MinMote oppsummerer: Motehøydepunktene fra 2016

høydepunkter

Året er snart omme, og det er på tide å oppsummere motehøydepunktene fra 2016.

Linn Bjørnsen
Publisert:
høydepunkter

Foto: NRK

høydepunkter

Foto: Indigitals Media/Oslo Runway

Alt fra prinsesser i like kjoler til undertøyskampanjer uten retusjering og «Skam»-Nooras leppestift har preget moteåret 2016. MinMote har plukket ut ti av høydepunktene vi mener det er verdt å huske.

Enig eller uenig? Kom gjerne med dine høydepunkt fra 2016 i kommentarfeltet.

Svenskeprinsessene matchet

BLONDEPRINSESSER: Kronprinsesse Victoria med prins Oscar og prinsesse Sofia med prins Alexaner under prins Alexanders dåp i Drottningholms slottskyrka. Foto: NTB scanpix

I likhet med vår egenkronprinsesse Mette Marit, har svenske prinsesse Sofia hatt flere motehøydepunkter i 2016. Og et av de største var da lille prins Alexander Erik Hubertus Bertil ble døpt i Stockholm. Prinsessen hadde valgt en hvit, knelang blondekjole fra designeren Ida Sjöstedt, og et moderne diadem med trendy perler. Kronprinsesse Victoria var ikke dårligere, og matchet Sofia med blonder - en ferskenfarget kjole fra Elie Saab.

Noora fra «Skam»

TYPISK NOORA: «Skam»-karakteren Noora dropper alltid maskara og har alltid knallrøde lepper. Vi digger looken! Foto: NRK (innhentet tillatelse)

Denne er selvsagt: vi kan ikke snakke om moteåret 2016 uten å nevne «Skams» best kledde, nemlig Noora (Josefine Pettersen). Noora sørget for at «alle» ville gå med vintage Levis 501 og avslappede skjorter kneppet helt opp, klippe bob, sminke huden plettfri, droppe maskaraen og ha knallrøde lepper hver eneste dag. Noora er og blir den kuleste dama i 2016.

SMINKE

Se hvordan du kan få Skam-Nooras signaturlook her!

«Skam»- jentene på Gullruten

STJAL SHOWET: Jentene fra «Skam» gikk på scenen til trampeklapp for å dele ut pris under Gullruten i Grieghallen. Foto: NTB scanpix

Og mens vi er inne på «Skam» - jammen kuppet ikke gjengen allianse Gullruten i Grieghallen i mai også. Da Josefine Pettersen (Noora), Ulrikke Falch (Vilde), Ina Svenningsdal (Chris), Lisa Teige (Eva) og Iman Meskini (Sana) kom ut på scenen, til publikums ville jubel-rop var det første gang vi så de som seg selv utenfor «Skam»-universet. Og de skuffet ikke!

Serien stakk for øvrig av med tre velfortjenteGullruten-priser.

Undertøyskampanjen til Lonely

undertøyskampanje

Foto: Skjermdump Instagram

undertøyskampanje

Foto: Skjermdump Instagram

I sommer lanserte undertøysmerket Lonely noe så befriende som en undertøyskampanje fri for retusjerte modeller. Og til å fronte det hele: «Girls»-stjernene Lena Dunham og Jemima Kirke, det kan vel ikke bli stort bedre? Kampanjen ble hyllet i sosialemedier, og vi skjønner hvorfor. Både damene og undertøyet var helt nydelig!

Michelle Obama

FÅR SKRYT: Michelle Obama fikk massiv skryt i internasjonal presse for denne Atelier Versace-kjolen. Foto: AP

Her blir det vanskelig å trekke frem kun ett høydepunkt, for USAs førstedame har imponert med fantastiske antrekk opptil flere ganger i 2016. Hun ble hyllet for sin gule statement-kjole under Barack Obamas siste State of the Union-tale allerede i januar og har ikke imponert noe mindre siden. Men vi ble ekstra imponert av den rosegullfargede og glitrende Versace-kjolen hun bar under den siste offisielle gallamiddagen i Det hvite hus.

Oslo Runway

FREDSDUE: Publikum ble imponert da noen av modellene kom med fugler i hånden nedover byTiMo-catwalken. Foto: Indigitals Media/Oslo Runway

Oslo Runway er Norges svar på moteuken, og var sårt etterlengtet da den ble arrangert for første gang i 2015. I år var arrangementet utvidet fra én til to dager, og flere store, norske designere imponerte med sine kolleksjoner.

NYHETER

Norsk motes revansje

Norsk stylist på Victoria Secret show

En av de største begivenhetene i moteverden hvert år, er undertøysshowet til Victoria's Secret. Her sikrer undertøysgiganten seg store modellstjerner til å vise frem sitt ekstravagante undertøy, og i år gikk blant annet Gigi og Bella Hadid, Kendall Jenner og Irina Shayk på catwalken. Og midt blant de store stjernene backstage, kunne man finne den norske stylisten Harlem Alexander (29). Han stylet nemlig flere av supermodellenes hår før det spektakulære showet, og i følge stylisten ba flere av modellene spesifikt om hans hjelp.

Bryllupet til Giovanna Battaglia og Oscar Engelbert

ELLEVILT: Giovanna Battaglia og Oscar Engelbert samlet moteeliten til en feiring utenom det vanlige på Capri i Italia. Foto: Splash News

Det ble ikke spart på noe da den italienske motepersonligheten Giovanna «Gio» Battaglia i sommer giftet seg medeiendomsmogul Oscar Engelbert.

Bryllupsfesten varte i tre dager, og bruden viste frem den ene fantastiske kjolen etter den andre. Høydepunktet var kanskje den utrolige kreasjon bruden brukte til selve sermonien: Et stramt korsett med gigantisk skjørt fra Sarah Burton for Alexander McQueen. Gjestelisten var selvsagt stappfull av store motepersonligheter, blant dem var norske Sophia Lie og Peter Dundas.

Jed i «The Night Manager»

UPÅKLAGELIG: «The Night Manager»-Jed, spilt av Elizabeth Debicki, hadde garderoben vi ønsket oss i sommer. Her med sin kjære Jonathan Pine (Tom Hiddleton). Foto: Mitch Jenkins/The Ink Factory/AMC

John le Carrés «The Night Mangaer» var årets påskekrim på TV2. Men serien var ikke bare spennende, den var også vakker å se på. Og noe som virkelig imponerte oss, var garderoben til en av hovedrollene, Jed (Elisabeth Debicki). Hun så like smashing ut i sine bohemske aftenkjoler, som i bikini og kaftan. Håret var kortklipt og perfekt rufsete gjennom hele serien.

Isak og Even fra «Skam»

ISAK OG EVEN: Sto i sentrum for høstens store kjærlighetshistorie på TV. Foto: Skjermdump, NRK

Tilgi oss, men vi har faktisk bittelitt mer «Skam» på lager, for denne høsten har vi vært helt oppslukt av den rørende kjærlighetshistorien til Isak (Tarjei Sandvik Moe) og Even (Henrik Holm). Isak har fått den avslappede stilen med hettejakke, t-skjorte og lue til å se fantastisk ut. Og Even har imponert med sin James Dean-look. Håret gredd bakover og denimjakke har aldri sett bedre ut.

Publisert: