MinStil Wanda Mashadi

Influenceren og TV-profilens (28) beste motetips er å kle seg komfortabelt. Nå sverger hun til kule joggedresser.

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Celine Aagaard, Rikke Sandvold og Rune J'Atoche.

Neste kvinne ut er influencer Wanda Mashadi, kjent fra blant annet «Kompani Lauritzen» og NRK-serien «Vita & Wanda».

– Hvordan vil du beskrive stilen din?
– Min stil vil jeg nok beskrive som mer kul enn elegant. Det er nok fordi jeg ofte går for de litt større, romslige og løse plaggene, fremfor de feminine formene og plaggene.

– Hvilke nøkkelplagg finner vi i din garderobe?
– Åh, det er den svarte, oversized blazeren, en loose fit dressbukse, og en strikkegenser skulderputer. Under denne covid-perioden har jo min garderobe, som alle andre også fått et nytt tilskudd: joggedressen! Den har jeg gjerne i kule, sterke farger, og kombinerer med kule boots og en deilig frakk eller kåpe.

– Hva er ditt beste second hand- eller vintage-kjøp?
– Helt klart min classic Chanel Jumbo i lamb skin. Den er jeg så glad i, og syns den faktisk er enda kulere i vintage (slik som min), enn en splitter ny!
– Hva står øverst på ønskelisten akkurat nå?
– Åh det er ikke et plagg, men intet annet enn en klassisk, ren Rolex til meg selv! Syns det er på sin plass når jeg fyller 30 år neste år, og en fin gave til meg selv på den store dagen.

– Hvem eller hva inspirerer deg?
– Jeg har vel ikke direkte noen som inspirerer meg, men jeg koser meg med å scrolle på Instagram, sjekke innom favorittmerkene mine, og se hva som er nytt, på salg og lignende. Finner nok mer inspirasjon av å titte rundt, og sette sammen ting i mitt eget hode, enn fra en spesifikk person.

– Hvilke bærekraftige valg tar i garderoben?
– Det er å selge klærne mine, FØR jeg kjøper noe nytt. Det er rett og slett fordi jeg hater å ha for mye, og fordi jeg også da ikke bruker så vanvittig mye penger på å hele tiden kjøpe. Hvis jeg selger et plagg, kan jeg kjøpe noe nytt for å erstatte det jeg har solgt. Samtidig syns jeg det er totalt unødvendig å ha for mye klær, for la oss være ærlige: det er 7 dager i en uke. Hvordan skal jeg rekke å bruke 150 plagg på én uke? Det går jo ikke. Så derfor trives jeg veldig med det kjøp/salg opplegget jeg har. Det er både økonomisk, miljøvennlig, gøy og bærekraftig.

– Hvilke trender har du troen på nå?
– Jeg tror nok ikke at vi blir kvitt denne pandemien på en stund. Derfor tenker jeg at denne «hjemmekontor»-looken vi fortsette også i år. Altså joggedresser med noen komfortable og kule sneakers, men også sterke, og tydelige farger. Dette rett og slett for å sprite opp den triste hverdagen, men også kle seg komfortabelt i en lite «spennende» hverdag.

– Hva er din motesvakhet, som du alltid er på jakt etter?
– Det er helt klart vesker og sko. Det er dermed ikke sagt at jeg kjøper alt jeg kommer over, men jeg syns det er så gøy å holde seg oppdatert på hvilke modeller som er nye, og hva jeg kan spare til. Det skal dog sies at de skoene/veskene jeg har kjøpt spontant, er de tingene jeg har vært mest fornøyd med i lengde. Tror nok det er fordi jeg da ikke bruker fornuften med å tenke «trenger jeg egentlig denne? denne koster kanskje litt for mye? når skal jeg få brukt denne?». Jeg bare kjører på, og merker fort at jeg ikke angrer et sekund!

A post shared by Wanda Mashadi (@wandamashadi)

– Hvordan er ditt forhold til designerklær, og hvordan bestemmer du deg for ditt neste kjøp?
– Jeg er jo svært glad i designerklær. Ikke fordi det er et brand, men fordi jeg av erfaring opplever at plaggene varer lenger, og blir mer unike enn at 10 venninner går med samme plagg som meg. Det skal dog sies at designerklær ikke er så sunt for lommeboken, så jeg er alltid på utkikk etter noen salgskupp, eller gode priser om det lar seg gjøre. Jeg venter også gjerne noe måneder før jeg slår til, bare for å forsikre meg om at jeg har lett overalt, og finner produktet der det er mest gunstig å kjøpe den.

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor?
– Store og dype utrigninger på puppene. Rett og slett fordi jeg føler jeg kan kle meg sexy, uten å måtte vise så mye kropp og hud. Misforstå meg rett, jeg syns kropp er vakkert, men jeg finner for eksempel kjoler med brede skuldre, høy hals, smal midje og ankellengde mer sexy enn en kjole med smale stropper, og masse synlig pupp/hud. Er vel kanskje personlig litt ferdig med den «pupp og hud»-perioden.

– Ditt aller beste motetips?
– Kle det i noe du er komfortabel i. Det verste jeg vet om for min del er klær som er for små, eller stramme. Det blir ubehagelig i lengden, og jeg vet at jeg ikke trives i plagget. Hvis du ikke er komfortabel med farger, ville jeg kjørt på med noe nøytralt, og piffet opp det hele med noen unike sko eller vesker i en leken farge.

– Hvordan får du mest mulig ut av garderoben din uten å kjøpe noe nytt?
– Kjøp deg enkelte plagg du vet du kan bruke med hverandre, gjerne i nøytrale farger. Da blir det lettere å bruke de om og om igjen. Dessuten er sannsynligheten mindre for at du går lei. Ellers kan trikset med å selge, og så kjøpe noe være genialt. Da får noen andre nytte av et plagg du er «lei», og du bytter det ut med å kjøpe et annet. Altså; du bruker ikke mer penger, og kjøper ikke bare for å kjøpe.

– Er det noe i garderoben din som du håper å beholde hele livet, og kanskje gi videre til neste generasjon?
– Ja, det er selvsagt min Chanel jumbo. I og med at jeg allerede kjøpte den som vintage, vil den jo bare bli mer, og mer unik for hvert år som går. Denne kommer jeg til å ha med meg videre så lenge jeg kan, og forhåpentligvis vil jeg kunne gi den videre en dag.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Hvordan var din opplevelse i dag?