MinStil: Ylva Olaisen

Privat

Artist Ylva Olaisen (20) elsker plagg som fanger øyet, og har aldri følt seg bedre enn etter at hun sluttet å bry seg om hva folk mener om stilen hennes.

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Maria Hansen, Pernille Rosenkilde og Hedda «Mae».
Nå er artist Ylva Olaisen neste kvinne ut. For mange er hun i tillegg til musikken også kjent fra NRK-programmet «De Neste» og TV2-programmene «The Stream» og «Generasjon Z».

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Hmm, forandrer meg litt hele tiden, men har noe jeg alltid kommer tilbake til. Jeg har vokst opp i et hjem med mye heavy metal-musikk og der går det i mye svart, band T-skjorter, og selvfølgelig langt hår, ha ha. Liker å kombinere litt av det inn i det jeg kjenner meg mest igjen i, som er streetwear og 90s-stilen.

Login • Instagram

– Hva er «typisk Ylva» i garderoben din?

– Fete bukser og Jordans! Og for ikke å glemme min all time favoritt farge: RØD!

– Skiller scenestilen seg ut fra det du går med til vanlig?

– Scenestilen min i forhold til det jeg går med til vanlig har mange av de samme elementene, men når jeg er på scenen liker jeg å gjøre litt ekstra. Da er det ingen grenser!

– Hva er ditt beste second hand- eller vintage-kjøp?

– Det må nok være mine Levis Silvertab-bukser! De er baggy, men samtidig så sitter de som et skudd. Utenom det så er det definitivt korsettene til mamma fra 20-årene hennes. Alltid gøy å ha ting i klesskapet som ingen andre har!

– Hva står øverst på ønskelisten akkurat nå?

– Det må være noen svarte plattformboots og kanskje en litt kul regnjakke - haha.

– Hvem eller hva inspirerer deg?

– Alt fra heavy metal/rock-miljøet, til 90-tallet, til streetwear, til glitterbukser. Blir inspirert av det som fanger øyet.

– Hvilke bærekraftige valg tar i garderoben?

– Tar turen innom Tise nesten daglig. Synes det er så bra at det kan være så enkelt å selge og kjøpe klærne til hverandre. Og ikke minst donere bort! Godt å vite at noen andre kan få gleden av klærne man ikke bruker lengre.

– Hvilke trender har du troen på nå?

– Aaaner ikke. Jeg har aldri vært noe særlig interessert i trender. Synes det er så viktig at man bare går med det som føles riktig for akkurat deg, og ikke for alle andre.

– Hva er din motesvakhet, som du alltid er på jakt etter?

– Jeg er alltid på jakt etter statement-objekter også er det gøy å finne ting som ikke de fleste ville gått med. Elsker å kle meg i det jeg er komfortabel i og eksperimentere litt. Bryr meg ikke om hva andre tenker og det synes jeg er viktig.

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor?

– Pels! Det tilhører dyrene.

– Hvordan får du mest mulig ut av garderoben din uten å kjøpe noe nytt?

– Det er fort gjort å glemme hvilke plagg man faktisk har, så mitt beste tips er å ta en shoppingtur i eget skap en gang iblant.

– Ditt aller beste motetips?

– Ikke vær redd for å utforske ulike stiler. Til slutt vil du finne det som passer deg best og det du føler deg best i. Husker så godt da jeg gikk på skolen og ikke helt visste hva jeg selv likte. Syntes det var skummelt å kjøre min egen greie fordi jeg visste at andre folk dømte meg, men så fort jeg ga faen har jeg aldri følt meg bedre.

– Hva betyr klær og mote for deg?

– Klær og mote er en så fin og viktig måte å uttrykke seg på. For meg så tydeliggjør stilen min meg som person og det er masse rom for å være kreativ. Klær kan være med på å booste selvtilliten og få deg til å føle deg bra i din egen kropp!

Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?