Derfor har dronning Elizabeth alltid på seg sterke farger

KONTRAST: Mens hertuginne Meghan ofte går for nøytrale toner, stiller dronning Elizabeth sjeldent i et antrekk uten friske farger.

Dette er dronning Elizabeths (96) stylingtriks.

Ingeborg Aspeli
Publisert:

Mens den britiske kongefamiliens nye stilikon hertuginne Meghan oftest tyr til nøytrale farger som beige og sort, har dronning Elizabeth en litt annen tilnærming. 93-åringen går nemlig nesten alltid for friske farger, som for eksempel knall rosa, neongrønn eller en sprek blåfarge.

Og grunnen til at hun alltid går for fargerike antrekk er ganske så enkel, ifølge britiske Harpers Bazaar: Hun vil skille seg ut i mengden.

SJOKKROSA: Dronning Elizabeth i knall rosa kåpe og matchende hatt.

Den britiske kongehuseksperten Daisy McAndrew har også uttalt til Today at dronningen velger sterke farger på grunn av at hun er forholdsvis liten og dermed vanskelig å se på steder hvor det er mye folk. McAndrew legger også til at dronningen har et motto:

– Du må bli sett for å bli trodd.

EGET MOTTO: Dronning Elizabeth mener man må bli sett for å bli trodd.

Den tidligere kongelige butleren Paul Burrel forteller i et intervju i Yahoos Royal Box at stylisten hver morgen viser to antrekksalternativer som er skissert ned. På skissen befinner det seg også en liten del av stoffet, slik at dronningen kan kjenne på materialet.

Hele garderoben hennes er i toppetasjen, men dit går visst ikke dronningen.

– Det antrekket hun velger blir hentet til henne, så hun ser egentlig aldri hele garderoben selv, forteller Burrel.

KJENT STIL: Dronningen er ikke fremmed for å ta i bruk en fargesterk kåpe med matchende hatt. En svart veske er også ofte en del av antrekket – sammen med de hvite hanskene.

Dronningen har ofte på seg en fargerik kjole eller kåpe med matchende hatt. Det er designerne Angela Kelly og Stewart Parwin som står bak de aller fleste antrekkene hennes.

Hun bærer som oftest alltid også på en veske fra favorittdesigneren hennes, Launer. En par hvite hansker er også på plass når hun gjør offentlige opptredener.

KONGEBLÅ: Dronnings Elizabeth i en kongeblå kåpe med matchende hatt. Under kan man skimte en hvit kjole med blått blomstermønster.

VIL DU HOLDE DEG OPPDATERT PÅ MOTE OG TRENDER? Følg MINMOTE PÅ INSTAGRAM for å få daglige oppdateringer og inspirasjon!

Publisert:

Finn mer innhold om: