Julespalten: Camilla Pihl

OSLO-JUL: Camilla Pihl skal feire jul i nytt hus med mann og barn. Foto: Privat/camillapihl.no

Sen lunsj isteden for middag med nøttestek og veggiskaker iført paljetter er noe av det julaften byr på når Camilla Pihl (42) skal feire jul i Norge for første gang på 20 år. 

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Julen i år blir litt annerledes for de fleste, men det betyr heldigvis ikke mindre kos. Vi har bedt et knippe inspirerende damer om å fortelle om sine viktigste tradisjoner, det ultimate juleantrekket og hva som gir dem den gode julestemningen.

Her kan du lese om julen til ANETT RINGSTAD JALLAND, MARIE MURSTAD og ANNIKEN JØRGENSEN og CAROLINE SKJELBRED , DARJA BARANNIK og Erica Mathiesen , Rikke Sandvold og Emilie Skolmen. Nå er det Camilla Pihl sin tur.

– Hva er dine viktigste juletradisjoner?
– De siste 20 årene har jeg reist bort i julen sammen med Peter. Men nå som vi har fått en liten datter, så planlegger vi å lage nye juletradisjoner med henne her hjemme. Så vi begynner litt på nytt vi.

– Hva står øverst på ønskelisten denne julen?
– Egentlig absolutt ingenting til meg selv, jeg føler jeg har fått den største gaven i livet allerede i år. Baby og nytt hjem og alt jeg kan ønske meg.

– Hvordan blir julen i år?
– I år blir det rolig og stille jul hjemme. Det blir jo datteren vår sin første jul, og det er alltid hektisk inn mot julen, så når det endelig blir julefri så skal jeg senke skuldrene og slappe av med familien min.

– Det blir ikke jul uten…?
– Lukten av Kongerøkelse og fortellingen om Snekker Andersen og Julenissen. Og aller helst vil jeg ha snø.

ØNSKER SEG SNØ: – Er det innafor å leie en sånn snøkanon foran huset litt sånn LA style? Haha, sier Pihl. Foto: Privat/camillapihl.no

– Hva spiser dere på julaften?
– I år blir det nøttestek, hasselbakte poteter, veggisterkaker og rosenkålsalat med oppskrift fra Hanne-Lene Dahlgren. Også har jeg bestilt en vegansk Red Velvet kake da jeg ikke har all verden av tid på kjøkkenet med en liten baby i hus.

– Hva gir deg julestemning?

– Snø, men det ser litt dårlig ut med akkurat det da. Levende lys, Gudbrandsdalen, juleforberedelser, pakke inn gaver, jule spillelister på Spotify med rolige vakre julesanger. Litt sånt.

FAMILIEJUL: For første gang på 20 år skal Camilla Pihl feire jul i Norge. Feiringen skjer i det nye huset med forloveden Peter Peters og datteren Poppy. Foto: Privat/camillapihl.no

– Beskriv julaften fra morgen til kveld slik du pleier å gjøre det i din familie.
– Dette blir vår første jul sammen som famile så vi står opp med datteren min cirka 06.30. På julaften kjører vi matchende julepysjer. Kanskje vi åpner en liten gave på morgenkvisten og hører på litt deilig musikk, og drikker te. Så skal vi ha stor julefrokost, og en liten trilletur, og fordi hun legger seg så tidlig så kjører vi en skikkelig stor julelunsj som en tidlig middag, sier hun og fortsetter:

– Så blir det kanskje tegnefilmer og julefred. Det hadde vært perfekt. Gjerne med litt snø! Er det innafor å leie en sånn snøkanon foran huset litt sånn LA style? Haha.

– Hva er ditt perfekte juleantrekk?
Starter dagen i comfy med et ullsett fra eget merke. Litt senere på dagen og kveld blir det enten en blondekjole eller paljettsett.

GLAM: Det blir enten en blondekjole eller paljettsett som årets antrekk på julaften. Foto: Privat/camillapihl.no

– Hvilken julefilm er din go to?
– «The Holiday».

– Hvilke produkter sverger du til for å få spa-følelsen hjemme?
Først tar jeg et deilig bad med en badebombe, så gjerne en hårkur før jeg smører meg inn med body butter. Så tar jeg en sheet mask, og er jeg ekstra tør tar jeg på en Overnight Sleepmask. Jeg bruker også ampuller, serum, øyekrem og ansiktskrem. Og selvfølgelig sminkeprodukter fra eget merke. Hey, you asked!

– Ditt favoritt koseantrekk?

– Akkurat nå er det den nye joggedressen min. Den er så myk og god.

NYTT HUS: Det nye huset til Camilla Pihl og Peter Peters på Frogner var tidligere eid av influencer Gine Margrethe Larsen Qvale, som igjen kjøpte av Jan Fredrik Karlsen. Foto: Privat/camillapihl.no
Publisert: