Hjemme hos: Marie Murstad - fashionista og brand manager i Holzweiler

STILRENT: Rene flater, skandinavisk design og minimalistisk stil i kombinasjon med lekne detaljer preger hjemmet til Marie Murstad og ektemannen Christian Murstad på Nordstrand i Oslo. Foto: Krister Sørbø / VG

Marie Murstad (27) har lært alt om interiør fra ektemannen Christian Murstad (46) - MinMote har fått detaljene om drømmehjemmet deres på Nordstrandhøgda.

Marthe Berg
Publisert:
DETALJER: Marie forteller at hun aldri kaster magasiner, og elsker følelsen av å sitte med et helt ferskt blad i hendene.

Murstad er utdannet ved School of Fashion Industry (SoFi) og jobber i dag som International Brand Manager i det norske agenturet Holzweiler. Tidligere har hun blant annet jobbet for Moods of Norway, danske NN 07 og Tom Wood, og i fjor giftet hun seg med Christian Murstad (46), som også jobber i Holzweiler.

– Det er egentlig mannen min som burde stått her. Jeg har alltid vært veldig glad i klær og mote, men det er han som åpnet denne verden med interiør for meg. Alt henger egentlig veldig sammen, det handler om estetikk, og det er han som har lært meg alt om interiør, sier Murstad.

27 åringen deler daglig outfit-bilder og små detaljer fra hjemmet på hjemmesiden sin, og har opparbeidet seg nærmere 40.000 følgere på Instagram.

LIVSSTIL

Hjemme hos: PR-agent og moteblogger Henrik Skansen

BLIKKFANG: Bokhyllen er fylt med fargerike bøker, figurer fra Christians samling og skatter fra loppemarked. Bildet fra Acne Paper er en innrammet forside, og dermed et skikkelig interiørkupp.

Paret bor i første etasje i en tomannsbolig på Nordstrandhøgda i Oslo, sammen med Christians sønn Casper (14).

GUL SOFA: – Alt trenger ikke å være hvitt, mener Marie Murstad, som forteller at ektemannen har sterke meninger om interiøret i hjemmet deres.

Huset har naturlig belysning fra store vinduer, med en fantastisk utsikt over Oslofjorden, og er minimalistisk innredet med moderne møbler i skandinavisk design, kombinert med samleobjekter fra Tokyo og andre skatter de har kjøpt på reise.

– Christian er veldig flink til å mikse og matche, og vil at alt skal være gøy. Det er derfor vi har mange sære samleobjekter og en gul sofa i stedet for en beige. Vi forsøker å få til en stil som er både «clean» og levende. Alt trenger ikke være hvitt, og vi prøver å sette vårt preg på ting med personlige elementer.

Hun forteller at ektemannen blant annet er opptatt av stoler, og at de har 8-10 stoler i garasjen som går på rullering. I tillegg er hjemmet fult av japanske figurer fra den New York-baserte kunstneren KAWS.

LIVSSTIL

Sjekk motehjemmet til Dagmar-selger Aneline Hermier

FAVORITT: Marie og Christian Murstad sparte lenge til lenestolen fra Eames, og stolen har blitt en av Maries favoritter. – Jeg elsker å lese, og da sitter jeg gjerne her, sier hun.

Føler du at klesstilen din og jobben i motebransjen reflekterer interiøret?

– Stilen er nok gjenspeilet av at vi reiser mye gjennom jobben og ser mye nytt. Det synes nok også at jeg er glad i klær og sko, med en vegg med sko på soverommet og noen hatter og vesker her og der.

Hva er viktig når du skal innrede?

SKOSAMLING: Marie Murstad er opptatt av klær, sko og tilbehør, og setter sitt preg på hjemmet ved å dekorere soveromsveggen med favorittskoene sine.

– Det er en ærlig sak at man vi ha det fint, men vi er også opptatt av at vi også skal kunne leve. Vi har barn selv og har mange venner med barn, så vi vil ikke ha et utstillingshjem. Vi streber etter at det skal være en kombinasjon av funksjonalitet og at det ser fint ut.

Hva er favorittmøbelet ditt?

– Den må være stolen fra Eames. Vi sparte lenge til den. Jeg er utrolig glad i å lese bøker, og da sitter jeg gjerne der. Jeg bruker også bøker og magasiner som interiør, og synes det er fint når hjemmet gjenspeiler personligheten. Blader og bøker er det beste jeg vet, og jeg synes det gir romfølelse. Jeg kaster aldri et magasin!

LIVSSTIL

La deg inspirere av motegründerens klassiske hjem

Hva er det billigste og dyreste du har i leiligheten?

– Det dyreste er definitivt lenestolen fra Eames. Det billigste er kanskje Acne Paper-bildet. Det er bare en forside vi har rammet inn.

Hva kommer aldri inn døren hjemme hos deg?

– Som sagt synes jeg at man aldri skal si aldri. Men jeg tror ikke det blir så mye quotes på veggene her hjemme. Det får vi spare til hytta.

Hva er favorittbutikken din?

SISTE INNKJØP: Klassiske ballerinasko fra Chanel er Maries siste investering. – Det var bursdagsgaven til meg selv, smiler hun.

– Jeg synes Futura på Grünerløkka er kul, med mye vintage. Den danske auksjonssiden Lauritz er også en favoritt, også liker jeg Vitra veldig godt. Men man kan også gjøre fine kjøp på IKEA.

Klesbutikk da?

– Det er så mange, og jeg elsker å handle i utlandet. I Oslo må jeg jo nesten si Holzweiler-butikken på Fornebu. Ellers er min absolutte ynglingsbutikk Velouria Vintage på Grünerløkka, og jeg kjøper mye brukt. Ettersom jeg har et relativt høyt forbruk gir jeg også masse klær til UFF og Fretex, i tillegg til å ha bakgårdssalg noen ganger - når jeg trenger å rydde litt i rekkene.

Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Som en kameleon. Man skal aldri si aldri, og jeg vil ikke sette begrensninger. Jeg synes det er gøy å prøve forskjellige ting, og kan ha dress og sneakers den ene dagen og miniskjørt den neste.

Hvilket plagg redder alltid en kleskrise?

– Til hverdags kommer man alltid langt med en god strikkegenser. Til fest må jeg nesten svare noe så klisjeaktig som den lille sorte. Jeg har en fantastisk kjole fra Marc Jacobs som jeg kjøpte på 70 prosent i New York. Den funker alltid!

Hva var ditt siste kjøp?

– Det var disse helt klassiske og veldig praktiske ballerinaskoene fra Chanel. De er tidløse og jeg kjøpte dem vintage, i bursdagsgave til meg selv. Jeg prøvde å overbevise Christian om at det var en investering.

Hva er ditt beste stiltips?

– Jeg synes mote skal være gøy, men man trenger ikke hive seg på alt. Jeg mener selvtillit er der viktigste ved et antrekk, og det er det mest sexy jeg vet om. Også bør man alltid velge underdressed fremfor overdressed. Det verste er å komme på en fest med en altfor dyp utringing eller for kort kjole.

LIVSSTIL

HJEMME HOS STYLIST OG MOTEBLOGGER GURI HELI

OUTFIT OF THE DAY: Marie Murstad har mange følgere på Instagram som daglig lar seg inspirere av stilen hennes. Hun forteller at ektemannen etter hvert har blitt en habil antrekkfotograf.

Hva er ditt beste interiørtips?

– Vi gjør ofte om, og det bør ikke bety at man trenger å gjøre de store innkjøpene eller pusse opp. Man kan gjøre små grep med ting man allerede har – det er ikke alltid så mye som skal til

ORDEN I SYSAKENE: Tavlen SILO fra Vitra sørger for at Marie har kontroll på nøkler og andre småsaker.

Hvor henter du inspirasjon fra?

– Jeg henter veldig mye inspirasjon når jeg er ute og reiser, og ofte fra hoteller i utlandet. Også blir jeg veldig inspirert av mannen min. Det er jo mange menn som lar kona sette preg på hjemmet, men det skjer ikke her. Sønnen hans Casper på 14 år begynner også å vise interesse for interiør, så det er tydelig at han inspirerer de rundt seg.

Når det gjelder mote da?

– Jeg synes det er veldig mange flinke i Norge, men jeg kan ikke nevne noen uten at jeg utelater noen. Jeg er mye i Danmark, og akkurat nå er jeg veldig inspirert av moteblogger Trine Kjaer, bak Trines Wardrobe. Hun er en av mine favoritter, og smiler alltid på bilder. Hun inspirerer meg til å bli flinkere til å smile på bilder også, for man ender ofte opp med å se strengere ut enn man egentlig er.

LIVSSTIL

MINMOTES ULTIMATE GUIDE TIL SHOPPING I OSLO

FANTASTISK UTSIKT: Murstad nyter hvordan årstidene setter sitt preg på utsikten over Oslofjorden, og gleder seg til det blir helt hvitt ute. Her sammen med hunden Kokos.
Publisert: