Mote

It-jenta Mia Goth til MinMote: Derfor er jeg ikke på sosiale medier

RØD LØPER: Mia Goth valgte seg en kreasjon fra det franske luksusmotehuset Givenchys Haute Couture-kolleksjon til gallapremieren for «Suspiria» i Venezia lørdag. Foto: Vincenzo Pinto/AFP

VENEZIA (minMote) Goth (24) har vært Miu Mius ansikt utad,  filmdebuterte i «Nymphomaniac» ,og giftet seg med Hollywood-villbassen Shia LaBeouf  (32) live på nettet. I dette intervjuet med minMote avslører hun hvorfor hun avstår fra sosiale medier. 

 • Øystein David Johansen
Publisert:

Hun ble oppdaget i en park i Sør-London da hun var 15, og ble tidlig signert med Storm Model Management. 20 år gammel var hun å se i Lars von Triers kontroversielle film om en nymfoman.

På settet møtte hun den ganske ustyrlige Hollywood-stjernen Shia LaBeouf, og sammen giftet de seg i Las Vegas. Bryllupet ble livestreamet på TMZ, og mange trodde det var et av LaBeoufs mange påfunn. Men senere har de bekreftet at de faktisk giftet seg.

POPULÆRT ANSIKT: Mia Goths nesten usynlige øyenbryn gjør henne spesielt fotogen, skriver motemagasinet Grazia. Foto: Tony Gentile/Reuters.

Mia Goth er i Venezia for å promotere skrekkfilmen «Suspiria», hvor hun spiller en del av et danseakademi i Berlin i 1977, som skjuler en heksering. Goth har brasiliansk mor og canadisk far og vokste opp i Rio de Janeiro til hun var 12, da hun og familien flyttet tilbake til Sør-London. Hun er hemmelighetsfull om sin egen alder, men skal være 24 år.

NYHETER

Kjolefesten fra filmfestivalen i Venezia

Hun har blitt omtalt som den nye it-jenta, og smiler høflig når VG spør henne om det.

– Vel, jeg prøver ikke akkurat å være noen it-jente. Jeg verdsetter definitivt mote, helt siden jeg ble tatt inn i denne verdenen gjennom Prada og Miu Miu. Men jeg prøver bare å være en så god skuespiller jeg kan, jeg er virkelig ikke ute etter å være en «socialite».

KLÆR

Dette er den nye, norske it-jenta

Til forskjell fra de aller fleste av sine jevnaldrende holder hun seg unna sosiale medier. Ikke engang under dekknavn, forteller hun til VG.

- Jeg mener det er viktig for en skuespiller å beskytte privatlivet og mystikken rundt seg. Jo mer du vet om en skuespiller jo verre blir det på lang sikt. Det er vanskelig å tro på skuespillere som du vet alt om. Jo mindre de vet om deg, jo lettere er det for deg som skuespiller å gå inn i forskjellige roller, sier Goth og trekker frem en ordentlig filmlegende som eksempel.

- Marlon Brando fortalte alltid forskjellige historier når han ble spurt om hvor han var fra. Han kunne si han var indianer den ene dagen og fra Tahiti den neste.

Så du er ikke fra Southwark i London?

- Kanskje? Haha. Jo, jeg er fra London ja.

BLODIG DANS: Mia Goth som Sara og Dakota Johnson som Susie i en dramatisk sekvens fra «Suspiria». Foto: Scanbox.

Å bli intervjuet og snakke har hun imidlertid ikke noe i mot.

- Jeg er ny i dette her, og bare det å få være her i Venezia på festival er fantastisk. Andre skuespillere kan bli blaserte, det er ikke meg i det hele tatt.

NYHETER

Victoria Beckham vekker Posh Spice til live

«Suspiria» er en ganske så blodig film, og Goth var i tvil om hun skulle si ja til rollen. Hun fikk imidlertid roen etter samtaler med regissør Luca Guadagnino.

- Han var veldig interessert i feminitet, magi og seksualitet, temaer som han utforsker i filmen. Og han kom med referanser til dansere og koreografer som Pina Bausch og Martha Graham. Jeg kom egentlig til filmen uten å vite så mye, men lærte masse om dans og hvor intim og poetisk denne kunstformen er, sier hun om filmen som har bare kvinner i hovedrollene, bortsett fra en 82-årig tysker mange tror er Tilda Swinton.

Publisert:

Les også

 1. KLÆR

  Hertuginne Meghan i spesialdesignet glamorøs kjole

 2. NYHETER

  Burberry slutter med brenning av klær

 3. NYHETER

  Morten Abel blir klesdesigner

 4. NYHETER

  Se kjolefesten fra filmfestivalen i Venezia

Relaterte artikler

NYHETER

Hot i Hollywood: Menn i høye hæler

MANN

Stilikonet: «Normcore»-kongen Shia LaBeouf

MANN

Amerikansk magasin: «Pappakroppen» brukes til å skape kroppspress

NYHETER

Jameela Jamil går hardt ut mot Kardashians

NYHETER

Margot Robbie fortsetter å imponere på den røde løperen

MANN

Tiårets best kledde mannlige kjendiser

NYHETER

Modell har startet «monobryn»-bevegelse på sosiale medier