MinStil: Sophie Sunde Sylte

Sophie Sunde Sylte (24) løser kleskrisen med komfortable klassikere.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Celine Aagaard, Rikke Sandvold og Sophie Jebsen.

Sophie Sunde Sylte kommer fra Ålesund, men har tidligere bodd i New York, England, Bergen og har nå slått seg til ro i Oslo hvor hun studerer. Ved siden av studiene jobber hun med Instagram.
– Hvordan vil du beskrive stilen din?
– Jeg vil si stilen min har blitt mer og mer komfortabel med årene, det er første prioritet når jeg skal kle på meg. Jeg elsker basisplagg, alt oversized, og kule sneakers. Før brukte jeg minimalt med farger, men den siste tiden har jeg begynt å sette pris på klesplagg i knæsje farger, som spriter opp hverdagen.

– Hvilke nøkkelplagg finner vi i din garderobe?
– Oversized blazere, collegegensere og kule boyfriend-jeans (helst med lavt liv), det er mitt «go-to» outfit om jeg har en kleskrise.

– Hva er ditt beste second hand- eller vintage-kjøp?
– Jeg elsker second-hand, og synes egentlig det er mer spennende med et vintagekjøp enn å kjøpe nytt. Da har tingen en historie. Mitt beste vintage kjøp, og kanskje mest fornuftige, må være en «Louis Vuitton Keepall», den perfekte weekend bagen.

– Hva står øverst på ønskelisten akkurat nå?
– Siden det nærmer seg jul og skisesongen har startet, så endrer fokuset mitt seg til vinterklær, og akkurat nå er det en nikkers fra Amundsen som står øverst på ønskelisten for å komme i ordentlig hyttestemning.
– Hvem eller hva inspirerer deg?
– Jeg blir egentlig inspirert av alle rundt meg, spesielt venninnene mine. Samtidig finner jeg mye inspirasjon gjennom Instagram, om det er andre norske influencere eller klesmerker jeg liker.

– Hvilke bærekraftige valg tar i garderoben?
– Om det er noe jeg ønsker meg, prøver jeg å se om jeg kan finne det på Tise, Finn eller i andre second-hand butikker først. Jeg handler en del brukt, og det gjør at jeg klarer å rettferdighetgjøre kjøpet mitt litt mer, både for miljøet men også for lommeboken (hehe). Ellers selger jeg en del klær videre selv på Tise, og prøver alltid å tenke på kvalitet over kvantitet.

– Hva har du helst på deg i vinter?
– Det beste med den kalde tiden er at jeg får ta frem kåpene mine igjen, jeg elsker lange varme kåper. Høy hals og kasjmir er også en sikker vinner.
– Har du noe du alltid er på jakt etter?
– Jeg er alltid svak for en kul joggedress eller sneakers. det får jeg aldri nok av.

A post shared by Sophie S.S (@sophiess)

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor?
– Har lært at man skal aldri si aldri! Det har vært flere tilfeller hvor jeg sier at jeg ikke liker noe eller ikke er spesielt fan av noe, og så plutselig kan du se meg gå i det uken etter. Så det tørr jeg rett og slett ikke å si lenger.

A post shared by Sophie S.S (@sophiess)

– Ditt aller beste motetips?
– Det viktigste er at du føler deg komfortabel i det du har på, det er ingenting som er finere enn når klær er båret med selvtillit.
– Hvordan får du mest mulig ut av garderoben din uten å kjøpe noe nytt?
– Det er viktig å ha noen basisplagg som enkle gode og med fine snitt, som du kan bruke om og om igjen.

Login • Instagram

– Er det noe i garderoben din som du håper å beholde hele livet, og kanskje gi videre til neste generasjon?
– Jeg prøver å ta spesielt godt vare på veskene mine, samt noen smykker jeg har arvet fra mine besteforeldre. Jeg elsker å gå i mormor sitt klesskap når jeg er hjemme i Ålesund, og det hadde vært en drøm om noe jeg arvet kunne holdt seg godt til jeg en dag kan gi det videre til neste generasjon.

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.