Julespalten: Rikke Sandvold

GLAD I BUNAD: – Mitt perfekte juleantrekk er bunaden min. Det er favorittkjolen min, forteller Rikke Sandvold. Foto: Privat
GLAD I BUNAD: – Mitt perfekte juleantrekk er bunaden min. Det er favorittkjolen min, forteller Rikke Sandvold. Foto: Privat

– Mitt perfekte juleantrekk er bunaden min. Det er favorittkjolen min, sier Rikke Sandvold (27). Les om hvordan it-jenta skal feire jul med sin nærmeste familie.

Julen i år blir litt annerledes for de fleste, men det betyr heldigvis ikke mindre kos. Vi har bedt et knippe inspirerende damer om å fortelle om sine viktigste tradisjoner, det ultimate juleantrekket og hva som gir dem den gode julestemningen.

Her kan du lese om julen til ANETT RINGSTAD JALLAND, MARIE MURSTAD og ANNIKEN JØRGENSEN og CAROLINE SKJELBRED , DARJA BARANNIK og Erica Mathiesen. Nå er det Rikke Sandvold som står for tur.

– Hva er dine viktigste juletradisjoner?

– Den aller viktigste juletradisjonen er å være rundt familien min. Vi ser mye til hverandre i hverdagen, men i julen er det spesielt siden vi er sammen hele dagen over flere dager. En annen viktig juletradisjon er å se Nøtteknekkeren i Operaen i Oslo. I fjor var jeg så heldig å se min favorittballerina Maiko Nishino som Clara. Det var en stor opplevelse.

– Hva står øverst på ønskelisten denne julen?

– I år ønsker jeg meg et servise fra Royal Copenhagen og en nydelig vase fra Anissa Kermiche som heter Breast Friend. En ribbestrikket grå genser fra Alexander Wang står også høyt oppe på listen, samt en foxy shearling kåpe i fargen sage fra Saks Potts.

– Hvordan blir julen i år?

– Julen i år blir som julen i fjor og det er jeg veldig takknemlig for. Vi er alltid kun nærmeste familie på seks stykk, så reglene om antall personer affekterer ikke feiringen. Men jeg tror julen kommer til å bli annerledes i form av at vi kommer til å sette ekstra pris på å at vi kan være sammen. I år kommer nok de fleste også til å tenke ekstra på, og føle med dem som ikke får feiret som de pleier.

Foto: Privat
Foto: Privat

– Det blir ikke jul uten…?

– Å spille «Last Christmas» av Wham på repeat og pepperkaker fra Sætre!

– Hva spiser dere på julaften?

– Jeg vokste opp med ribbe på julaften, men verken brødrene mine eller jeg likte det noe særlig, så vi prøvde ryper et år og siden har det vært fast julemiddag. Vi spiser det kun på julaften. Vi har blitt så glad i det at vi har to bordsettinger. Etter at vi har åpnet pakker så setter alle seg tilbake ved bordet og spiser runde nummer to.

– Hva gir deg julestemning?

– Kongerøkelse fra apoteket. Jeg kjøper det hvert år i begynnelsen av desember og brenner det gjennom hele julen. Det er en lukt som minner meg om da jeg var liten, og de forventningene man hadde i desember og spenningen som ledet opp til julaften.

Foto: Privat
Foto: Privat

– Beskriv julaften fra morgen til kveld slik du pleier å gjøre det i din familie.

– De siste årene har jeg startet julemorgenen med en joggetur ute. Etterpå drar jeg bort til mamma og pappa for å tilbringe julemorgenen der og se alle de tradisjonelle julefilmene som går på TV. Deretter drar vi på graven til farmor og farfar for å tenne et lys for dem. Når vi er hjemme igjen spiser vi mandelen i grøten, noe som alltid er veldig moro da alle i familien har skikkelig konkurranseinstinkt. Etter grøtspising drar jeg hjem og skifter, for så å dra tilbake til mamma og pappa for å se på sølvguttene synge på TV, sier Rikke og fortsetter:

Foto: Privat
Foto: Privat

– Etter sølvguttene spiser vi middag og så åpner vi pakker. Vi bruker god tid på å åpne pakker, da alle åpner en av gangen mens alle de andre ser på. Mens vi åpner pakker så koser vi oss med julegodt. Etter at pakkene er åpnet varmer vi opp restene fra julemiddagen og setter oss ved bordet igjen. Deretter ser vi vanligvis en julefilm før alle drar hjem til seg selv igjen.

– Hva er ditt perfekte juleantrekk?

– Mitt perfekte juleantrekk er bunaden min. Det er favorittkjolen min. Hvis jeg ikke bruker den, så pleier jeg å ha på meg kjole. Tidligere i år kjøpte jeg en Zimmermann-kjole på salg som passer perfekt som julekjole.

– Hvilken julefilm er din «go to»?

– I førjulstiden er det «The Holiday» og alle «Hjemme Alene»-filmene. På selve julaften er det «Tre nøtter til Askepott»! Jeg har aldri gått glipp av den filmen så lenge jeg kan huske. Lillesøster, mamma og jeg sitter klare i god tid før filmen sendes på NRK. Jeg ser den kun på julaften, selv om jeg sikkert kunne sett den gjennom hele desember. I romjulen pleier hele familien å se alle «Harry Potter»-filmene sammen. Det er utrolig koselig når alle sitter benket foran samme TV og ser på samme film. Det er ikke så ofte det skjer, så det er en tradisjon jeg setter veldig stor pris på.

– Hvilke produkter sverger du til for å få spa-følelsen hjemme?

– Så og si alle produktene til Elixir. Hvis jeg skal dra på litt ekstra så bruker jeg pore tightening-masken deres, som har vært en god følgesvenn i de siste månedene. Jeg har mye problemer med huden, og den masken har virkelig gjort en forskjell for min del. En annen maske som gir meg spa- følelsen hjemme er Dermalogica sin charcoal rescue maske.

– Ditt favoritt koseantrekk?

– Joggedressen min fra Pangaia! Jeg kjøpte den tidligere i høst og har brukt den nesten hver dag mens jeg har sittet og skrevet masteroppgave.

Hvordan var din opplevelse i dag?