Mote

Fem inspirerende sommerfilmer

SOMMER I ITALIA: Armie Hammer og Timothée Chalamet spiller hovedrollene i «Call Me By Your Name». Foto: United International Pictures

Lengter du etter å reise, trenger du litt sommerstemning eller kanskje bare litt inspirasjon til garderoben? Her er fem filmer med varme sommer-vibber. 

Åsa H. Aaberge
Publisert:

Selv om solen ikke skinner der du befinner deg, trenger du ikke reise langt for å få en smak av sommer – disse filmene lar deg drømme deg langt bort fra sofakroken.

Drøm deg til sommer i Nord-Italia med «Call Me By Your Name». Foto: United International Pictures

«Call Me By Your Name», 2017

Det er 1983 og sommer i Nord-Italia. Det er varme dager, ung kjærlighet, sykkelturer og fersken i hagen. Det er espresso, gelato, løs shorts og åpne skjorter. «Call Me By Your Name» tok publikum med storm i 2017 og kan nå kategoriseres som en sommerfilmklassiker. Om du ikke har sett den – gjør det for inspirasjon og en følelse av deilig sommer i Italia.

MOTE

Fikk du med deg disse fasjonable TV-seriene i vår?

«The Talented Mr. Ripley», 1999

Gwyneth Paltrow, Jude Law og Matt Damond spiller hovedrollene i «The Talented Mr. Ripley». Foto: Phil Bray/REUTERS

Både klesstilen til karakterene Tom, Dickie og Margie og omgivelsene er inspirerende i denne dramathrilleren. «The Talented Mr. Ripley» tar oss til Sør-Italia, Romas varme gater og seilturer i Middelhavet, men byr også på spenning, kjærlighet og drama. En fransk versjon av filmen, «Plein Soleil», kom ut allerede i 1960 med Alain Delon i hovedrollen – den er minst like inspirerende som 90-tallsversjonen.

«Stealing Beauty», 1996

Liv Tyler i «Stealing Beauty». Foto: Fra filmen

I «Stealing Beauty» blir vi med 19 år gamle Lucy Harmon, spilt av Liv Tyler, på sommerferie til Toscana. Lucy svinser rundt på Toscanas grønne enger i søte, små sommerkjoler i tro 90-tallsstil. Planen hennes er å skrive litt, lære mer om familiens historie og møte igjen en gutt fra noen somre tilbake, men sommeren i Italia gir tenåringen ny lærdom om kjærlighet.

«Two For The Road», 1967

Audrey Hepburn og Albert Finney spiller hovedrollene i denne romantiske komedien fra 1967. «One For The Road» handler om et par som drar på bilferie sør i Frankrike, hvor de tar for seg deres 12 år lange forhold. En film full av fargerik sommerstil à la 1960-tallet og vakkert, landlig, fransk landskap.

«Moonrise Kingdom», 2012

Minner fra barndommens sommereventyr i «Moonrise Kingdom». Foto: NORSK FILMDISTRIBUSJON

På sensommeren 1965 bestemmer 12 år gamle Sam seg for å flykte fra en speiderleir for å møte jevnaldrende Suzy og slå leir på en øde strand. «Moonrise Kingdom» er spilt inn i New England nordøst i USA, og grønne enger og steinete strender preger kulissene. Wes Andersons film fra 2012 minner om barndom og sommereventyr. Dessuten gir den oss lyst til å gå med miniskjørt og knestrømper.

Publisert:

Les også

  1. MOTE

    Vårens mest fasjonable TV-serier

  2. KLÆR

    20 shortser du kan bo i hele sommeren

Relaterte artikler

KJENDIS

Tar Catwoman-stilen til et nytt nivå

NYHETER

Tar «Sex and the City»-arven til Paris

NYHETER

Isabella Löwengrip til MinMote: – Jeg vil aldri leve sånn igjen

LIVSSTIL

Mine­Sommerperler: Silje Økland

KJENDIS

MinSommer: Rikke Mathilde Krefting

KJENDIS

MinSommer: Synnøve Skarbø

KJENDIS

MinSommer: Emma Ellingsen