996.
Fra venstre Pierre Casiraghi med søsknene Charlotte (13), Andrea og onkel prins Albert, prinsesse Caroline og hennes mann ved palasset i Monaco i november 1999.
Kasjmirgenser, knelangt skjørt, liten veske, sandaler og klemme i håret i 2002.
Charlotte (19) skjønn i Chanel under messen for prins Albert II av Monaco sin investiture (innsettelse) i 2005.
Charlotte på debutantallet «Rose Ball» i mars 2006 i Monaco, i kjole fra Chanel.
Sommeren 2009 i snuppete blomsterkjole.
Under messe i Monaco i 2009, chic med belte i livet.
Charlotte i Monte Carlo i juni 2011 iført tubekjole og stoppe-sandalet. Armbåndsuret er fra Cartier.
Charlotte ankommer Hotel Hermitage i Monaco i forbindelse med bryllupet til Prins Albert og prinsesse Charlene i juli 2011. Antrekket er signert Chanel.
Charlotte gikk med lys rosa kjole fra Chanel under bryllupsmessen.
I kveldsseremonien gikk Charlotte i kjole designet av italienske Giambattista Valli. Fargen ble av motepressen sammenlignet med en blåfarge hennes bestemor, prinsesse Grace, var glad i.
Charlotte har hele livet drevet med hestesport. Her er hun etter konkurranse i 2011 – hele antrekket er Gucci.
Mer Gucci i galopp i 2012.
Charlotte sin mann Pierre, Charlotte, Gad Elmaleh og Beatrice Borromeo før rose-ballet i Monaco i 2013. Den rosa kjolen er Chanel couture fra vår/sommer 2013-kolleksjonen.
Vogue-redaktør Anna Wintour, modell Kate Moss og Charlotte Casiraghi på første rad under visningen til Gucci vår/sommer 2015 i Milano september 2014.
Charlotte «off duty» på sprangridning-turneringen Longines Global Champions Tour Grand Prix de Paris i 2015.
Charlotte og daværende sjefsdesigner hos Chanel, Karl Lagerfeld ankommer det årlige rose-ballet i 2015. Charlotte i Chanel.
Under visningen til Gucci i 2015. Kjole, belte og sko fra Gucci.
Charlotte på vei til messe i Saint Nicholas Cathedral på Monaccos nasjonaldag 19 november 2016. Hele antrekket er signert Gucci.
Prinsesse Caroline av Hannover og Charlotte på ball i Monaco i 2016. Begge i kreasjoner fra Chanel.
På gala i Los Angeles i 2017, i kjole fra Gucci.
På roseballet i Monaco i 2017, iført vintage Chanel.
Charlotte på Chanel-visning i Paris i 2017, i navy kjole fra motehuset.
Platform-sko og sleng på vei til Stella McCartney-visning i 2017.
Med partneren Dimitri Rassam på roseballet i 2018. Den asymetriske færkreasjonen er fra Saint Laurent.
Charlotte iført Saint Laurent på Met-ballet i New York 2018. Her sammen med Charlotte Gainsbourg, Kate Moss og Amber Valetta.
Mor og datter i minnestunden til Karl Lagerfeld i 2019 - begge i Chanel-antrekk.
I 2019, sammen med journalist Robert Maggiori, som hun driver tenketanken Rencontres Philosophiques de Monaco med, iført klassisk hvit skjorte og jeans.
Prinsesse Stephanie av Monaco (Charlottes tante), Pauline Ducruet (kusine) og Charlotte på motevisning under moteuken i Paris i 2019.
I februar 2020 på Saint Laurent-visning.
Tidligere i år på sprangridning-event i Monaco. Charlotte iført hvitt antrekk samt sko fra Chanel (se CC-logoen på hælen) kombinert med røde lepper og negler.
Publisert:
Åsa H. Aaberge
Journalist @asa.aaberge