POPULÆR: Det ukjente merkets nettside krasjet etter at Kate viste seg med den rødrutete drakten. Her med prins William. Foto: NTB scanpix
Mote

Vill blest rundt hertuginne Kates ukjente luksusdrakt

Snakk om «Kate-effekten»! Internett gikk av skaftet da hertuginne Kate (34) viste seg med en elegant, rutete drakt fra det britiske merket Eponine.

 • Thea Roll Rakeng
Publisert:

Det har mildt sagt blåst en antrekksstorm rundt Kate denn helgen. Lørdag formiddag da hertuginnen deltok på et offisielt oppdrag i London, dukket hun nemlig opp i en rødrutete drakt fra det ukjente merket Eponine.

Den internasjonale motepressen har i løpet av helgen skrevet et titalls artikler om drakten, som viser seg å være fra en relativt ukjent britisk designer. Merkets nettside skal ifølge Hello Magazine ha krasjet, og prisen på antrekket ligger på 1200 britisk pund som tilsvarer rundt 14 500 norske kroner.

- Klassisk til fingerspissene

Til The Telegraph skal designeren selv, Jet Shenkman, virket overrasket over hvordan Kate hadde fått vite om merket hennes.

- Jeg er helt overveldet, og har aldri opplevd noe lignende noen gang, uttalte hun til avisen.

Saken fortsetter undet bildet.

ELEGANT: Kate matchet 60-tallsantrekket med skyhøye hæler, enkel clutchveske og naturlige bølger i håret. Den britiske pressen mener Kate ligner på Jackie Kennedy i kreasjonen. Foto: NTB scanpix

MinMote-leder Martine Lunder mener hertuginne Kates drakt minner om klesstilen hun hadde da verden først ble kjent med henne.

- Dette er den Kate som er klassisk til fingerspissene - ikke den Kate som har gått med blomsterkjoler fra Erdem og åpen rygg-kjoler fra Jenny Packham i det siste - men den Kate vi ble kjent med da hun først trådte fram i offentligheten.

Pumpsene Kate matchet til drakten er fra Gianvito Rossi, clutch-vesken er fra Stuart Weitzman.

«Kate-effekten»

Britene og spesielt motepressen har vært svært opptatt av Kates antrekk gjennom årene i rampelyset - faktisk så mye at betegnelsen «Kate-effekten» er blitt et faktum. Helgens røde drakt var intet unntak.

Lunder mener britiske kvinner vil jakte lignende plagg i tiden fremover.

- Jeg tror aldri jeg har sett hertuginnen i et så retro antrekk før, men samtidig gjør hun det moderne ved å bruke skyyyhøye pumps og en liten clutch. Dette er også et helt nytt merke for Kate, og jeg tipper designeren bak er relativt fornøyd med at Kate eller hennes stylist har brukt dette antrekket akkurat nå. Britene kommer til å gå helt bananas etter lignende plagg, mener MinMote-lederen.

Publisert:

Les også

 1. KJENDIS

  Har Sofia lånt Victorias gravideantrekk?

 2. NYHETER

  Nobel-utdelingen: Mette-Marit strålte i hvit drakt og frekk hårbøyle

 3. KJENDIS

  Se gravide prinsesse Sofias billigkjoler

Finn mer innhold om:

 1. Hertuginne Kate
 2. Kongelige

Relaterte artikler

KJENDIS

Hertuginne Kate imponerer med glamorøs Canada-garderobe

KJENDIS

– Melania Trump så perfekt ut

KJENDIS

Hertuginne Kate får skryt for ultraglamorøst antrekk

NYHETER

Meghan Markle markerte seg i knallrødt

KJENDIS

Se hertuginne Kates stilforvandling

KJENDIS

Hertuginne Kate i populær designkjole

KJENDIS

Hertuginne Kate i norsk sommerkjole