Fem ganger «Emily in Paris» minnet oss om hvorfor vi savner «Sex og Singelliv»

SELFIE-TID: Emily gjør det Emily kan best. Kamera-dekselet er nesten blitt som Carrie Bradshaws navnesmykke. Foto: STEPHANIE BRANCHU/NETFLIX © 2020

Alt var bedre før.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Netflix-serien «Emily in Paris» ble spådd til å være «Sex og Singellivs» lillesøster, kanskje mye på grunn av hvem som står bak serien og ikke minst kostymene.

Den har fått varierende mottagelse, og har blitt kalt «hul, banal og irriterende sjarmløs» av Aftenpostens anmelder, samt fått slakt i Vogue Paris og blitt harselert med i sosiale medier.

Serien «Emily in Paris» følger Emily Cooper som flytter fra Chigaco til Paris for å jobbe med markedsføring i et fransk selskap. Det skjer selvfølgelig ikke uten forventede forviklinger, et lass av klisjeer, kjekke hunks og språklige barrierer.

Tidvis glimter serien til med skikkelige moteøyeblikk. Det er nemlig ingen ringere enn Darren Star som står bak serien, og med seg på kostymelaget har han Patricia Field som skapte Carrie Bradshaws ikoniske stil.

Foto: STEPHANIE BRANCHU/NETFLIX

Få kostymedesignere kan sies å ha påvirket moten like mye som Field. Hun har nemlig også stått for stylingen i blant annet «Ugly Betty», «The Devil Wears Prada» og «Confessions of A Shopaholic».

Serieskaperen er på sin side ikke lei seg for å ha hisset på seg franskmenn.

– Serien er som et kjærlighetsbrev sett gjennom øynene på en amerikansk jente som aldri har besøkt byen før. Det første hun ser er klisjeer. Jeg vil ikke beklage at jeg ser på Paris gjennom en glamorøs linse. Det er en vakker by, og jeg ville lage et show som hedret den delen av Paris, sier Starr til Hollywood reporter.

Her er fem ganger «Emily in Paris» virkelig fikk oss til å savne «Sex og Singelliv»:

1. Å være chic er en kunst

Foto: STEPHANIE BRANCHU/NETFLIX.

Å mestre en fransk chic stil er ikke bare, bare, noe karakteren Emily stadig får tyn for. Emily har definitivt fått sin egen stil, selv om den sjeldent er på Carrie-nivå. Kanskje var det noe i Emily sine kollegers utbrudd: Le plouc!

2. Influencerfest i bøttehatt

Foto: CAROLE BETHUEL/NETFLIX.

Emily drar på influencer-event for nye skjønnhetsprodukter, og det kan sies å være et vel overdrevent skråblikk på virkeligheten. Antrekket Emily er kledd opp i hvert fall et av seriens beste, spør du oss i MinMote-redaksjonen.

3. Selvfølgelighetene

AMERIKANER I FRANKRIKE: Emily. Foto: Netflix.

Der «Sex og singelliv» både provoserte og overrasket, leverer «Emily in Paris» selvfølgeligheter. Serien kan ikke sies å overraske stort. Du får det du forventer. Også da Emily blir akutt fransk og dukker opp i rød alpelue og rutete drakt.

4. Stiletthælene

EN VANLIG DAG PÅ JOBBEN: Emily på jobb i høye støvletter. Foto: ROGER DO MINH/NETFLIX.

Emily har tydeligvis en like stor forkjærlighet for vonde sko som Carrie Bradshaw. For 16 år siden kjøpte vi tanken, men stiletthæler er ikke lenger hverdagskost og noe du tripper over brosteinen på vei til jobb i. La Carrie ha skoene sine i fred!

5. Carrie-øyeblikket

WHO WORE IT BETTER: Her er Emily i sitt tyllskjørt. Foto: CAROLE BETHUEL/NETFLIX.

Apropos antrekk er et av «Sex og Singellivs» mest ikoniske antrekk Carries tyllskjøt. Tilfeldig at Emily også er kledd opp i et tyllskjørt? Neppe! Dette er seriens Carrie-øyeblikk og det minner oss egentlig bare enda mer på hvorfor vi savner Carrie Bradshaw!

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.