Cannes-øyeblikk: Undertøy, prinsesser og couture

VENNEGJENGEN I SOMMER? Det skjer mye skøy også utenfor den røde løperen under filmfestivalen i Cannes. Her fester Spice Girls på en yacht, tro rivierastil, under festivalen i 1997.

Den glamorøse filmfestivalen i Cannes er tilbake. Her er 20 av de mest ikoniske moteøyeblikkene fra den røde løperen fra 1987 til i dag.

Åsa H. Aaberge
Publisert:

I over 70 år har verdens største stjerner årlig fått svinge seg på den røde løperen under filmfestivalen i Cannes.

For selv om det viktigste under festivalen egentlig er det som skjer på den store skjermen, får det stjernene ifører seg, og foretar seg på – og rundt – den røde løperen vel så mange øyne rettet mot seg.

Festivalen har en glamorøs, og tilsynelatende stadig mer ekstravagant, dresskode. Filmstjerner, Hollywoods it-par, modeller, kongelige, popstjerner og andre celebriteter tar med sitt mest fashionable A-game til den franske rivieraen. De kjemper om oppmerksomheten i skreddersydd couture, skinnende diamanter og flagrende stoffer. Det betyr minneverdige moteøyeblikk i hopetall.

Årets festival, som finner sted fra 06. – 17. juli (vanligvis avholdes den i mai), er godt i gang og motepressen mesker seg i returen av rød løper-glamour, som corona kansellerte i fjor. Modell Bella Hadid kicket i gang årets ball iført vintage kjole, og et norsk stjernelag har allerede gjort opptreden.

KJENDIS

Cannes blåser liv i rød løper-glamour

NYHETER

Nordmennene glitret om kapp i Cannes

Festivalens retur gjør at vi lar oss inspirere av tidligere år – særlig 90-tallet og tidlig 2000, tiår som står sterkt i motebildet akkurat nå.

Vakker couture, undertøy, gravide stjerner og prinsessekjoler dette er 20 av antrekkene vi husker best fra festivalen de siste tre tiårene.

Moteprinsesse nummer én: Diana (26) ankommer festivalen i 1987. Den isblå tyllkjolen står igjen som en av festival-historiens mest minneverdige plagg. Catherine Walker står bak designet, som minner om Askepott, men skal ha vært inspirert av en annen prinsesse, nemlig Grace (Kelly) av Monaco.
Madonna vet hvordan hun skal få oppmerksomheten rettet mot seg, og fikk ikke uventet mye av akkurat det for sitt Jean-Paul Gautier-ensemble under festivalen i 1991.
Alt med dette bildet er 90-talls. Skuespiller Sharon Stone i en drøm av en kjole i 1992, inspo å sy sånn selv kanskje? Ta en svart enkel kjole, og sy på noe paljetter.
Et av 90-tallets mest profilerte, britiske par, skuespiller Hugh Grant og modell og skuespiller Elizabeth Hurley på vei til premiere under festivalen i mai 1996.
Supermodell Kate Moss i grå kjole fra Narciso Rodriguez sammen med daværende kjæreste Johnny Depp i 1997, på premieren til filmen «The Brave».
I 1998 gikk Moss med vintage kjole med fjærtrim og gullringer i ørene. Denne kjoleklassikeren har blitt kopiert ikke bare én gang i ettertid, for å si det sånn;)
Den fransk-italienske sangeren og modellen Carla Bruni snacksy i stroppekjole med åpen rygg i 1999.
Skuespiller Uma Thurman i 2000. Sveisen er ekstremt tidlig-2000-typisk.
Skuespillerne Cameron Diaz og Leonardo DiCaprio promoterte filmen «Gangs of New York» som de spilte sammen i, under festivalen i 2002.
Skuespiller Sharon Stone i lyseblått i 2002. Både sandalene og kjolen glir rett inn i sommergarderoben 2021 også, enig?
Brad Pitt og Jennifer Aniston i 2004, kjolen hennes er signert italienske Versace.
Årets sveis 2005 gikk til Natalie Portman. Hun shavet av håret til rollen i «V for Vendetta». Sveisen fikk hakket mer medieoppmerksomhet enn hennes enkle kjole-valg.
Den spanske skuespilleren Penélope Cruz med prinsesseøyeblikk under festivalen i 2006. Kjolen er Elie Saab Haute Couture.
Brad Pitt med nytt følge. Angelina Jolie stråler gravid med tvillingene Knox Léon og Vivienne i 2008, iført kjole fra Max Azria.
Blake Lively som gudinnen hun er, i Chanel Couture i 2014.
Skuespiller Lupita Nyong’o svinger seg vakkert i Gucci 2015.
Ikonisk trio i 2016. Julia Roberts, George Clooney og hans kone Amal Clooney. Amal i Atelier Versace.
Selveste Rihanna tok turen til rivieraen i 2017, antrukket i Dior.
Elle Fanning før premieren av filmen «Les Misérables» i 2019. Den nydelig søte kjolen står Valentino bak.
Bella Hadid med Dior på premieren av filmen «Rocketman» i 2019.
Publisert:
Åsa H. Aaberge
Journalist @asa.aaberge

Finn mer innhold om: