Årsoppsummering: Hege Aurelie Badendyck

STARTER FOR SEG SELV: Hege Aurelie Badendyck la Costume bak seg i 2016 og er klar for å lansere sin egen nettside i 2017. Foto: Renate Torseth
STARTER FOR SEG SELV: Hege Aurelie Badendyck la Costume bak seg i 2016 og er klar for å lansere sin egen nettside i 2017. Foto: Renate Torseth

Kjærestetur til Los Angeles, moteuken i Seoul og planlegging av ny og egen nettside er noe av det som har gjort 2016 til et godt år for moteprofil Hege Aurelie Badendyck (38).

MinMote har bedt en rekke norske kjendiskvinner om å oppsummere året som har gått. Hege Aurelie Badendyck er første kvinne ut.

Det har vært et innholdsrikt år for den tidligere sjefredaktøren i Costume - i mars ga hun seg i redaktørstillingen og gikk over til å bli kreativ leder for magasinet uten redaksjonelt ansvar. Hun har jobbet i det Bonnier-eide magasinet i over 8 år, og i oktober bestemte Badendyck seg for å forlate Costume for godt. Siden har 37-åringen holdt på planleggingsfasen av en ny nettside som etter planen skal lanseres en gang i 2017.

Slik oppsummerer Badendyck året som har gått:

Dette var mest stas i 2016: – Utvilsomt turen til L.A. som jeg og kjæresten min hadde i mai. Å se hvordan L.A. Downtown endelig blomstrer opp er helt rått. Det er ikke mange storbyer igjen der man kan være vitne til at en helt død og glemt bydel gis nytt liv.

Råeste kulturopplevelse:1. Å være i Seoul under moteuken. Gatemotescenen er så annerledes enn i vesten og så inspirerende.

2. Karpe Diem på Lille Vega i København. En stappfull liten klubbscene som kokte! Og dét bokstavelig talt. Jeg tror aldri jeg har vært så gjennomsvett etter en konsert. Når jeansene dine klistrer seg fast til lårene på vei ut av lokalet så skjønner du at det har vært en bra opplevelse!

3. Nylig holdt legenden Maxwell konsert på Sentrum Scene. Det var magisk. Umulig å beskrive med ord.

Beste film eller serie jeg så: – Westworld er høyt oppe på lista mi. Intelligent og nyskapende. Jeg begynte å se den på grunn av at Ingrid Bolsø Berdal ser helt rå ut i serien. Skam er i særklasse fremdeles for min del, hele pakka er så kul, viktig, rå og sårbar på en gang.

INSPIRERT: Et av høydepunktene i 2016 var turen til Seoul i Sør-Korea under moteuken. Foto: Privat
INSPIRERT: Et av høydepunktene i 2016 var turen til Seoul i Sør-Korea under moteuken. Foto: Privat

Beste bok: – Spør meg heller hvilken bok jeg har lest i år. Jeg leser generelt ganske mye, men lite bøker dessverre. Jeg har litt dårlig tålmodighet. Men jeg har begynt på boken «Mindset – changing the way you think to fulfil your potential».

LEI: Lyserosa var svært populært i 2016, men man blir fort lei. Foto: Privat
LEI: Lyserosa var svært populært i 2016, men man blir fort lei. Foto: Privat

Passer bra for meg nå som jeg har vært i jobbskifte, haha!

Trenden jeg ble lei av: – Jeg har ikke blitt lei den helt enda, men jeg frykter at jeg ikke kommer til å være fan av lys pudderrosa så veldig mye lenger.

Favorittplagg: Akkurat nå er det Puma by Rihanna Creepers fordi de er både veldig fine og veldig digge å gå i. Ellers er jeg rimelig forelska i genserne som Hanneli har laget mønstrene til for Sandnes Garn. Jeg stylet kampanjen som ble skutt i New York og hadde alle genserne hos meg i forkant for å planlegge antrekkene – jeg måtte holde meg for å ikke sniklåne de. Jeg får heller ikke nok av t-skjortene fra Ganni med print på. De gjør alle antrekk litt kulere og mer corky.

Her hang jeg mest: På kjøkkenet.

Det beste jeg spiste: Hvis jeg kunne samlet en dagsmeny fra 2016 så ville jeg tatt en svipptur tilbake til L.A. og spist frokost på Gjusta og så lunsj på Petit Trois. Så ville jeg dratt innom Seoul og snacksa litt koreansk barbecue og avsluttet kvelden med en middag på Bon Lío i Oslo.

Mote, mat og kunst: Oslo-tipsene du ikke vil gå glipp av

GODE SKO: Puma-sko designet av Rihanna trekker Hege frem som årets beste plagg. Foto: Privat
GODE SKO: Puma-sko designet av Rihanna trekker Hege frem som årets beste plagg. Foto: Privat

Favorittkontoene å følge på Insta: Jeg er litt insta-metta om jeg skal være ærlig, men jeg er fortsatt glad i å følge både @veronikaheilbrunner og @pernilleteisbaek. Men jeg blir mest inspirert av stylister som for eksempel @monique_delapierre.

Unfollowed du noe spesielt: Jeg fulgte noen av The Kardashians-søstrene og tenkte bare plutselig, hvorfor? Det er et interessant fenomen (eller kanskje ikke), men herregud, jeg har IKKE behov for å få masse bilder av de på telefonen min hver eneste dag.

Beste låt: Ouch, den er vanskelig. Eller nei, det er den jo ikke! Jeg har hatt fullstendig hang up på Alaska av Maggie Rogers.

FAVORITTBILDE: På toppen av Ace Hotel i LA tidligere i år. Foto: Privat
FAVORITTBILDE: På toppen av Ace Hotel i LA tidligere i år. Foto: Privat

Stilen jeg kjørte mest: Jeg bytter som regel ikke helt stil fra år til år, heldigvis, men jeg har nok forsøkt å bruke litt mer farger nå. Jeg har det egentlig i meg å bare gå i sort, men det blir jo så dørgende kjedelig så jeg tar meg som regel litt sammen.

Et favoritt-mobilbilde og hvorfor: Dette.Vi er Downtown i L.A. på rooftop’en av Ace Hotel med gratisavisen L.A. Downtowner mellom hendene som forteller oss om alle de nye stedene som popper opp i området. Vi har akkurat vært og spist på mathallen Grand Central Market, og noen timer senere sitter vi på Clippers basketkamp på Staples Center-stadioen. Drømmedag.

Dette gleder jeg meg til i 2017: Mer reising! Og så jobber jeg blant annet med en nettside som jeg gleder meg til å lansere.

Hvordan var din opplevelse i dag?