Melania Trump får kritikk for Afrika-garderobe

VILLE VISE ELEGANT SAFARI: Gjennomgående for tur-garderoben i Afrika var jordtoner, «safaristil» og dyremønster. Foto: AFP/NTB scanpix.

Melania Trumps (48) klesvalg på gjennomreise i Afrika får kritikk for å være stereotypisk.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Den siste uken har USAs førstedame vært på reise i flere land i Afrika, og det har ikke gått ubemerket hen på antrekksfronten.
Førstedamen er kjent for sin luksus-stil, og antrekkene under reisen var langt fra overlatt til tilfeldighetene, og flere kaller den nå stereotypisk. Klesvalgene får også gjennomgå hardt på Twitter.
Gjennomgående for hennes tur-garderobe var jordtoner, «safaristil» og dyremønster.

KLÆR

Melania Trump kritiseres for jakkevalg

Men ikke alle antrekkene har falt i smak. Trump har blant annet fått kritikk for at hun brukte tropehjelm under en safaritur i Kenya.

Hodeplagget ble tradisjonelt brukt av hvite fra de gamle kolonimaktene og senere også av offiserer i det militære, og er et symbol på kolonial undertrykkelse, ifølge The Guardian. Antrekket for øvrig besto av ridebukser, støvler og en hvit skjorte. Førstedamen fikk også trøbbel med en elefant, bare se her:

Førstedamen besøkte landene Ghana, Malawi, Kenya og Egypt på fem dager, og etter å ha fått kritikk for tropehatten sa hun følgende til den fremmøtte pressen:

– Jeg skulle ønske folk fokuserte på hva jeg gjorde, ikke hva jeg har på meg.

NYHETER

Stilte i kjole til 60.000 på NATO-møte

PÅ TUR: Allerede da Melania Trump forlot Washington var antrekkene for Afrika-turen nøye planlagt. Legg merke til skoene med leopardmønster. Foto: REUTERS.
STRIPER: Slik var førstedamens første antrekk på reisen. Her har hun nettopp landet i Ghana. Foro: AFP.
LUFTIG: Førstedamen valgte flere luftige kjoler under turen. Her er hun sammen med Malawis førstedame Gertrude Maseko. Foto: AP.
KAFTAN-KJOLE: Melania Trump i nok en luftig kjole. Foto: REUTERS.
DYRISK: Melania Trump var kledd i kjole med mønster av dyr da hun dro fra flyplassen i Nairobi på vei mot Kairo. Foto: AFP.
PÅ SFINKS-EBESØK: Melania Trump var kledd i en beige dress med svart slips og fedorahatt under besøket ved pyramidene ved Kairo i Egypt. På føttene hadde hun ballerinasko fra Chanel. Foto: Reuters.
Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.