Hun blir USAs førstedame: Alt om Melania Trumps luksusstil

HOVEDKONTOR: Melania Trump er ikke bare potensiell førstedame - hun designer til vanlig smykker fra penthouse-kontoret i New York. Foto: Polaris

Donald Trumps kone Melania (45) er verdens mest berømte finansfrue og selve definisjonen på en trofékone. Sjekk stilen til USAs kommende førstedame.

Martine Lunder Brenne
Publisert:

Ondag morgen norsk tid da det ble kjent at Trump vant Pennsylvania var det hele i praksis over, og et av de største valgsjokkene i moderne tid var et faktum.

Og med det kan også Melania Trump snart smykke seg med tittelen førstedame. Under valgkampen har den kontroversielle mangemilliardærens kone holdt seg relativt i bakgrunnen, ved unntak av et par intervjuer.

Les også: Melania Trump valgte luksusdesign på valgdagen

TRENDY ANTREKK: Under takketalen onsdag stod Donald Trump sammen med sønnen Barron, kona Melania, datteren Ivanka Trump og hennes mann Jared Kushner, samt datteren Tiffany Trump. Foto: AP

Men da Trump snakket til hundrevis av lyttere på Gerald W. Kirn Middle School i byen Council Bluff tidligere i år, tok han kona med opp på scenen. De to har vært gift siden 2005, og har en sønn sammen.

Fem ting du må vite for å snakke om Trump i lunsjen
JACKIE O': Melania Krauss-Trump i hvit, tekkelig kåpe med knyting i livet sammen med ektemannen Donald Trump på ett valgmøte i Gerald W. Kirn Middle School. Foto: Thomas Nilsson / VG

Valgkamp til tross: Modellen snakker aldri politikk offentlig, og har siden hun ble sammen med Trump omfavnet rollen som finansfrue med alt det innebærer.

PÅ SIDELINJEN: Donald Trumps kone Melania Trump og datter Ivanka Trump var på plass for «CNBC Republican Presidential Debate» i høst. Foto: NTB Scanpix

Vi har tatt en nærmere titt på en kommende førstedamen, for å gi dere alt dere trenger å vite. Med andre ord: Her er fashionista-guiden til hva man bør vite om Melania Trump:

1. Hun elsker haute couture

Melania1

GLITRENDE: På Oscar-fest i en åletrang tubekjole i 2011. Foto: NTB Scanpix

Melania1

PRETTY IN PINK? Melania på Met-gallaen i 2008. Foto: NTB Scanpix

Melania1

HAVFRUE: På Met-galla i sort kjole med hvit tyll på Met-gallaen i 2005. Foto: NTB Scanpix

Mens Michelle Obama har fått mye kred for å ha vært blant tidenes mest velkledde førstedamer ved å bruke hippe merker som Jason Wu, har Melania Trump en åpenbar forkjærlighet for de virkelig luksuriøse motehusene med lang histore.

DIAMANTER ER EN JENTES... Beste måte å fremheve kløften ytterligere, skal vi tro Melania Trump. Foto: NTB Scanpix

Det være seg en ålatrang sort kjole med hvit tyll fra Alexander McQueen på Met-gallaen i 2005 (favorittkjolen hennes ifølge ELLE), en knall rosa Vera Wang på samme arrangement når år senere, eller en glitrende kreaskjon fra Dolce & Gabbana på Oscar-fest.

Og alltid - alltid - med Manolos, Loboutins eller andre luksushæler.

2. Hun blåser i tabuer

At en presidentkandidats kone skal kle seg passe tekkelig har stilikoner som Jackie O'Kennedy og Michelle Obama tilpasset seg - men kommer Melania i samme posisjon, tyder mye på at vi får se USAs frekkeste førstedame noensinne.

Melania Trump har aldri skygget unna kjoler med push up og drøy utringning - heller ikke den siste tiden på ulike kampanjeopptredener - så lite tyder på at det blir noen voldsom forandring på den fronten.

Saken fortsetter under bildet.

ALT SOM GLITRER: Donald Trump og Melania Trump på Vanity Fair-festen i 2005. Foto: NTB Scanpix
Faksimile Vogue

3. Brudekjolen var «over the top»

Er det ett av Melanias moteøyeblikk som virkelig skriver seg inn i historien, så er et brudekjolen hun da sitt «ja» i, i 2005.

Kjolen var en spesialsydd (så klart) kreasjon fra John Gallioano for Christian Dior, og prislappen er estimert til 200.000 dollar - altså drøye 1,7 millioner kroner.

Altså: Ikke rart Vogue ryddet forsiden for den.

På gjestelisten sto blant annet Heidi Klum, P. Diddy og Shaquille O'Neill.

BRUD

Se flere fantastiske kjendisbrudekjoler her!

Og ringen? Den skal Donald Trump ha prutet ned til halv pris av en av New Yorks fremste juvelerer - en gigantisk, firkantet diamant som medier som stadig dukker opp på lister over verdens dyreste kjendis-forlovelsesringer.

BLOMSTER OG DIAMANTER: MelaniaTrump vinker ut av bilvinduet etter vielsen, som var i Palm Beach i Florida. Foto: NTB scanpix

4. Lang modellkarriere

Melania, som opprinnelig er fra Slovenia, har også studert arkitektur og design på universitetet i Ljubljana.

Etter det skjøt modellkarrieren fart - på 1990-tallet jobbet hun for en rekke store motehus og dukket stadig opp på forsidene til magasiner som Vogue, Harper's Bazaar, Vanity Fair - og GQ, hvor hun gjorde noen avkledde shoots som fikk mye oppmerksomhet.

Saken fortsetter under bildet.

FESTLØVER: Ekteparet Trump på fest i New York i 2005 da paret ventet sin sønn Barron Trump. Foto: NTB Scanpix

5. Hun har dilla på monogram

Trump er ikke redd for å legge ut bilder som viser den overdådige livsstilen til familien Trump på sosiale medier:

HOT PINK: Melania Trump på fest i regi av den amerikanske brystkreft-foreningen (derav den rosa kjolen). Legg også merke til de superglamourøse sandalene. Foto: NTB Scanpix

Og det er klart at når det ser sånn ut hjemme hos deg, passer det godt inn å få sydd monogrammet sitt på noen av tingene også. Til Elle forteller Melania at hun liker å ha monogrammet sitt på badekåpen, håndklene og hårbørsten - for å nevne noe.

- Det gir garderoben og hjemmet varme - det er bare en sånn ting som man kan føle seg veldig komfortabel med. Det er ditt; det er noe personlig. Jeg gjør det for moro skyld.

6. Taus om Michelle

I et nytt intervju med US Weekly ble Melania spurt om hva hun syntes om Barrack Obamas kone Michelle og hennes innsats som førstedame. Melanias svar «Jeg har ikke lyst til å snakke om det».

7. Maser aldri på Donald

I US Weekly-intervjuet blir Trump også spurt om det stemmer at hun er en kone som «ikke liker å mase» på ektemannen.

- Jeg har alltid vært slik. Jeg tar folk som de er. Du kan bruke hele livet ditt på å forsøke å endre et menneske og trolig vil de aldri få det til. Hva er poenget? sier hun.

Publisert:

Finn mer innhold om: