Slik fikk Astrid S den nye stjernestilen

STILIKON: Astrid S sin klesstil har utviklet seg mye siden hun slo gjennom i Idol i 2013. Foto: Skjermdump fra musikkvideoen «Someone New».

Stylisten bak Astrid S (22) røper hva som er triksene til artistens freshe klesstil og nye image.

Ingeborg Aspeli
Publisert:

Astrid Smeplass er en av de største artistene Norge har å by på for tiden. I tillegg til å levere hit på hit, har hun også blitt et stilikon.

MinMote har derfor tatt en prat med Astrid S sin stylist, Karen Elieson, om hvordan de har jobbet for å finne fram til det nye stjerneimaget, som særlig kommer fram i musikkvideoen til «Someone New».

- Det tar tid å bygge et image og en «stil» for at det skal være og oppleves genuint og ekte. Det har vi gjort ved å gradvis å implementere elementer av ulike stilarter for å dra den veldig sporty/«girl next door»-Astrid anno 2016 i en mer glamorøs og voksen retning. Selvsagt uten at hun skal gi helt slipp på den sporty og mer street siden av stilen sin, forteller Elieson, som også har vært stylisten til Karpe Diem, og legger til:

- Det er en viktig del av hennes identitet, som blir essensiell å holde på i utviklingen og utformingen av stilen hennes.

STILIG: Astris S ikledd gjennomstig topp fra Ann Sofie Back, croptop fra Weekday og bukser fra Ganni. Foto: Skjermdump fra «Someone new»
FORTSATT GATEKUL: Jakke fra Samsøe Samsøe, BH fra Bjørn Borg og øreringer fra H&M. Foto: Skjermdump fra «Someone New»
BLOMSTER: Topp fra Ganni, tights fra Wolford og armbånd fra Goldmine. Foto: Skjermdump fra «Someone New»

Hun forklarer at de vil at Astrid skal fremstå som fresh og glamorøs, men uanstrengt og ikke for stylet. Stikkord er sporty, fargerik og leken.

NYHETER

Astrid S gjenskaper magasincover

- Hun skal være «på» trend, men ikke trendavhengig. Det er viktig for meg at det ikke fremstår som om Astrid blir kledd i antrekk som føles unaturlig og hun ikke ville valgt selv. Det er viktig at hennes interesser og smak kommer frem i antrekkene!

FUTURISTISK: Kimono fra Lily Forbes. Foto: Skjermdump fra «Someone New»
ROMANTISK: Topp fra Gina Tricot og buksene er vintage. Foto: Skjermdump fra «Someone New»
GULT ER KULT: Bikinitopp, bukser og sko fra Ganni. Foto: Skjermdump fra «Someone New».

Elieson forteller at Smeplass er mye involvert i hva hun har på seg - både på og utenfor scenen.

- Astrid er godt over gjennomsnittet interessert i klær og mote, noe som gjør det ekstra gøy å jobbe sammen med antrekkene og stilen hennes. Vi bruker veldig mye tid på å sende hverandre ideer, linker og diverse inspirasjon som vi tar med i planleggingen av hvordan stilen hennes utvikler seg i takt med musikken.

SPORTY: Treningstopp og thights fra Nike. Foto: Skjermdump fra «Someone New»
PYSJAMAS: Astrid S i pysjamas fra Love Stories. Foto: Skjermdump fra «Someone New»
«UP-AND-COMING»: Topp fra den svenske «up-and-coming»-designeren Anastasia Jansäter. Foto: Skjermdump fra «Someone New»

Elieson jobbet tett med Astrid S til musikkvidoen til «Someone new». Musikkvideoen er proppfull av forskjellige stilige plagg både fra highstreet-favoritter som Weekday, det danske it-merket Ganni til «up and coming»-designere.

NYHETER

Astrid S fronter norsk design i prestisjemagasin

Elieson trekker spesielt fram antrekket fra scenen hvor hun har på seg en stor, lilla morgenkåpe.

- Ideen var at hun å gjøre en det å pusse tenner, noe som er et veldig hverdagslig og lite glamorøst scenario, hakket mer glam, ekstra og litt «off». Vi kom over denne kåpen laget av designstudentene Marte Stensrud, Britta Åsåker og Niklas Gustavsson som passet perfekt både i tekstur, farge og størrelsemessig! Noe både Astrid og jeg er opptatt av er å følge med og bruke klær fra nye talenter, så dette passet perfekt, sier stylisten.

LILLA MORGENKÅPE: Astris S i morgenkåpe designet av Marte Stensrud, Britta Åsåker og Niklas Gustavsson. Badedrakten er fra Wolford og øreringene fra Tom Wood. Foto: Skjermdump fra «Someone New»
PALJETTKÅPE: Den lange paljettkåpen er designet av svenske Selam Fessahaye. Foto: Skjermdump fra «Someone New»

Hun trekker også fram paljettkåpen fra den svenske designeren Selam Fessahaye.

- Videoen trengte litt glitter, og jeg elsker hvor tung og markant plagget er. På den sorte bakgrunnen blir den likevel litt mer anonym og mystisk, noe jeg synes ble veldig fint. Jeg liker også veldig godt den dyp røde leppefargen på henne! Dette er noe vi har hatt lyst til å teste lenge og fikk endelig muligheten med denne looken, avslutter hun.

Publisert: