Alt du må vite om Jill Bidens stil

STILSIKKER: Jill Biden har hatt en forkjærlighet for klassiske plagg hele sitt voksne liv. Foto: AP/AFP.

Førstedamens (69) trygge stil er bygget på garderobeklassikere.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Jill Biden har en langt mer anonym stil enn sine forgjengere Michelle Obama og Melania Trump – som flere ganger har skapt store overskrifter med sine vågale motevalg.

Dr. Jill Biden har på mange måter allerede den perfekte politisk korrekte førstedame-stilen, som gjerne passende nok går i fargene rødt, hvitt og blått.

Nå som ekteparet Biden offisielt blir innsatt som president og førstedame vil også deres stilvalg følges med enda tettere argusøyne.

Samtidig som hun nå blir USAs førstedame vil Dr. Biden fortsette å undervise i engelsk. Hun har en doktorgrad i pedagogikk, samt to mastergrader. I tillegg til utdanning engasjerer hun seg også sterkt i kampen mot brystkreft.

NYHETER

Slik nailer Joe Biden presidentstilen

Trygg, profesjonell og velkledd

Det som kjennetegnes i Bidens stil er at hun har en forkjærlighet for ensfargede drakter med skjørt og den figurnære kjolen. Hun har også ved flere spesielle anledninger brukt kjoler med blomstermønster. Antrekkene blir gjerne toppet med blazere og hennes signatursmykker i perler.

Mens Melania Trump har hatt en stilreise som har gått fra utfordrende til stilsikker og elegant med sansen for svindyr luksus, er vi spente på hvordan Jill Bidens klassiske stil vil utvikle seg i Det hvite hus.

Her er alt du må vite om Jill Bidens stil:

BEGYNNELSEN: Jill Biden sammen med senator Joe Biden i 1987. Allerede her hadde Jill en forkjærlighet for drakter – og denne mener vi er en innertier. Foto: George Widman/AP.
GOD KLEM: Joe og Jill Biden kledd opp i finstasen. Foto: AP.
HALLO 80-TALLET: Jill sammen med Joe Biden og datteren Ashley i 1988. Dette antrekket har tålt tidens tann godt, og viser Jills klassiske smak. Foto: Adelle Starr/AP.
AVSLAPPET: Jill Biden omfavnes av ektemannen Joe under presidentkampanjen i 2008. Foto: Mark Hirsch/AP.
NYTT LIV: I 2008 ble Joe Biden Barack Obamas visepresident. Her er Jill og Joe på vei til valgkampanje. Foto: Haraz N. Ghanbari/AP.
PREPPY: Jill Biden sammen med barnebarna Natalie og Hunter i 2008. Hennes mer avslappede stil består ofte av skjorter og dressbukser som dette. Foto: Gerald Herbert/AP.
POP: Michelle Obama og Jill Biden på scenen i Chicago, da Barack Obama ble valg til USAs nye president i 2008. Selv om Jill Biden ofte valger tradisjonelle farger, har hun også sansen for knallfarger. Foto: Kamil Krzaczynski/EPA.
STARS AND STRIPES: Visepresident Joe Biden og Dr. Jill Biden under presidentinnsettelsen i 2009. Foto: Jim Bourg/REUTERS
PÅ BALL: Her er Jill Biden under innsettelsesballet i Washington i 2009. Den stroppeløse kjolen er fra Reem Acra. Håret ble holdt slik hun foretrekker det, med masse volum. Foto: Alex Brandon/AP.
BLAZEREN PÅ: Jill Biden i 2010 i det som må kunne kalles hennes signatur-antrekk: drakt med blazer over. Foto: Baz Ratner/AFP.
KLASSISK: Joe og Jill Biden var begge klassisk antrukket da de stemte under valget i 2012. Foto: Matt Rourke/AP.
SÅ AMERIKANSK DET BLIR: Joe og Jill Biden under valgnatten i 2012. Foto: Pablo Martinez/AP.
WOW-ØYEBLIKK: Joe og Jill Biden ankommer Pristina i Kosovo i 2016. Jill Biden var kledd i en figurnær og klassisk kjole, hvor fargen utgjorde det lille ekstra. Foto: GEORGI LICOVSKI/EPA.
BLOMSTER: Jill Biden på scenen under valgkampen. Foto: ROBERTO SCHMIDT / AFP.
SIGNATURSMYKKER: Jill Biden bruker ofte smykker i perler. Håret er fønet med volum. Foto: JIM WATSON / AFP.
PROFESJONELL: Dr. Jill Biden velger antrekk som egner seg godt på jobb, og kombinerer billig og dyrt. Blazeren er en stor favoritt i hennes klesskap. Foto: Andrew Harnik/AP.
BLOMSTERMØNSTER: Jill Biden har flere blomstermønstrede kjoler i garderoben. Foto: Julio Cortez/AP.
Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.