Mote

Norske Rawdah Mohamed omtalt i Vogue

PÅ MOTEUKEN: Her er Rawdah Mohamed fotografert utenfor en visning under moteuken i Oslo. Foto: Getty Images

Rawdah Mohamed (27) blir hyllet for klesstilen sin og den moderne vrien på hijaben i det ankjente motemagasinet Vogue.

 • Ingeborg Aspeli
 • Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Her hjemme har vi allerede lagt merke til Rawdah Mohamed for hennes kule stil, men nå begynner også det store utland å få øynene opp for den nye it-jenta.

Mohamed, som jobber som vernepleier i tillegg til å være aktiv på Instagram og YouTube, har nemlig blitt intervjuet av Vogue World.

– Dette betyr veldig mye for meg. For det første fordi Vogue er motebibelen og for det andre så var Vogue de eneste som hadde mørkhudede modeller i sine magasiner da jeg vokste opp. Jeg kunne alltid regne med at de viste mangfold og tok på seg ansvar der andre moteaktører ikke strakk til, sier hun til MinMote.

Mohamed er født i Somalia, men oppvokst i Norge. I intervjuet med det anerkjente motemagasinet forteller hun blant annet om hvordan hun leker seg med klær, og at hijaben ofte er utgangspunktet for resten av antrekket.

På spørsmål om hvordan hun vil beskrive stilen sin svarer hun:

– Jeg tror jeg vil si moderne, tildekket og kanskje litt modig. Jeg vil at stilen min skal være utenfor normen, spesielt når det kommer til hijaben.

I intervjuet forteller hun at hun i begynnelsen av influencer-karrieren for det meste hadde kvinnelige, muslimske følgere.

– Jeg er en moderne muslimsk kvinne som kler meg i fasjonable klær som man ser i motemagasiner og som er trendy. Jeg tror andre muslimske kvinner setter pris på det for da har de et sted de kan få inspirasjon, som de ikke får i motekampanjer, -magasiner og på nett, sier hun men peker på at i det siste har hun fått følgere av mange forskjellig etnisiteter og religioner.

NYHETER

– Vestlige kvinner som dekker seg til fordi det er fashion er absurd

I intervjuet sier hun at for henne er hijaben en form for utrrykk, ikke undertrykkelse.

–Folk får oss til å føle at vi ikke hører hjemme, og jeg tror min måte å bruke mote på er å si: «Jeg er her, jeg er her med hijaben min, jeg hører like mye hjemme her, og jeg fortjener å ha samme muligheter som dere».

KLÆR

Gode kjøp på budsjett nå

Hun forteller også at hun følte seg diskriminert under moteuken i Paris nylig. Hun sier imiderltid til MinMote at hun føler seg godt tatt imot i den norske motebransjen. Særlig under moteuken Oslo Runway.

– Det var da det hele startet for meg og det nevner jeg også i Vogue. Jeg er utrolig takknemlig for tidligere mørkhudede og andre minoritetskvinner som har tatt disse kampene før meg, som har gjort det mulig for meg å få en så god velkomst. Jeg håper og kunne gjøre det samme for andre jenter som ønsker seg inn i moteverdenen, sier hun.

Publisert:

Les også

 1. KLÆR

  MinStil: Rawdah Mohamed

 2. KJENDIS

  De nye it-jentene: Rawdah Mohamed

 3. SMINKE

  Kommentar: Lei av å ikke føle meg inkludert og verdsatt

Relaterte artikler

KJENDIS

Rawdah Mohamed: – Vil ikke at mote skal være hele livet mitt

NYHETER

Halima Aden slutter som catwalk-modell

NYHETER

Norske eksperter slutter i Vogue

NYHETER

Rawdah Mohamed ble håndplukket av Carine Roitfeld

NYHETER

Vogue Scandinavia ansetter fire fra Norge

NYHETER

Vogue-redaktør beklager i brev til ansatte

NYHETER

Best og verst fra moteåret som gikk