Mote

De nye it-jentene: Rawdah Mohamed

PÅ MOTEUKEN: Her er Rawdah Mohamed fotografert utenfor en visning under moteuken i Oslo. Foto: Getty Images.

Rawdah Mohamed (27) henter inspirasjon både fra Instagram og hvordan tantene hennes gikk kledd på 90-tallet.

MinMote
Publisert:

Vi lar oss stadig inspirere og imponere av stjerner i sosiale medier, og det er alltid gøy å finne nye kontoer å følge.

MinMote har derfor plukket ut et knippe kvinner vi har troen på at kommer til å bli de nye it-jentene kommende året. Først ut var stjerneskuddet Maren Schia. Nå er det Rawdah Mohamed som står for tur.

Mohamed jobber til daglig som vernepleier. Ved siden av jobben elsker hun kle seg opp etter humøret og pynte seg.

– Om jeg har en tung dag kan jeg godt kle meg ekstra fint og ha på meg mine favorittplagg. Jeg elsker hvordan dette kan påvirker humøret mitt på en positiv måte. Dagen har allerede liksom blitt bedre, sier hun.

– Først, hva tenker du om å være på MinMotes liste over Norges nye it-jenter, og de som er verdt å følge litt ekstra med på i 2019?

– Det er utrolig stas å få være med på dette eventyret her. Å få en slik anerkjennelse gjør det ekstra gøy å drive med mote og det er en klar motivasjonsfaktor for å forsette videre.

– Beskriv stilen din med tre ord?

– Sofistikert, edgy og statement.

– Hvordan forholder du deg til Instagram og sosiale medier?

– Jeg har et elsk-hat-forhold til det egentlig. Jeg blir engstelig for hver gang kontoene mine vokser, på grunn av ansvaret som kommer med det. Men samtidig så elsker jeg å drive på med det og har blitt kjent med så mange gode mennesker via det, for å ikke glemme mulighetene det gir. Jeg føler meg jo heldig som får være med på ulike prosjekter og være inspirerende for muslimske jenter som er interessert i mote, særlig den yngre generasjonen.

TILBEHØR

Dropp denne til julefesten

– Hva er dine planer for året som kommer?

– Jeg håper på å få utvikle meg selv enda mer, både karrieremessig og som person. Jeg har mye å se frem til.

– Hvor henter du inspirasjon?

– Garantert på Instagram og Pinterest. Jeg følger en del motebloggere over hele verden, så jeg henter inspirasjon fra dem. Jeg liker veldig godt å se på gamle runway- eller motebilder fra mine favorittmodeller Grace Jones, Naomi Campbell og Iman. Jeg henter også inspirasjon fra bilder i familiealbum fra hvordan tantene mine gikk kledd på 90-tallet.

– Hva kommer til å prege din garderobe i 2019?

– Jeg ser for meg at det kommer til å bli en del lær og skinn i vintersesongen. Dyreprintet zebra har jeg fått øynene opp for. Når våren kommer er jeg klar for fargene oransje og lyseblå. Jeg har fått sett på noen prefall-kolleksjoner og det er disse to fargene jeg falt for og gleder meg mest til å gå i 2019.

– Hvordan ser en vanlig dag ut i ditt liv?

– Dagen min starter 05.45 hver dag i ukedagene. Så steller jeg meg på badet, fjerner nattkremer og tar på minimalt med sminke med mindre jeg skal noe etter jobb. Drikker vann og grønn juice, ber morgenbønnen og løper ut døren. Har ikke tid til noe annet om morgenen. Jeg er på jobb som vernepleier på dagtid. Etter jobb er det trening, tilbringe tid sammen med min datter, dra på eventer hvis det er på kalenderen, ta bilder til Instagram og filme til YouTube.

– Hva er det som er mest «typisk deg» da det kommer til klær og tilbehør?

– Jeg er veldig glad i å gå med oversized klær, hvert fall i form av topper, jakker og gensere. Jeg kombinerer ofte dette med skjørt med høyt liv eller belte i midjen. Jeg har mange statement T-skjorter så dette er veldig typisk meg. Jeg er også veldig glad i å gå med lag på lag med smykker.

– Hva er viktigst for deg å uttrykke med stilen din?

– Det viktigste for meg er at jeg føler meg vel i det jeg har på meg og at det er i forhold til kleskoden i min religion. Jeg går kun i «modest» klær og det er det jeg føler meg komfortabel med.

KLÆR

Her kan du lese mer om Rawdahs stil

Publisert:
MinMote
MinMote er Norges største moteside. Vi vil inspirere og opplyse deg, samtidig som du vil finne de siste nyhetene fra moteverden i inn- og utland.

Les også

 1. NYHETER

  Michelle Obama i ville, lårhøye glitterboots: – Helt rått

 2. NYHETER

  Adventsspalten: Pia Tjelta

 3. NYHETER

  Strikkeoppskrift: Den nye Skappel-genseren

 4. NYHETER

  Brooklyn Beckham bekrefter romanse med modell

Relaterte artikler

KJENDIS

De nye it-jentene: Lisa Alexandra Jarli

KJENDIS

De nye it-jentene: Maren Schia

KJENDIS

De nye it-jentene: Vera Wollmann

KJENDIS

Rawdah Mohamed: – Vil ikke at mote skal være hele livet mitt

KJENDIS

Norske Rawdah Mohamed omtalt i Vogue

NYHETER

Norske eksperter slutter i Vogue

KJENDIS

De nye it-jentene: Anneli Aaland