MinGravidStil: Silje Pedersen

BLIR TOBARNSMOR: Stylist Silje Pedersen er åpen om den tøffe veien mot å bli gravid. Nå er hun 44 år og venter barn nummer to. Foto: Privat

Stylist og moteprofil Silje Pedersen Jordell (42) sverger spesielt til ett buksetriks nå som hun er gravid med nummer to. 

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Det kan både være utfordrende, gøy, lite inspirerende og spennende å kle seg med en voksende mage. MinMote har bedt et knippe stilfulle kvinner om å dele sine beste tips og triks til å kle seg som gravid. Her kan du lese stylist Caroline Skjelbred sine beste tips.

Pedersen jobber som influencer, og har lang erfaring fra motebransjen. Hun har vært åpen om sin tøffe vei mot å bli gravid for både første, og nå andre gang, og håper dette vil bidra til økt åpenhet rundt temaet.

– Det har til tider vært svært tøft å være «prøvere» og det tror jeg nok mange kan kjenne seg igjen i. Det er opp og nedturer og mye følelser involvert i prøveprosessen. Ved å være åpen, har jeg fått mye positive tilbakemeldinger av mange som har opplevd det samme. Det har vært en støtte for oss også.

BUKSETRIKS: – Klipp opp en gammel jeans i livet i sømmene på siden og sett inn strikk på hver side. Da får du buksen under magen. Smart og rimelig! Foto: Privat

Pedersen ble gravid for første gang som 38-åring, og nå er hun 44 år. Det skjedde naturlig begge gangene.

– Vi startet å prøve i 33-34-årsalderen og jeg ble gravid innen året, men spontanaborterte. Da jeg mistet for andre gang to år etter, fant vi ut at jeg har endometriose. Det kan forklares som en kronisk betennelse i kroppen og er en tilstand som gjør det vanskeligere å bli gravid, sier hun.

– Hva er ditt råd til andre som sliter med å bli gravide?

– Mitt råd er å ikke gi opp håpet. Finn en lege og spesialister du kan stole på. Gjør research. Hør med andre som har gått igjennom det samme. Ikke la livet dreie seg kun om prøvingen. Og del med de rundt deg, så de nærmeste er klar over hva dere går igjennom, sier hun og legger til:

– Veien hit har vært lang, men nå nyter vi hvert øyeblikk og gleder oss alle veldig til å møte den lille tulla i magen!

Her deler Pedersen sine beste klestips med den voksende magen:

– Jeg vet mange «gir litt opp» i forhold til klesstilen når de er gravide. Men det er ikke alltid en fordel. Jeg har vært mye kvalm og uvel i svangerskapet denne gangen. Men tar jeg på meg noe fint og kommer meg ut i frisk luft, så blir dagen alltid mye bedre, sier Pedersen til MinMote.

SNEAKERS OG CHANEL: Pedersen sverger til tilbehør som skiller seg ut. Legg merke til Chanel-vesken go de matchende joggeskoene. Foto: Privat

Hun forteller at farger og tilbehør som skiller seg ut er blant hennes «go to» både til vanlig, og under graviditeten.

– I begynnelsen av graviditeten ville jeg ikke at alle skulle vite at jeg var gravid. Siden det var sommer og tidlig høst, gikk det fint å kle seg i litt løse sommerkjoler, topper og skjørt. Kjoler med empireliv ble favoritten. Da vi hadde passert 3,5 måned og delte nyheten, ville jeg helst bare kle meg så graviditeten synes. Det er så stas å vise frem magen!

Fem trender vi elsker 2020
KLÆR

SNIKTITT PÅ VÅRENS TRENDER

SVERGER TIL BELTER: Et belte fremhever magen, spesielt på strikkekjoler som kan vær uformelige. Foto: Privat

– Hva er utfordringene, og hva er fordelene med å kle seg som gravid?
– Utfordringene for meg har vært å finne jeans eller bukser som passer. Med mye kynnere er det for vondt å ha mye stoff over magen. Men jeg har funnet en genial løsning som koster lite. Klipp opp en gammel jeans i livet i sømmene på siden og sett inn strikk på hver side. Da får du buksen under magen. Smart og rimelig!

– Noen andre hacks du sverger til?
– Et annet tips er å bare gå opp én til tre størrelser i normale plagg. Jeg har nesten ikke kjøpt noen gravid-plagg, da dette ofte er plagg med kort levetid. De plaggene jeg har kjøpt meg kan også brukes etter fødsel.
– Tre plagg alle gravide bør ha i skapet?
– For meg er det viktig å være komfortabel uten å vike så langt fra stilen min, så mine tre favoritter er: Strikkekjoler med stretch, en fargerik kåpe eller jakke, lounge-sett til å bruke hjemme og behagelige tights. Av tilbehør har jeg brukt mye belter. Et belte fremhever magen, spesielt på strikkekjoler, sier Pedersen.

PALJETTER TIL HVERDAGS: Silje Pedersen forteller at hun har følt seg uvel og mye kvalm i løpet av graviditeten. Når hun kler seg i noe komfortabelt og fint, og samtidig får frisk luft, føler hun seg mye bedre, sier hun til MinMote. Foto: Privat

Hun tipser om flere behagelige favoritter hun har benyttet i løpet av graviditeten.

– Morsomme og fargerike strømpebukser kan utgjøre mye i et antrekk. En annen favoritt er sneakers. Finn deg noen fargerike og gode sneakers eller vintersko som du har igjennom graviditeten, sier hun og legger til:

– Tøfler med antiskli og joggesko bruker jeg hver dag hjemme. Jeg hadde et uhell i uke 27 da jeg falt i trappen i sokkelesten, det var en skremmende opplevelse som førte til sykehusbesøk, men det gikk heldigvis veldig bra.

FARGER: En fargerik kåpe spriter opp et ellers ensfarget og nøytralt antrekk. Foto: Privat

– Dine tre beste tips til gravide?

1. – Svømming og deilig egenpleie! Det kan være en ganske stor belastning for kroppen å gå gravid. Svømming i varmt vann har hjulpet meg mye. Et avslappende bad på kvelden eller fotbad er noe gravide absolutt bør unne seg. Gå gjerne å få behandling, men mye kan gjøres hjemme.

2. – Ikke prøv i butikken. Ta med plaggene og prøv hjemme i fred og ro og gjerne sammen med det du har. Det gir mindre bomkjøp og husk at det meste kan byttes.

gine margrethe
KJENDIS

Sjekk ut Gine Margrethe sin kule stil her!

3. – Stress ned. Jeg merker at jeg er så mye mer avslappet med nummer to, spesielt i forhold til både barneutstyr og klær. Selv om det er en stund siden sist, har vi mye fra før og det vi ikke har får vi enkelt tak i. Mye kan kjøpes brukt. Jeg finner mye på Finn.no, Tise og går ofte innom bruktbutikker som Happi Kidz på Sagene. Brukt koster mindre og sparer miljøet.

BEHAGELIGE SKJØRT: Skjørt som enten er for gravide eller kjøpt i større størrelser enn du normalt pleier, kan være et behagelig plagg med en voksende mage. Foto: Privat

– Ditt beste gravid-hack?

– Smør mye! En gravidolje eller krem du kan smøre på magen som er naturlig er veldig deilig og kan hjelpe i forebygge strekkmerker. Jeg bruker en fra Weleda fra helsekosten. Rimelig og bra.

TID TIL EGENPLEIE: – Et avslappende bad på kvelden eller fotbad er noe gravide absolutt bør unne seg. Gå gjerne å få behandling, men mye kan gjøres hjemme, sier Silje. Foto: Privat
Publisert: