TV2-Susanne: - Skulle ønske jeg ikke tenkte på utseende

Susanne Wergeland pack

Etter tre år som sportsanker har Susanne Furøy Wergeland (29) blitt mer bevisst på hvordan hun ser ut. Nå lengter hun tilbake til tiden da utseende ikke var i fokus.

Jennifer Bråthen
Publisert:
Susanne Wergeland pack

JEANS ELLER KJOLE: Susanne velger som oftest jeans og kjole til fest. Foto: Line Møller / VG

Susanne Wergeland pack

MER FORFENGELIG: Tidligere kledde Susanne seg nesten kun i hettejakker. Nå har stilen blitt klassisk og feminin. Foto: Line Møller / VG

- Jeg er blitt mye mer opptatt av hvordan jeg ser ut etter at jeg begynte som sportsanker i TV 2. Jeg tror det er fordi de andre på jobben har fokus på det. Jeg skulle ønske jeg ikke tenkte på utseende. Det gjorde jeg ikke før, og det var egentlig utrolig deilig, sier hun til minMote.

Når Wergeland kommer på jobb, blir hun møtt av en profesjonell som tar seg av sminke, hår og styling. Den ansvarlige sørger for at Wergeland skinner på TV-skjermen, og 29-åringen nyter hvert eneste sekund. Hun stoler blindt på det profesjonelle teamet hun har rundt seg.

FØLTE SEG VÅGAL: Det var kjæresten til Wergeland, VG-journalist Atle Jørstad, som overtalte henne til å kjøpe kjolen fra Samsøe & Samsøe. Nå elsker hun den. Foto: Line Møller / VG

- Jeg har stor forståelse for at vi som er på TV-skjermen må fokusere litt ekstra på utseende. Det er kanskje den beste luksusen jeg kommer til å oppleve i hele mitt liv. Jeg kan komme på jobb og se ut som en dass, men etter styling føler meg alltid kjempefin, innrømmer hun.

- Lite hud

På jobb har Wergeland en konservativ klesstil der fine stoffer i sterke, klare farger og godt snitt er mye brukt. Fokuset på mote og utseende har åpnet opp en ny verden for sportsankeret fra Levanger, og stilen hennes har endret seg drastisk. Nå sminker hun seg og bølger håret med rettetang daglig.

KLASSISK: Susannes garderobe er full av plagg i klare farger og med rene linjer som er enkle å kombinere. Foto: Line Møller / VG

- Jeg pleide ikke å forme, nappe eller fylle i øyenbrynene, nå er det det første jeg gjør når jeg sminker meg. Hadde noen sagt til meg bare for to år siden at jeg skulle ha vippe-extensions i 2014, hadde jeg ledd, sier Wergeland.

Wergeland forteller at hun ikke var klar over at hun måtte kle seg anstendig da hun startet som nyhetsanker. Selv om hun elsker den stramme, enkle stilen, er den langt mer konservativ enn stilen hun har på fritiden.

- For å unngå å se naken ut på TV bruker jeg alltid kjoler og topper med ermer. Jeg viser meg heller aldri i utringede antrekk. Jeg viser lite hud!

- Tror jeg var ordentlig harry

Overgangen fra å bruke hettegenser til dressjakke på jobb var stor. Som medarbeider IMOT tenkte hun aldri over hva hun hadde på seg.

ENDRET SEG DRASTISK: På jobben i TV2 har Wergeland en konservativ stil. Her er et av hennes nyeste jobbantrekk. Bukse og dressjakke fra Tiger, sko Din Sko og skjorte fra Cos. Foto: Line Møller / VG

- Jeg tror jeg var ordentlig harry i stilen før. I min forrige jobb fikk jeg tilbud om å bruke dressjakke, men jeg nektet å ta imot, og sa vel noe slikt som at de aldri kom til å få se meg i dressjakke. Nå har jeg flere kjoler enn hettegensere. Men jeg ser i media at jeg fremdeles har mye uprøvd når det kommer til styling, sminke og hudpleie. Det er en jungel og jeg orker ikke, sier hun og lar det bli med tipsene hun får i forbindelse med jobben.

På fritiden bruker Wergeland jeans, Converse-sko og T-skjorte. Når hun pynter seg satser hun på kjole og høye hæler.

I garderoben har hun klær fra skandinaviske klesmerker som H&M, Acne, Samsøe & Samsøe, Fillippa K og Tiger. Hun har også sansen for Baum und Pferdgarten og Zara. Et av de nyeste tilskuddene er en kjole fra Carven hun fikk av kjæresten.

DESIGNKJOLE: Kjolen fra Carven er av Wergelands favoritter. Kjolen fikk hun av kjæresten til jul. Foto: Line Møller / VG

- Jeg kopierer gjerne stilen jeg har på jobb, men jeg er ikke redd for å vise hud - det synes jeg bare er fint. Jeg elsker for eksempel knelange kjoler som fremhever ryggen eller midjen min, sier hun.

- Elsker å gjøre kupp

FESTIVALANTREKK: Praktisk fottøy er det viktigste for Wergeland når hun går på festival. Resten av antrekket er helt tilfeldig, sier hun til minMote. Foto: Line Møller / VG

Wergeland er tydelig på hva hun liker og ikke liker når det kommer til mote, og hun finnes ikke opptatt av det. Hun husker knapt nok sitt siste kupp og vet ikke hva hun ønsker seg denne våren. Hun har heller ingen stilikoner.

- Selv om det er viktig for meg å føle meg fin, bruker jeg hverken tid eller penger på klær. De to siste gangene jeg shoppet handlet jeg på flyplassen. Jeg bruker kanskje 30.000 kroner på klær i året. Det dyreste jeg eier koster 2000 kroner. Spa og hudpleie tar jeg aldri.

- Drømmer du aldri om å investere i luksusdesign?

- Jeg har null forståelse for luksusdesign. Jeg tror det er fordi jeg ikke ser forskjell på dyrt og billig. Jeg handler aller helst på salg og elsker å gjøre kupp. Kanskje jeg er gnien? Jeg tror det handler om at jeg ikke føler noe for behov, svarer levangerjenta.

Snakker heller om fotball

Hun har en venninne som er opptatt av luksusdesign, men it-vesker og designmerker er ikke et samtaleemne.

- Hun har nok skjønt at jeg ikke er så opptatt av det. Jeg snakker heller om fotball og sport med venninnene mine, og bruker heller pengene mine på god mat og drikke.

AVSLAPPET: Favorittjakken til Wergeland fra Designers Remix er det dyreste hun eier. Shortsen fra Levi's er vintage. Skinnvesken fra House of Janic Carlo har hun hatt i to år. Foto: Line Møller / VG

Wergeland er trygg på hva hun ønsker å bruke tiden og pengene sine på, og sverger til enkle antrekk der jeans ofte er en viktig brikke. Noen ganger skulle hun ønske at hun var mer spennende og vågal i klesveien, men det skjer ikke.

- Jeg vet det ligger mye jobb bak antrekkene til de som alltid tar seg godt ut, og jeg orker ikke tanken på hva det kan koste og hvor mye tid og ressurser som ligger bak en look. Jeg synes ikke det er verdt det, men jeg har respekt for folk som bruker mye tid på det.

Publisert: