Olivier (28) er mannen bak Balmains nye image

BALMAIN-ARMY: Olivier Rousteing poserer med Kim Kardashian og modell-søsteren Kendall Jenner, iført Balmains siste kolleksjon. Foto: Getty Images

Olivier Rousteing har gitt det franske motehuset en ny «boost» ved å kle oppstjerner som Rihanna (26) og Kim Kardashian (34). Det har ingen Balmain-ledere gjort tidligere.

Katarina Petrovic
Publisert:

26. april 2011 tok Olivier Rousteing over for Christophe Decarnin som kreativ leder for det franske motehuset Balmain, kun 25 år gammel. Siden den tid har det fransk-fødte vidunderbarnet ført et av verdens dyreste motehus i en ny retning, skriver britiske The Independent.

Mens Balmains tidligere leder, Christofe Decarnin, innførte heftige broderier, nagler, knapper og ikke minst de verdenskjente skulderputene til motehuset, har Rousteing blitt hyllet for å tilføre en frisk og annerledes estetikk. Samtidig får han skryt for at han holder seg til det tradisjonelle Balmain-uttrykket, ifølge CNN.

Ny start

Stylist og moteblogger Line Holden Langmo mener Rousteing har lyktes med endringene han har gjort med det franske motehuset.

- Han har klart å vedvare Balmain-stilen, samtidig som han utvikler den i riktig retning. Til tross for at Balmain-uttrykket er godt etablert synes jeg også han har satt sitt eget preg på linjen, sier Langmo til MinMote.

I tillegg til å gi nytt liv til de eksklusive klærne, har Rousteing også valgt å gi selve motehuset en ny start, ved å gjøre noe ingen andre Balmain-ledere har gjort tidligere.

HYLLES: Olivier Rousteing får skryt i motebransjen for endringene han har gjort med motehuset så langt. Foto: Getty Images

Kort tid etter sin første visning for Balmain i 2011, bygget Rousteing opp den såkalte «Balmain-army», som består av noen av moteverdenens mest glamorøse kvinner. Supermodeller som Naomi Campbell og Rosie Huntington-Whitley er en del av gjengen som fronter klærne hans både på og utenfor catwalken.

Men det er ikke bare modeller som er å se i franskmannens kreasjoner. Siden overtagelsen har han nemlig valgt å bruke kjendiser til å fronte motehuset, noe som ikke har vært vanlig for Balmain.

- Har forandret Kim

Rousteing ble raskt en storfavoritt blant kjendisene, og står blant annet bak den glamorøse stilen til både Kim Kardashian og Rihanna, som regnes som motehusets frontfigurer. Nylig ble det kjent at Rousteing har hentet inn både Kim og Kanye til å figurere i Balmains vår - og sommerkampanje.

Kim Kardashian har av mange tidligere blitt sett på som harry, men regnes nå som et av de store stilikonene. Etter at Kayne West totalrenoverte stilen til Kim , har reality-stjernen vært å se i flere eksklusive antrekk fra Balmain. Under MTV Music Awards tidligere i år, dukket Kardashian opp i en svært utfordrende kjole nettopp fra Balmain.

MOTEPAR: Kanye West og Kim Kardashian var selvfølgelig tilstede da Balmain viste neste års vår- og sommerkolleksjon under moteuken i Paris i september i fjor. Foto: Getty Images

I tillegg til å ha en trendy kjæreste, har Kardashian også et nært personlig forhold til Olivier Rousteing. Reality-stjernen velger Balmain både til hverdags og fest, og valgte blant annet å kle seg i en av motehusets couture-kjoler til sitt eget utdrikningslag.

Langmo sier det nære forholdet mellom reality-stjernen og designeren har bygget opp Kims status og kredibilitet innenfor motebransjen, selv om mye av antrekkene kan bli litt over-the-top.

- Kim Kardashian var i mine øyne absolutt ikke et stilikon før hun begynte å bli kledd opp av Olivier Rousteing. Hun har både blitt kulere, mer sostifikert, samtidig som hun er kvinnelig.

Dristig og vågal

Stylisten mener det er helt riktig av designer-yndlingen å bruke kjendiser som Kim og Rihanna, og at det trekker opp at han bruker kvinner med litt former. Rihanna er ifølge Langmo et spesielt godt valg.

BALMAIN-FAVORITT: Rihanna har de siste årene markert seg som et hett navn i motebransjen, og under moteukene har hun blitt sett på første rad på en rekke store show. Under lanseringen av sin egen parfyme i sommer var hun iført et sexy antrekk fra Balmain. Foto: Getty Images

- I og med at Rihanna har vært hans inspirasjon i flere av kolleksjonene, er det helt riktig å bruke henne som frontfigur for merket.

Rihanna er kjent for sin særegne stil, og vekker stadig oppsikt med sin måte å sette sammen dristige, vågale og avslørende antrekk. I fjor ble hun kåret til «årets moteikon».

I fjor valgte Rousteing å bruke sin gode venninne og muse Rihanna, til å fronte motehusets vår- og sommerkampanje. Superstjernen var iført en maksimalistisk styling av motehusets vårkolleksjon, og har i senere tid også brukt flere av plaggene som sceneantrekk under sin «Diamonds World Tour».

- Funker hver gang

Trendforsker og sosialantropolog Gunn-Helen Øye sier til MinMote at det ikke er et nytt fenomen at designerne benytter seg av kjendiser til å fronte merkene sine.

- Dette er langt i fra noe nytt i motebransjen, men det ser ut til å funke hver gang. Når kjendiser bruker visse klær så blir de klærne utsolgt på få minutter. Vi mennesker er sånn. Vi har «guder» vi ser opp til og som vi ønsker å bli som, og derfor ønsker vi alt det de vil ha og alt det de bruker, sier Øye til MinMote.

Det er ikke bare de internasjonale motehusene som merker kjendis-effekten.Det er spesielt én norsk kjendis som skaper elleville tilstander.

Trendforskeren sier det kan være lurt for motehusene å bruke frontfigurer som Rihanna og styre unna kjendiser som er helt uten rusk, fordi det får publikum til å «gjespe» og gå videre, istedenfor å bli interessert i merket.

- De motehusene velger å bruke bør være et speilbilde av menneskene som liker merket, men det er også lurt å bruke personer som er synlig i media og som kan bære plagget på en kul måte, påpeker Øye.

Publisert:

Finn mer innhold om: