Bianca Ingrosso til MinMote om: Stil, injeksjoner, angsten og kjærligheten

HEJ, HEJ: MinMote møtte Bianca Ingrosso til et corona-vennlig intervju på video. Foto: Thea Roll Rakeng/VG

Influencer Bianca Ingrosso (25) sier hun ikke bryr seg om hatefulle kommentarer, men om noen sier at åpenheten hennes rundt bulimien og de kosmetiske injeksjonene gjør henne til et dårlig forbilde, blir hun lei seg. 

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Med 1,1 millioner Instagram-følgere og 359.000 som abonnerer på YouTube-kanalen, er den svenske skjønnhets- og motemogulen Bianca Ingrosso en av Nordens største influencere. Det siste året har 25-åringen jobbet i skjul med en egen kleskolleksjon for nettbutikken Nelly, og nå forteller hun om kolleksjonen for første gang.

– Jeg har akkurat grått masse. Av glede riktignok, presiserer Ingrosso til MinMote.

Ettersom både Oslo og Stockholm fortsatt er preget av pandemien, «møter» vi derfor Ingrosso til et moderne 2020-intervju på Zoom.

Ingrosso beskriver den nye kolleksjonen som «veldig seg». Jordtoner som beige, hvitt og svart, vegansk «skinn» og workwear er bærende elementer.

– Jeg sier hele tiden at jeg ikke har noen stil. Jeg kler meg nok veldig etter kroppen min, og veldig kvinnelig. Og så oppdager jeg trender ett år etter at trenden har kommet, ler Ingrosso og fortsetter:

– Jeg inspireres av veldig mye. Enten om det er en farge på en sofa, eller en følelse jeg har i løpet av dagen. Jeg blir ikke inspirert av andres antrekk, mer av hvilket humør jeg i.

MANGE HATTER: Bianca Ingrosso driver sitt eget sminkemerke og er en av Nordens mest inntjenende influencere. Nå har hun designet sin egen kleskolleksjon. Foto: Nelly.com

– Hvordan vil du si at bærekraft er synlig i Nelly-kolleksjonen? Er du opptatt av det selv?

– Ja, så klart. All papp som er brukt, er resirkulert. Når det gjelder selve klærne er det tenkt at de kan brukes året rundt. T-skjortene er laget i et tykt materiale, og «skinnet» som er brukt i sko og vesker er vegansk.

NYHETER

Isabella Löwengrip til MinMote: – Jeg vil aldri leve sånn igjen

JORDFARGER: Beige, hvitt, svart og kaki er det som går igjen i Bianca Ingrosso kolleksjon for NLY. Foto: Thea Roll Rakeng/VG

Liker best å være alene

Ingrosso har mange jern i ilden om dagen, og nylig ble det kjent at et norsk oppkjøpsfond kjøpte 50 prosent av sminkemerket hennes Caia Cosmetics for rundt 206 norske millioner kroner. Realityserien «Wahlgrens Värld» er i gang med sin åttende sesong, og neste uke får fansen se den nye kleskolleksjonen hennes.

– Hva gjør du når du skal slappe ordentlig av?

– Jeg legger meg så lang jeg er på sofaen og ser på YouTube eller «Real Housewives of Beverly Hills», «Vanderpump Rules« eller Kardashians. Og da rører jeg meg virkelig ikke av flekken. I dag våknet jeg på sofaen klokken seks om morgenen med alle klærne på, sier Ingrosso.

Hun forklarer at hun ikke er «en sånn som får energi av å «gå ut og drikke vin med venninner». Hun må være helt alene for å få ro. I juni var 25-åringen åpen om at hun ikke hadde det bra psykisk, og en måned senere sto hun i stormen etter å ha fått kritikk av den svenske regjeringen for festing i Båstad.

– Akkurat nå har jeg det bra. Jeg tar ikke til meg så mye av det som står i mediene. Jeg er oppvokst med dette gjennom mamma og pappa. Jeg kunne gå forbi kiosker hvor det sto utenpå bladet at de skulle skilles uten at jeg visste om det engang. Det er verre når noen skriver noe personlig til meg.

CHUNKY BOOTS: Både sko og tilbehør som belter og vesker er en del av kolleksjonen. Foto: Thea Roll Rakeng/VG

– Hvilke kommentarer går innpå deg?

– Jeg tror jeg reagerer sterkest når noen misforstår meg. Da kan jeg nesten bli gal. Og når noen prater om at influencer-yrket ikke er en jobb, eller at «Wahlgrens Värld» er fake, da blir jeg faktisk helt gal. Jeg blir også veldig lei meg hvis noen sier at åpenheten rundt bulimien min har påvirket noen negativt, eller at noen sier at de skammer seg over at jeg er et forbilde for datteren deres. Ingen har jo bestemt hva et forbilde er, det er opp til hver enkelt.

Om angsten og bulimien: – Skal begynne hos psykologspesialist

25-åringen har slitt med spiseforstyrrelser i flere år, og forteller at det fortsatt går opp og ned. Bulimien er koblet opp til angsten min, forteller hun til MinMote.

– Har jeg en angstfylt dag, uke eller måned, så sliter jeg ekstra. Nå har jeg også en spiral som gjør at jeg blir helt hormonell og gal, så da har jeg dårligere kontroll over hjernen og meg selv. Jeg skal begynne å gå til en psykologspesialist nå for å prøve å få det under kontroll.

– Hvem støtter du deg på når du har det vanskelig?

– Jeg fungerer sånn at jeg ikke snakker med noen. Jeg stoler på meg selv og min egen styrke. At jeg selv klarer å skille ut hva jeg har gjort feil og lære meg hvordan jeg kan gjøre det bedre neste gang. Jeg setter på filmmusikk hjemme og virkelig går inn i angsten min, analyserer ulike situasjoner hvor jeg kunne gjort noe annerledes.

– Hva trigger at du får angst?

– Det er for mange ulike krav fra flere hold. Fra familie, kjæreste, venner og fra de ulike jobbene jeg har. At alt skjer på en og samme dag eller uke, og at man prøver å gjøre alle til lags. Istedenfor at jeg gir noen hele min tid, så gir jeg bare litt her og litt der. Da blir folk skuffet, og så blir det konflikt. Å holde humøret oppe og samtidig finne en balanse mellom å gjøre det som er best for meg og andre – det er vanskelig.

GRÜNDER: Ingrosso er designer, eier et sminkemerke og driver en av Nordens største YouTube- og Instagram-konto innenfor sitt felt. Foto: Nelly.com

«Nei, hva har du sprøytet inn nå?»

Ingrosso snakker åpent om det meste, også om kosmetiske inngrep og diverse skjønnhetsbehandlinger hun til stadighet får gjort til tross for sin unge alder. Hun har tidligere vært åpen om at hun tar fillers, men ikke Botox ifølge henne selv.

Inngrepene har hun også fått kritikk for av sin egen familie, nærmere bestemt broren Benjamin Ingrosso og moren Pernilla Wahlgren. Men det bryr hun seg ikke noe om, sier hun.

– De kan komme til meg og bare: «Nei, hva har du sprøytet inn nå?» Og så har jeg ikke rørt ansiktet mitt på seks måneder. «Jeg er morgenhoven, har dere aldri sett et hovent menneske, eller hva?», sier Ingrosso og ler.

Hun fortsetter:

– Men jeg synes at de har gjort leppene mine så himla naturlige. Det er ikke sånn at jeg sitter sånn her, sier Ingrosso og lager bretter opp leppene sine med hendene.

– Du sier du blir opprørt når folk sier at du er et dårlig forbilde. Tenker du at det er problem at du fikser på utseendet i forhold til hvor unge følgerne dine er?

– Nei, jeg prøver å ikke legge så stort ansvar på meg selv. Alle prater om at man skal eie sin egen kropp og se ut hvordan man vil. Og når man først gjør det, så blir man kritisert for hvordan man gjør det. Jeg synes ikke vi har funnet en balanse på hvor mye ansvar man kan legge på en annen person. Jeg prøver å tenke på at jeg lever mitt liv akkurat sånn som jeg har lyst til, og at jeg setter mine egne regler. Jeg spiller min egen hovedrolle og alt jeg gjør er for min egen del. Alle bør være sjef i egne liv, sier Ingrosso.

Hun innrømmer at hun synes det er vanskelig å vite hvor åpen hun skal være rundt dette tema, for kritikk får hun uansett, mener hun.

– Er jeg ikke åpen om det så får jeg hat for hvordan jeg ser ut, og er jeg åpen så får jeg også hat. Enten kan jeg ærlig å fortelle at jeg har fillers under øynene og i leppene, eller så kan jeg velge å skjule det og dermed late som at jeg er født sånn. Og hvilke signaler sender det ut? Så jeg synes ikke vi kan legge ansvaret på oss individuelle profiler når det ikke finnes noen regelbok enda.

Vil ha fem barn med Phillipe Cohen

Av og på-kjæresten gjennom mange år, Phillipe Cohen (26), har nylig flyttet inn i leiligheten hennes, og det er visst ikke bare enkelt.

– Vi krangler om at han er en mann, helt enkelt. De sier at de er ryddige, men det er de ikke. Det er skjegg over alt. Menn som ikke forstår seg på kvinner med hormoner, det er irriterende. Han sitter på do i 45 minutter, det irriterer meg. Hvordan kan en mann bruke lengre tid på å fikse seg enn en kvinne, det forstår jeg ikke.

Barn og stor familie er en stor drøm for 25-åringen, men ikke helt enda.

– Jeg vil ha fem barn. Med Phillipe gjerne. Jeg holder på å overtale ham til det.

– Hvor ser du deg selv om fem år?

– Jeg vil leve det livet som jeg gjør nå. Et liv fylt av spenning som vekker masse følelser og utvikler meg. Jeg vil ha en leilighet i Palma, flytte til en større leilighet, ha ett barn og kanskje være gravid igjen. Jeg vil også være gift om fem år.

Publisert: